4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34588
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Jak myślicie czy gdyby w serialu wprowadzić takie bardziej inteligentne wątki to czy oglądalność by się pogorszyła czy poprawiła np ostatnio można byłoby:

1.Rozwinąć bardziej wątek firmy Wekslerów z Radkiem,czymś się zajmują itd.
2.Rozwinąć sprawy interesów Kingi jaki mają obrót,jak zarządzać własnym biznesem.
3.Firma Artura
4.Bardziej pracę Emilki pokazać?

ocenił(a) serial na 4

hahaha to poleciales po calosci. kogo to obchodzi. jezeli kogos interesuje ekonomia i biznes to sobie puls biznesu pooglada a nie PM ;DDDDDD

użytkownik usunięty
marajka

fakt straciłem kontakt z rzeczywistością,ale czasami fajnie jest tak sobie odpłynąć.Trochę ci scenarzyści działają mi na zmysły i fantazje,zaczyna coś nawijać o jakimś biznesie a za chwilę urywają temat.Ale to prawda nie ten kanał,nie ta godzina...

użytkownik usunięty
marajka

Mnie by takie wątki kręciły,ale zapewne byłbym w zdecydowanej mniejszości.

ocenił(a) serial na 7

No też mi się wydaje, że byłoby to strasznie nudne :( kogo obchodzą cudze biznesy? Rozumiem, że to "inteligentniejsze", ale nie po to człowiek serial ogląda...

użytkownik usunięty
Naavy

Macie rację,to co inteligentniejsze to często nudniejsze.Tak jak z kawałami często te kulturalne,inteligentne są gorsze,a często nawet niezrozumiałe w porównaniu do tych na niskim poziomie.

Według mnie mogliby trochę przybliżyć temat. Tak jak jeżeli chodzi o Kingę to jest jasne ma barbarian i fitness, żadnych interesów nie robi, po prostu prowadzi dwie działalności całkiem różne od siebie ale każdy rozumie co się robi w pubie, a co robi się w fitness klubie. Emilia jest sołtysem, więc w miarę wiadomo jakie ma obowiązki ( i tak jest już jeden polityczny wątek i wystarczy, szczerze mam dość już tej gadaniny Katarzyny), ale jeżeli chodzi o Artura to mogliby powiedzieć chociaż czym konkretnie zajmuje się jego firma, bo zupełnie nie wiem o co kaman, jaka to branża. Nie muszą dokładnie nas wprowadzać w ten świat bo to nudne, a pewnie sami scenarzyści na tym się nie znają, ale ogólnie,żeby chociaż było jasne czym się zajmuje. Tak jak miał tą randkową firmę to było jasne co tam robią, łączą w pary, uczą podrywania a teraz?

użytkownik usunięty
maria_88_3

wydaje mi się że jakieś akcje,sprzedaż ich,kupno nowych,ale pewnie generalnie nie wiadomo.On ma chyba kilka spółek,różnych interesów.O firmie Wekslerów jeszcze mniej,Radek chyba przyjęty tylko dlatego że od dawna ma ochotę na Sabinę,a teraz jak się z nią zabawia.Karol go nie wyrzuci,córkę to samo.Wszystko robi Karol a oni na tym żeruje.

No tak z interesem Karola to jeszcze mniej wiadomo. Nic nie wiadomo co kombinuje, jaki biznes z Radkiem, a na czym Weksler natrzepał miliony to też nie wiadomo. Niby z tym Mateuszem wtedy z tymi akcjami i giełdą kombinowali, ale to jako dodatek. Myślę że Weksler musiał się czymś nielegalnym zajmować albo prawie nielegalnym bo w końcu miał tych ochroniarzy- kierowców, a np Artur nie ma kogoś takiego. Andrzej też takich ma, teraz tylko hotel prowadzi ale kiedyś też robił nieuczciwe interesy. PM tego nie wyjaśni, bo w końcu może to być naprawdę światek przestępczy. Bo raczej nie tylko coś takiego jak prowident, czy te pożyczki Skowronka, tylko może być jeszcze poważniejsze. I sami scenarzyści nie wiedzą co to :).

użytkownik usunięty
maria_88_3

dlatego ok,może przesadziłem żeby pół odcinka tracili na szczegóły pracy tego czy tamtego.Ale wypadałoby coś wspomnieć że np Weksler z rodzinką otwierają nawet właśnie jakąś filię pożyczkową.A tak jest kompletnie bez sensu,mówią o wielkiej firmie a nie wiadomo jakiej.

użytkownik usunięty

obecnie chyba najbardziej taki bez jakiś fantasy,wątek to ten biznesowy Artur vs Maks i Tola która nie wiadomo po której stronie się opowie.Jak ten powiedział,tzn Maks że umowy nie podpisze,to myślałem że dodał dwa do dwóch i wyszło mu cztery,tzn umowa dziwnie ta którą Tola narobiła błędów,nie przeszła,Artur dziwnym trafem,proponuje pomoc i akurat w zamian chce większość udziałów.

Ale na razie Maks trochę mniej to wykombinował,bo coś zobaczył,ale to jednak nie taki frajer,co go szybko Artur skasuje,umowę sporządził na pół,a Tola ma być sędzią.

Facet teraz ją będzie chciał poderwać i siłą rzeczy mieć przewagę.

Zapewne Artur zwycięży i odzyska firmę,ale na razie mogą się pobawić wątkiem.

ocenił(a) serial na 4

Coś w streszczeniach było chyba że Maks ma wyjechać i będzie chciał żeby Tola pojechała z nim. Oboje znikną z serialu, a Artur będzie sobie rządził firmą i tak zamkną wątek. A to że firma nie jest już w całości Artura z czasem odejdzie w niepamięć.

użytkownik usunięty
qwerty95960

też to czytałem,dla mnie dziwne,mają remis i co on tak wyjeżdża,co miłość najważniejsza,teoretycznie on powinien jakoś nadzorować biznes,jakiś pracownik mu raporty wysyłać,on tam kolejne biznesy rozkręcać i rozkochać Tolę,jak wróci mając zakochaną Tolę mieć przewagę nad Arturem,ale pewnie będzie jak piszesz,że Artur cudownie odzyska firmę,albo Maks żyjący miłością,uzna że pieniądze nie najważniejsze i mu sprzeda,większość akcji poniżej wartości.