Orientuje się ktoś jeśli jest z Wrocławia,czy ta kamienica co mieszkają Jowita z Radkiem jest jakoś w centrum,czy jest dość blisko tej kamienicy co mieszka większość bohaterów,czy dalej?
Nie jestem z Wrocławia.Też mnie to ciekawi. W sumie jak chcieli się ukryć, to powinni gdzieś z dala centrum, tak by było logicznie. Ale z drugiej strony najczęściej to kamienice są w centrum, na starówce lub w pobliżu tych miejsc, ewentualnie na starych dzielnicach, które też raczej nie są bardzo daleko centrum, bo w nowych dzielnicach, z dala od centrum są już takie budynki jak te gdzie jest mieszkanie Artura, domy lub bloki, a kamienice niekoniecznie.
kiedyś byłem we Wrocławiu i wydaje mi się że to właśnie jest gdzieś w centrum,no chyba że przechodziłem koło podobnej ulicy,ale kamienica to się kojarzy z centrum i okolicami tak struktura chyba w każdym dużym mieście jest rynek,kamienice,niedaleko centrum dalej kamienice,a na osiedlach dalej blokowiska.
No dokładnie, tak jest we wszystkich miastach, że kamienice to w centrum, starówce i jakiś gorszych dzielnicach, a na innych blokowiska lub nowoczesne dzielnice.
czasami owszem jak kamienicę wyłożą na remont to dużo lepiej się prezentuje niż typowe kiepskie blokowisko,jednak apartamenty to będzie trochę dalej,choć zdarzają się pojedyncze wyjątki jakiś apartament w centrum,czasami fajnie to wygląda pełno starych pustych kamienic,a obok piękny apartament,coś jak na ulicy pełno kiepskich tanich samochodów a w środku prawdziwe cudeńko.