4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34590
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Tak jak w temacie, wpisujcie jak chcecie:) te wątki które podobają ( podobały) wam się najbardziej i najmniej w PM. Ostatnio zrobiło się coś nudno w tym serialu, mało co się dzieje i mam nadzieję że będzie ciekawie w kolejnych odcinkach.
Ja czekam najbardziej na akcję w kościele na ślubie Artura i Kingi i to co będzie potem czy się pogodzą a może Artur będzie z Beatą? No i oczywiście dalsze perypetie Radka i Jowity/ Miksera i Luizy, mam z tego ubaw. Najmniej mnie interesuje wątek Melki i Krystiana( a raczej po prostu K.jest irytujący) i nie czekam też na to by Majkę z ojcem Krystiana połączyli( jeżeli połączą), nie pasują do siebie.

ocenił(a) serial na 3
maria_88_3

Mnie też bawi wątek Mikser, Luiza, Radek, Jowita a najbardziej czekam na Paulinę i Bartka, w połowie kwietnia będą razem<3

Pozytywna__

No to super że już w połowie kwietnia będą razem:). W sumie byłabym za Bartkiem i Emilią żeby się pogodzili, ale gdyby sołtysowa była inna:). No i też liczę że jak spikną Bartka i Paulinę, to żeby już byli razem na dłużej, jakąś rodzinę założyli w przyszłości itd, no i może we wrocławiu, ale chyba jednak zostaną w Wadlewie coś mi się zdaje?

Pozytywna__

Dobrze, ze się coś ruszy w kwietniu, a nie tylko zasugerują w ostatnim odcinku przed wakacjami i C.D. dopiero jesienią :D

ocenił(a) serial na 3
Hans_Kloss

No dokładnie :)

ocenił(a) serial na 4
Pozytywna__

no bo z tego co odwalają Radzio i Toster to tylko się śmiać można :D Krystiana powinni już dawno wywalić na księżyc, bezpowrotnie. W Wadlewie w końcu coś normalnego się zaczyna dziać, ale schrzanią to jeśli Norbert zacznie się brać za Emilkę (no co to kuźwa? zamiana żon między braćmi?)

ocenił(a) serial na 4
maria_88_3

Nowy zwiastun...
https://www.youtube.com/watch?v=BdIclUsYWDU

CharmlessMan00

Dzięki, będzie się działo:)

ocenił(a) serial na 4
maria_88_3

Watki z Igorem sa/byly fajne. Aleks i Wiktor tez fajne watki byly. Radek vs Mikser aktualnie mi pasuje xD

ocenił(a) serial na 9
Kierol

no teraz igorek wymiata. podoba mi sie to !

maria_88_3

Wątki z Igorem były interesujące, zwłaszcza na początku, później trochę przedobrzyli, ale teraz pewnie też będzie ciekawie. Czekam też na jakieś fajne, nowe wątki z postaciami jak Błażej, Daria, Weksler, Kaśka itd, takimi które teraz są jako tło, nic więcej. Czekam na nowe odcinki z Mikserem, Jowitą i Radkiem, jak i Pauliną z Bartkiem. Nie interesują mnie wątki z Majką, już mi się przejadła, jeszcze jak była z Aleksem było ok, ale teraz już strasznie przynudza. Też nie lubię patrzeć na Melkę, Krystiana i Dominika. Też mogliby wymyślić coś fajnego dla Malwiny, to bardzo ciekawa postać i charakterystyczna:).

ocenił(a) serial na 3
Penelope261988

Ja na Majkę też już patrzeć nie mogę. Aleks Był super ale teraz to po prostu... a na romans Bartka niestety trzeba czekać 3 tygodnie dokładnie. Teraz tylko delikatnie to rozkręcają, później przerwa i dopiero.

ocenił(a) serial na 9
Pozytywna__

a co bedzie z mirkiem ? szkoda mi go, wgl sie nim nie interesuja...jednak bartek to swinia...:(

ocenił(a) serial na 3
alexandrax123

Jego wina że się zakochał? Chyba większą kzywdę zrobiliby mu gdyby byli ze sobą bmiłości. Poza tym Emilka też nie jest święta

Pozytywna__

No tak bo dopiero w połowie kwietnia będą razem. Ale może i dobrze, że trochę poczekamy:). I tak kiedyś pewnie i tę parę rozdzielą, a może właśnie ta przetrwa? Dobrze by było:). Tylko myślę że powinni się przenieść do Wrocławia. Ciekawe co z Mirkiem, ale cóż będzie mieszkał z Emilką i śmiałkiem, a bartek może go odwiedzać i spędzać z nim czas. Trochę już ten Mirek przeżył i smierć matki i ojca, teraz rozwód przyszywanych rodziców. Tak jak Julka która non stop ma nowego"tatusia " na parę miesięcy a później nawet jej nie odwiedzą:(, może to i lepiej?.

ocenił(a) serial na 3
Penelope261988

to prawda Mirek dużo przeszedł, ale to nie jego wina. Też mam nadzieję że ta para przetrwa. Naprawdę do siebie pasują. Szczerze mówiąc to na inne wątki już patrzeć nie mogę. Przecież to jes t jedna wielka komedia. I to nie zawsze w pozytywnym znaczeniu.

ocenił(a) serial na 7
maria_88_3

Ja też czekam na "ślub" Kingi i Artura, zacieram ręce na niepowodzenia Kingi, tak mnie irytuje ;) i ile osób się ucieszy!
W teraźniejszych wątków na pewno odpada Amelia i jej szczeniak, czasem aż mam ochotę to jakoś cofnąć...
I jestem za wątkiem dla Malwiny, moja ulubiona postać! :D Chociaż ten ze szpiegowaniem był słaby :( Jakiś romans dla niej bym chciała...

ocenił(a) serial na 9
Naavy

podobno ma byc watek z ryskiem, ze zaginie *

alexandrax123

Naprawdę? A skąd o tym wiesz?:). Tego Ryska jakoś nie lubię szczerze mówiąc:). Jak dla mnie może go nie być.

ocenił(a) serial na 9
maria_88_3

wyjedzie na jakies szkolenie i nie bedzie dawal znaku zycia, podobno o cos bedzie podejrzany ;;)

ocenił(a) serial na 4
alexandrax123

Rysiek będzie podejrzany o rzekome postrzelenie konwojenta i ucieczkę z miejsca zdarzenia.

Naavy

Tak to prawda:). Tylko mam nadzieję że Artur nie wpadnie w sidła tej materialistki Zośki. Chcę żeby był z Beatą, bo ona jedyna naprawdę go kocha( Kinga to raczej dlatego że nie chce być sama i kiedyś kochała Artura, a dla Zośki tylko pieniadze się liczą), Beata udowodniła prawdziwą miłość, zawsze była wsparciem dla Artura, martwiła się o niego a jeszcze poddała się w rywalizacji o Artura, gdy widziała jaki jest z Kingą szczęśliwy, dla Beaty tylko jego szczęście się liczy, mimo że by chciała z nim być to nie chce psuć między Arturem a Kingą. Kiedyś Beaty nie lubiłam, taka głupkowata i kombinowała z Filipem, ale teraz jestem za nią:).
A Malwina powinna kogoś mieć, ale nie wiem kogo:P. Tam już dużego wyboru nie ma. Wojtek z którym była i Norbert a jego kto wie z kim połączą może z Emilią.

ocenił(a) serial na 3
maria_88_3

Też zawsze byłam za Betty, ona tylko udaje taką twardą i w ogóle, moim zdaniem naprawdę cierpi. Do Kingi nic nie mam, ale też jej nie uwielbiam. A Artur powinien być z kimś kto go kocha

ocenił(a) serial na 7
maria_88_3

Też jestem za Beatą :) uwielbiam Zośkę, ale ona nie kocha Artura. Poza tym... ona wcale nie chce z nim być. Chce, aby jedynym jego dzieckiem została jej córka, bez adoptowanych dzieciaków Kingi. A Kinga to rozkapryszona desperatka. Niech Adam z nią będzie ;)

maria_88_3

A niedługo u Majki będzie mieszkać nie tylko Melka ale i Krystian, no nieźle:). Ciekawe gdzie, chyba że Majka odda im swoje łóżko, albo sama będzie spała z Krystianem:). Jowita będzie chciała załatwić prace Radkowi, ale że szef będzie ją podrywał, to się Radzio wkurzy i jeszcze Jowita zachoruje na białaczkę... Co jeszcze?:P. Mirek popija tanie wino, Mikser boczy się na Radka jak mały dzieciak, to Jowita obraziła Luizę czy też powiedziała prawde, a Radek nie ma z tym nic wspólnego a będą się kłócić 100 odcinków i jeszcze patrzenie na nudną Majkę, Emilkę która niezwykle irytuje i jeszcze bardziej Zośka i Krystek. Czasem ma się dosyć tego serialu i tylko dla kilku wątków się ogląda;)

Penelope261988

"Ciekawe gdzie, chyba że Majka odda im swoje łóżko, albo sama będzie spała z Krystianem:)"

to świetny pomysł. no i mogłoby zaiskrzyć między Majką a Krystianem, a wtedy by były walki kogutów - starego z młodym, skoro ojciec Krystiana będzie miał chrapkę na Majkę xD

makintosz

W sumie czemu nie:P. Krystek stąły w uczuciach nie jest. A że latał za Dagą, która w pełnym makijażu wygląda starzej od Majki, to w sumie.. Tylko właśnie go chyba kręcą takie mniej naturalne i takie kobiety z marginesu społecznego, takie ostre panienki:), a Majka jest za nudna po prostu. Lecz też okazja czyni złodzieja:).

makintosz

Ale też lepsze by było żeby koło Melki ktoś nowy się zakręcił. Chcę zobaczyć jak Krystek będzie o nią z drugim walczyć. Ubaw roku, lepszy niż bitwa Miksera z Radkiem:).

maria_88_3

I po kilku sekundach walki Krystian by wołał: " MELKA MELKA MELKA pomóż":P

ocenił(a) serial na 3
maria_88_3

Przecież Melka ma więcej krzepy niż ten Krystian. Zaczynam się przyłapywać na tym że coraz częściej szukam absurdów w tym serialu a na fabułę gwiżdżę. Szczerze oglądam go tylko dla Beaty, Artura, Bartka i Pauliny

Pozytywna__

No tak rozumiem Cię:). W sumie też oglądam tylko dlatego. Teraz też ciekawie będzie u Jowity i Radka ale to chyba wszystko. I właśnie o to mi chodziło że Melka ma więcej krzepy.

Pozytywna__

No tak to będzie bitwa roku jak nie stulecia. Już sobie to wyobrażam jak Krystian mógłby walczyć... Chyba że się rozbierze dla zmylenia przeciwnika, w tym jest dobry:).

ocenił(a) serial na 3
Penelope261988

Hahaha dobre :D Jestem ciekawa czy kiedykolwiek serial wróci do wcześniejszego poziomu. Bo kiedyś był całkiem niezły. Przecież nie musi być tak że im więcej odcinków tym coraz gorzej i gorzej

ocenił(a) serial na 7
Pozytywna__

Niby nie, ale seriali trzymających poziom jest naprawdę niewiele - chyba wszystkie (z polskich i zagranicznych), które się nie pogorszyły można policzyć na palcach jednej ręki ;)

ocenił(a) serial na 3
Naavy

To niestety prawda. Ale żeby tylko jeden wątek ( Paulina i Bartek) był ciekawy!? oczywiście w moim przypadku, może kogoś jeszcze interesuje coś innego ale ja oglądam tylko ze względu na Wadlewo

ocenił(a) serial na 7
Pozytywna__

No ostatnio słabiutko, ja akurat nie lubię Pauliny, za to oglądam w zamiłowaniem Zośkę ;) za ponad tydzień się będzie działo, na razie muszę się nieźle przemęczyć ;) No i ojciec Krystiana jest super, ale wplątany w najbardziej beznadziejny wątek w historii PM - Amelię i Krystiana :/

ocenił(a) serial na 3
Naavy

To prawda Wojciech Błach jest genialny i nie wiem co on robi w tym serialu

ocenił(a) serial na 7
Pozytywna__

A pamiętasz jak jeszcze grał January Brunov? Albo Robert Gonera? To dopiero gwiazdy były, niestety przejściowe role, ale świetne [obie powiązane z Pawłem Krzyżanowskim, jeśli dobrze kojarzę].

ocenił(a) serial na 3
Naavy

Coś było, ale wtedy to bardziej zerkałam niż oglądałam. Szczerze mówiąc gdybym zobaczyła jakąś moj ą ulubioną aktorkę w PM to nie bardzo bym się cieszyła. Już i tak żal mi Julii Pogrebińskiej, ale wiem że PM pomogła jej w kurierze.

ocenił(a) serial na 7
Pozytywna__

Ja się tylko uśmiecham pod nosem jak widzę znanych aktorów ;) Bartosz Żukowski i Andrzej Grabowski też wystąpili, przy czym Andrzej Grabowski wspaniale i przekonująco zagrał okrutnego ojca Igora. O ile nie pajacują tam za długi czas, tylko grają epizod to nie ma w tym nic złego :)

ocenił(a) serial na 3
Naavy

To prawda, wtedy zostawiają jakieś dobre wrażenia po obejrzanym odcinku/ odcinkach. Ale ogólnie wracając do wątków to ten o Melce robi się coraz bardziej absurdalny. Dobrze że teraz jest przerwa od niego. Do samej Ewy Jakubowicz nic nie mam ale ten Krystian...

ocenił(a) serial na 7
Pozytywna__

No nie da się tego oglądać normalnie, a to dopiero początek ich wątku... :( Oby Wojciech Błach ratował sytuację

Pozytywna__

No ja oglądam jeszcze z powodu kilku innych wątków, ale ostatnio faktycznie za ciekawie nie jest, choć i tak pierwsza miłość nie wypada tak źle na tle innych polskich seriali obyczajowych. Ma już sporo odcinków, w dodatku jest codziennie, a i tak jest lepsza niż m jak miłość( innych seriali nawet już nie oglądam), a mjm jest 2 razy w tygodniu.

ocenił(a) serial na 3
maria_88_3

To prawda, m jak miłość to w ogóle jedna wielka bzdura! Ja oglądam jeszcze O mnie się nie martw i czasem przyjaciółki. No i oglądałam czas honoru. A PM faktycznie nie jest taka zła ale mimo wszystko dużo gorsza niż kiedyś.

Pozytywna__

Tak słyszałam że przyjaciółki to fajny serial, ale nie zaczęłam oglądać żeby znowu się nie wciągnąć:). W mjakmiłość i pierwszą miłość się wciągnęłam a teraz marnuje czas z sentymentu:). Na dobre i na złe już nie oglądam od dawna, czas honoru nie zaczęłam też oglądać. Oglądam inne seriale kryminalne i historyczne a z obyczajowych to właśnie tylko mjm i pm ale mjm już mnie strasznie nudzi i irytuje, nie wiem ile jeszcze wytrzymam;). Pozdrawiam:)

ocenił(a) serial na 5
maria_88_3

He he zobaczymy jak Dragon się w życiu Melki pojawi to zobaczymy co tam Krystian potrafi hi hi

kierowca23

No nie mogę się doczekać:).

ocenił(a) serial na 4
maria_88_3

Wątki z Igorem zawsze należały do tych najbardziej przeze mnie lubianych. Ojciec Krystiana też zapowiada się dobrze. ;) Od początku natomiast bez przyjemności patrzę na Radka, Jowitę i resztę młodej paczki. Mam czasem wrażenie, że biją sie między sobą o to, kto jest bardziej bezpłciowy.

PanIWladca

Masz w tym sporą rację:). Błażej, Mikser i Radek są bardzo bezpłciowi, ale wiadomo że i tak nikt Błażeja nie pobije.:). Bym chciała natomiast by coś ciekawego działo się w życiu Beaty i Kaśki. Igor jest, był i zawsze będzie ciekawy. Ślub Kingi i Artura pewnie też będzie interesujący, ale później to już pewnie nudno...

ocenił(a) serial na 3
maria_88_3

To prawda teraz się kilka rzeczy ciekawie zapowiada, ale później to pewnie masakra będzie. Dokładnie za 3 tygodnie skończą się wszystkie fajne wątki.Też bym chciała żeby w życiu Beaty i Kaśki coś się wydarzyło bo scenarzyści traktują ich tylko jako rozśmieszacze, jakby nie mieli uczuć.

ocenił(a) serial na 4
Pozytywna__

Stawiam, że w końcu połączą Beatę z Arturem, bo taka para cieszy sie dość dużym poparciem. A co do Kaśki to wątpie, że dostanie jakiś poważny wątek...