4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34590
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Nawiązanie do ...

użytkownik usunięty

Od dłuższego czasu jest takie zdjęcie na stronie Pierwsza Miłość 10.Andrzej,Krzysiek,Romek grozą bronią Sabinie i Karolowi.Zastanawiam się kto ich bohatersko uratuje bo chyba nikt nie wierzy że zginą.

Proponuje że skoro Igor i tak odchodzi z serialu a Radek pewnie dalej będzie punktował,obaj przyjadą ich uratować najlepiej jednym samochodem,Igor załatwi np Krzyśka a Radek Romusia,następnie Andrzej zabije Igora,a Andrzej albo Radek,może Sabina albo Karol.

Igor umierając bohaterską śmiercią wyzna miłość Sabinie i jeszcze przeprosi ją i jej tatusia.Na pogrzebie Igora wszyscy będą pogrążeni w rozpaczy,zachwytów nad nim nie będzie końca.A zwłaszcza Radek powie to był wspaniały facet,do była wielka rzecz walczyć z nim ramię w ramię.Sabina czy Karol również nie będą mu szczędzić komplementów,Karol powie mam kaca moralnego że kiedykolwiek powiedziałem na kogoś takiego coś złego.

Sabina powie drugiego takiego jak on nie znajdę,reszta też tylu drani żyje,a taki porządny facet musiał zginąć.

Zważywszy że scenarzyści od dawna mają skłonności do robienia z negatywnych postaci bohaterów i odwrotnie,taki scenariusz nie jest aż taki nierealny.

Ja myślę że też tak będzie ;). Ewentualnie sam Radzio jak ten Chuck Norris :), może z pomocą detektywa Mikserka :)

maria_88_3

oczywiście gdyby Igor uratował Sabinę i Karola, to wybaczyliby mu śmierć Agaty. Wszak pomyśleliby że sama zleciała bez niczyjej pomocy, poza tym i tak była walnięta i tylko przeszkadzała, próbowała zabić Sabinę a Karol i tak nie kochał jej zbyt mocno, więc Igor lepszy :P. Ewentualnie może Andrzej i jego ekipa tylko nastraszą Karola i Sabinę i na tym się skończy.

użytkownik usunięty
maria_88_3

W każdym razie obstawiam znów cudowne uratowanie,przecież jak Igor ich porwał też wydawało się że nie mają szans,Igor i policjantka uzbrojeni,Sabina nieprzytomna,Karol bezbronny,to się nie mogło udać,ale oczywiście nastał bunt na pokładzie i Policjantka rani Igora,oni ją a potem drugi z gliniarzy przybywa z odsieczą i ekipą.Tutaj pewnie będzie podobnie.

Albo znowu wymyślą jakiś bunt na pokładzie że sam Andrzej zacznie się wahać albo któryś z jego goryli zacznie coś odwalać,obstawiam tego Romusia w końcu jak trzeba było pobić Radka to się wahał na dodatek chciał powiedzieć Natanowi o zdradzie.Dodatkowo zostaje jeszcze jakiś fart,przyjazd policji,jakaś akcja ratunkowa z Radkiem,Igorem?!,Mikser czy resztą ekipy,może Grzechu?

A poza tym nie ma gwarancji że ta scena wydarzy się naprawdę przecież już nieraz były jakieś fotomontaże żeby przyciągnąć fanów,a dziwne że ta fotka już tak długo jest,aż tak by spoilerowali?

Fotka raczej prawdziwa. Nie wiem jak to bedzeie z Igorem, ale jedno jest pewne... Sabina koresponduje z nim. Rozmawiaja caly czas ze soba, ale o czym to nie wiadomo.

użytkownik usunięty
lexus123

to Sabina jest jeszcze bardziej toksyczna,niż wszyscy myślą z jednym sobie pogaduszki urządza,z drugim sypia cichaczem a trzeciego podobno kocha i tworzy udany związek.Brakuje jeszcze tylko jakiegoś nowego faceta,to już byłby odlot totalny.

lexus123

Ja tam się nie dziwię że Sabina pisze do igora( znaczy ja bym tego nie robiła na jej miejscu ale patrzę przez pryzmat postaci), ponieważ ona kocha, kochała i będzie kochać Igora, a reszta jej facetów to tylko takie zapychacze dosłownie i w przenośni. Poza tym w końcu Igor kochał Sabinę ( tak napisał w liście, co przyniosło efekt bo zmiękczyło jej serce) :P. Teraz już wiadomo że bił Sabinę bo ją kochał i pewnie miało to na celu sprawienie że pójdzie ona na operację plastyczną, a nie chciał jej mówić wprost że chce poprawić np jej nos, sprawił że poroniła, ale to też było łaskawe z jego strony, bo skoro już sabina musi się męczyć z psycholem, to niech będzie tylko jeden, a dziecko pewnie też byłoby jak Igor, wiec lepiej było sie go pozbyć( choć teraz nie wiem czy w ogóle wiedział wtedy o jej ciąży), Igor chciał ją zabić i Weklera ale i to miłością można wytłumaczyć, bo Weksler stał na drodze do ich szczęścia, co wielokrotnie Igor powtarzał a Sabinę chciał zabić z zazdrości, bo szybko związała się z Natanem i nie zostawiła go dla niego, Agatę oczywiście tylko dla dobra Sabiny zabił, bo może by jej odwaliło i kiedyś zrobiła Sabinie krzywdę, a tylko Igor jako jej mąż ma do tego prawo :). No cóż romantycznie :P. A teraz jeszcze listy sobie piszą, no naprawdę grande amore ;).

maria_88_3

I gdyby Mohr nie chciał odejść z serialu, to na 100% Sabina znów by do Igora wróciła :). W końcu i tak Radek do Jowity wróci, a Natan się wyprowadzi, więc Sabina byłaby już wolna :P. A gdyby aktorka grająca Sabinę chciała odejść, ho ho, to pewnie byłby motyw że Sabina wyjechała do Brazylii, do Igorka jej jedynej, największej miłości.

użytkownik usunięty
maria_88_3

To na pewno. I bez sensu,że odszedł.W ogóle dziwne czemu tak się stało :(
Natan się już wyprowadził z mieszkania Sabiny,został Radek co znowu będzie z nią mieszkał są zdjęcia jak się zaczynają całować.

Ah i zapomniałam o najważniejszym. Przecież Igor zrobił wielką przysługę rodzinie. Dzięki niemu Sabina nie poszła do więzienia, o takiej zasłudze pamięta się całe życie i Sabina powinna mu być dozgonnie wdzięczna. Nie ważne ze to igor podmienił dziewczyny, ale i tak jest bohaterem, jak Radek który otworzył list i dzięki temu Weksler nie padł na zawał z niepewności :P. Normalnie Weksler będzie teraz dozgonnie za to wdzięczny Radkowi i za zdobycie nagrania także, a że przy okazji ukradł mu samochód ? A kto o tym pamięta, zresztą co Wekslera to i Radka :), szkoda że łóżkiem się nie dzielili :). No i też szkoda że nikt nie pamięta, że Natan ( oprócz zdrady Sabiny na samym początku) nic nie zrobił ani jej ani jej rodzinie, w dodatku ma większe zasługi bo min uratował Sabinę z płonącego domu gdy Agata próbowała zjarać siostrę, oczywiście tylko Natan ( oprócz rodziców) odwiedzał Sabinę i próbował ją wspierać, ale to nie ważne, było minęło, Natanek zapomni, bo musi zrozumieć że Sabinę i Radka łączy więcej, ona lubi zresztą "toksyczne i pełne adrenaliny" związki.

użytkownik usunięty
maria_88_3

Jak widać Sabina się zabawiła przez jakiś czas doktorkiem żeby samej nie być .Był taką zapchaj dziurą . Teraz Radka se wzięła co jest złodziejem oszukał wszystkich Artura. Jowitka którą kochał po uszy zwiała chora w cholerę gdzieś zagranicę. Niedługo wróci i Radek pewnie kopnie znowu Sabine w dupę. Lub będzie działał na 2 fronty.
Zresztą Sabina lubi takich facetów co mają coś za uszami.

użytkownik usunięty

myślę że dla kobiet najważniejsze jest że Natan świata poza nią nie widzi,a Radek to śliski koleś jak Wróciła Jowita zapewniał Nicolę że Jowita się nie liczy,a ona jest całym światem,niedługo pózniej nie tylko kochał Jowitę to okazało się że Nicoli nigdy nie kochał.

użytkownik usunięty
maria_88_3

Natan generalnie nawet nie wiem czy liczy się to jako zdrada,bo ta niby zdrada była na samym początku jak nie byli jeszcze raz,tylko bardziej coś zaczynało się dziać.Bardziej zboczył z drogi.Poza tym zaraz grzecznie zerwał z Sabiną.Jeśli chodzi o jego zasługi to przecież jeszcze długo za nią latał jak była z Igorem,potem ją pocieszał,wielu facet by sobie odpuściło.

A teraz nawet Sabina nie może mu powiedzieć że go zdradziła.

użytkownik usunięty
maria_88_3

I przy tej bohaterskiej śmierci Igora,wszyscy replay jak z Dagą,Daria ryczy i tuli się w ramionach Błażeja ten ją pociesza,Sabina ciężka depresja,Karol siedzi zadumany,Mikser wspomina wspólne chwilę z Igorem,Radek powtarza jak najęty że to był świetny facet,takich ludzi się nie zapomina,Grażyna też się rozkleja,a Grzechu próbuje wszystkim pocieszyć ale z marnym skutkiem.Luiza próbuje dodać otuchy Mikserowi,a ten jej tłumaczy że to z Igorem to była prawdziwa przyjażń.Nawet Kaśka nie ma ochoty na te swoje teksty,a Natan taki przybity że nawet zazdrość o Radka mu przeszła,a Aśka z rozpaczy wywróci się na rozlanej podłodze.

Haha :). No jakbym to widziała :P. Nie wiem czy nawet ci scenarzyście polecieli by z czymś takim, ale po nich to się wszystkiego można spodziewać. W sumie Aśka nie znała Igora, więc raczej by po nim nie płakała, ale mogła by raczej powiedzieć jak to możliwe że nie znałam takiego fajnego faceta? I po co przylepiłam się do Wekslera jak obok był młody, przystojny i bogaty dżentelmen :). Ale wywrócić to by się mogła, bo załóżmy że gapowata Daria znów coś rozlała :P. A Aśka się poślizgnęła.

maria_88_3

No oczywiście Igor to dżentelmen i w dodatku bardzo męski, hojny, romantyczny( propozycja kobietom po pijaku wyjazdu do Brazylii), ciekawy, umiejący wszystkich obronić i jednocześnie wykiwać, inteligentny a do tego zabawny. Poleciał na Sabinę to na Aśkę by poleciał :).

Penelope261988

Aż dziwne że ekipa przyjaciół nie poprosiła go o pomoc w sprawie Zygmunta. No jak tak mogli :). Przecież tylko on nadaje się do takich akcji. ( tylko nie wiem czy Igor nie pomagał by Zygmuntowi, gdyby oni się spiknęli ahh co to byłby za wątek :P). Igor jeszcze wykształcony, świetny prawnik który umie wszystkich wybronić i siebie także, a Zygmunt człowiek lasu, wiedziałby gdzie się ukrywać, lepiej od Igora :P.

Penelope261988

No tak, bo Igor wybrał jeden z kilkudziesięciu może nawet hoteli w Krakowie i akurat należał on do dobrego kumpla Wekslera :P. To znaczy mieć szczęście, ale z drugiej strony to głupek ma farta, a jak wiadomo Igor jest bardzo mądry :).

Penelope261988

Ale nie wiem czy igor i Zygmunt by sie spiknęli po pierwsze inteligentni ludzie wolą pracować w pojedynkę. Po drugie on nie lubi się dzielić sukcesami, wszak rola dręczyciela Sabiny, Wekslera i innych dzieciaków już dawno jest obsadzona i jest nią Igor, bo któż go pokona ? :). No i kto go niby zastąpi, po ostatnim odcinku w którym wystąpi ?

użytkownik usunięty
maria_88_3

Igor,Zygmunt,Dragon,Nożownik ekipa jak marzenie prawdziwym Dream Team,bez Maniusia bo ten nie żyje.Ale Zygi siedzi wiele lat w więzieniu jedną osobę zabił,drugą porwał chciał zabić,Drago wyjdzie pewnie za dwa lata albo dłużej.Zabawna sprawa z Igorem ma na koncie dwa zabójstwa Stolarczyka i Agaty,chyba tego gościa od Andrzeja ale ten to w obronie własnej.Poza tylko kilka usiłowanie zabójstw,Sabiny,Karola,porwanie,fałszowanie dowodów itd.

A nigdy specjalnie nikt go ścigał,pewnie gość mógłby oficjalnie zamieszkać we Wrocławiu i pracować,może już nie jako adwokat bo przecież prawnie chyba stracił prawo wykonywania zawodu.

ocenił(a) serial na 4

Manuela mogliby wskrzesić :D

użytkownik usunięty

Dodatkowo Igor to straszny babiarz,z bohaterek serialu spał z Izą,Jowitą,Marzeną,Agatą,Sabiną poza tym miał masę prostytutek,miał przed Sabiną ochotę na Dagę ale ta go nie chciała.Właściwie chyba spał z każdą co go chciała,taki Natan co raz tylko zbłądził przy nim wysiada,nawet dorobek Radka wypada bardzo blado przy nim.