4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34588
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Witam :)
Mam do Was wielką prośbę. Pierwszą miłość oglądam sporadycznie. Czasem jak mnie coś najdzie to oglądam tydzień, potem dwa tygodnie nie oglądam. Teraz zaczęłam oglądać w miarę regularnie ale mimo to mam straszne zaległości. Chciałam nawet nadrabiać odcinki ale nawet nie wiem od czego zacząć :D Byłabym wdzięczna gdyby ktoś mnie oświecił i odpowiedział na kilka pytań :)

1. Co stało się z postaciami, które grały kiedyś główne role? Ich nieobecność została jakoś wyjaśniona? Chodzi mi tutaj o Pawła i jego brata, ojca Marysi, ojca Kingi i Anetę, Andrzeja (byłego męża Emilki)

2. Co stało się z Hubertem i Aleksem? Pamiętam, że Hubert niby zginął, ale potem znów się pojawił

3. Wątek Jowity i Tedda przegapiłam prawie cały. Byłabym wdzięczna gdyby ktoś mi go streścił. Nie obejrzałam "kilku" odcinków a tu nagle Jowitka z brzuchem :O

4. Gdzie jest Natan? Jak zakończył się jego związek z Sabiną?

5. Co stało się ze związkiem Melki i Krystiana?

6. Od czego zaczęła się "znajomość" Melki z Dragonem?

7. Melka pomogła wsadzić Dragona do więzienia. Jak to się stało, że on teraz myślał, że ona pomoże mu uciec? Dlaczego ją wtajemniczał w swoje plany?

8. Przegapiłam odcinki, w których pojawiła się Daria i Anna. Pamięta ktoś? :D

karolllxd

Tak się postaram zwięźle napisać, jak ktoś będzie chciał się rozpisać, to się rozpisze :).

1. Paweł no cóż od dawna go nie ma bo Krawczyka wykopali z PM, owszem czasem wracal, czasem znów wyjeżdżał, teraz jest niby w Ameryce Południowej i ma zatarg z mafią, nawet Majka tam jechała żeby go odnaleźć, ale nie znalazła i teraz nie wiadomo co z ni,. Jego brat to jeszcze większa niewiadoma, podobno jest w Wawie i tam może studiuje czy mieszka ale od lat o nim nie mówią, ojciec Marysi zupełnie nie wyjaśniona sprawa, po wyborach Emilii na sołtysa, po prostu Jan jak i dziadek Marysi znikli :), dziadek Majki pewnie nie żyje, on zresztą był już złego zdrowia i w domu opieki, Marek i Aneta cały czas są, są razem ale sporadycznie ich pokazują, Andrzej wyjechał, ukrywał się przed gangsterami, mafią, raz był u matki żeby pokazać że żyje i wyjaśnił że musi wyjechać na zawsze.

2. Hubert niedawno przyjechał bo liczył że wróci do majki ale Majka ma już Michała, Hubert kiedyś ją zdradził, wyjechał z swoją byłą Sandrą i mieli córkę, ale ich córka umarła, Hubert miał depresję a z sandrą się rozstali i teraz nagle się znów pojawił ale nie wiem po co bo znów wyjechał. Aleks uderzył Majkę, ta go wywaliła i od tego momentu się nie pojawił.

3, No cóż Jowita była chora i potrzebowała kasy. Wprawdzie radek okradł Artura ale to było za mało mimo wszystko, Jowcia wzięła kasę, wyjechała, przegrała w kasynie a tam poznała Teda, który się zakochał, miał z nią romans, dał kasę, a ona wtedy wróciła do Wrocka i Teda olała dla Radzia, no i Tedzio przyjechał by odzyskać Jowitę lub kasę lub jedno i drugie, ale Jowcia nie chciała do niego wrócić, oddać kasy też nie chciała ale za to oddała Arturowi kasę. Jednak Ted nie dawał spokoju i nawet groził Radziowi, więc się zgodziła mieć dalej romans z Tedem, no i Radzio chciał Jowitę od Teda porwać, no i się udało. Ted w więzieniu, tyle że Jowita jest w ciąży i nie wiadomo czy to z radziem czy tedziem ( swoją drogą obaj frajerzy, ted większy ale chociaż forsiasty)

4. Natan rozstał się z sabiną, bo ta miała romans z radziem, po tym jak Jowita go zrobiła w banbuko i wyjechała. :). W dodatku Radzio mieszkał w domu sabiny i robili to nawet obok wekslera i nawet samego Natana. To się nazywa dobra zabawa :).

5. Melka rozstała się z Krystianem, bo uznała że jest rozkapryszonym dzieciakiem. Wprawdzie później tęskniła, ale zauważyła że on się nie zmieni, no i jeszcze krystian miał romans z Martą, więc Melka postawiła w końcu krzyżyk na Kryśkę, później Marta też go olała.

6 i 7 Melka była w tym poprawczaku, tam były dwie dziewczyny żyleta i ruda, one oczywiście znały dragona, no i tak melka poznała dragona, bo po wyjściu, ruda i żyleta miały przepustkę, poszły do melki i kazały jej sprzedawać narkotyki, ona się ich bała, najpierw się nie zgodziła ale później tak i poznała dragona, bo to w końcu główny diler był, później krystian chciał pomóc melce i on sprzedawał dragi, ale raz jego ojciec wyprał narkotyki, no i był w plecy chyba z kilka tysiaków i dragon z kumplami zrobili nalot na dom krystiana i nawet krany chcieli odkręcać, a zabrali cały sprzęt np laptop który z resztą Michał potrzebował. No dłuższa historia :). Julka zeżarła dragi, no i była w śpiączce, a Krystek trafił do paki i Melka by go ratować, wkopała Dragona, udawała że go kocha i takie tam, by jej zaufał i wziął ją na akcje, a policja Dragona zgarnęła i tak trafił do paki. Ale teraz uciekł i porwał Melkę a nawet sprzedał bo był wściekły że znów go wydała.

maria_88_3

8. Nie pamietam w którym odcinku się pojawiły.

maria_88_3

Dziękuję Ci bardzo! Jak zaczęłam czytać to niektóre rzeczy sobie przypomniałam, że jednak je oglądałam ale wypadło mi całkiem z głowy :D
A co do 7 punktu to oglądałam chyba ze 2 odcinki przed ucieczką z więzienia i tam Dragon wyglądał jakby ufał Melce, myślał, że ucieknie razem z nim. Nie wiedział, że to ona go wkopała wcześniej?

karolllxd

Nie, jeszcze jak był w więzieniu to o tym nie wiedział. Znaczy jego kumple z więzienia mówili mu że to Melka go wkopała, ale ten im nie wierzył a raczej nie chciał wierzyć, chyba był naprawdę zadurzony a może i zakochany w Melce i dlatego nie dopuścił myśli że mogła go zdradzić. On wierzył że ona z nim ucieknie. Ale ona łaziła do glin ponownie i w dzień ucieczki Dragona wszystko wyszło na jaw, bo policja nie dopilnowała Melki i nie dopilnowała by Dragon nie nawiał, a on w końcu uciekł ale już wiedział że Melka go zdradziła, bo nawet próbowała go potraktować gazem pieprzowym gdy on podbiegł do samochodu w którym siedziała bo gliny jej kazały. i było już jasne, że Melka go wkopała, i już wiedział że to drugi raz. Później ją porwał i wymyślił sobie że ją sprzeda, jako taką zemstę a jednocześnie potrzebuje/ potrzebował kasy.

karolllxd

A i nie ma za co :)