4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34588
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Patrzcie co znalazłam: http://superseriale.se.pl/newsy/pierwsza-milosc-po-wakacjach-2016-melka-porwana- przez-dragona-przed-slubem-marysi-i-michala_849992.html
Spodziewałam się że Dragon jeszcze wróci i super ale szkoda że nie będzie z Melką tylko będzie chciał ją zabić. Po tym zdarzeniu pewnie znowu trafi do więzienia co oznacza że Krzysztof Zych wróci do serialu tylko na moment. :( A wy jak myślicie? Przepraszam że w temacie napisałam już krótkie streszczenie ale i tak się dowiecie o tym w dzisiejszym (10.06.16r.) zwiastunie co będzie po wakacjach :D

Spoko :). Już wiem co nie co właśnie z tego zwiastuna, bo oglądałam ostatni odcinek przed wakacjami czyli dzisiejszy. Fajnie że Dragon wróci bo będzie ciekawie ale szkoda że na krótko. No i jak widać dowie się że to Melka go wrobiła. Jeżeli to ona mu powie to jest kretynką :(. Ciekawe po co do niego pójdzie do więzienia.

Przynajmniej wiadomo dlaczego ślub Majki i Michała nie dojdzie do skutku bo już dawno pisali że ślubu nie będzie ale myślałam że przez Ewę lub Huberta ale nie przewidywałam że Dragon wróci tak szybko :). Nie wiem ale z dwojga złego to już Melka by pasowała bardziej do Dragona niż do takiego niedoróbka Krystiana, to jeszcze taki dzieciuch.

Fajnie ze Dragon wraca tylko szkoda ze wczesniej zamiast jakis watek z Radziem to dorzucono go do pieciokata... i teraz pewnie bedzie podobnie no chyba ze sie zdziwie i Radek bedzie mial z nim jeszcze do czynienia ale watpie

użytkownik usunięty

Kto jeszcze nie oglądał to macie tutaj dłuższy zwiastun niż w tv: https://www.youtube.com/watch?v=PqqADIld8lI
Melka będzie się całować z Dragonem ciekawe tylko czy to będzie przed porwaniem czy po. Pewnie przed niestety a potem sie wszytko rypnie :(

Czyli jednak to Melka powie Dragonowi że go wsypała, bo on przecież o tym nie wiedział, nie myślał o tym że to ona. W ostatniej scenie z Drago, sprawdzał czy ma podsłuch, jak zobaczył że nie ma to był pewny że to nie ona go wrobiła i ją pocałował na koniec. A gliny raczej mu nie powiedziały kto go wkopał. Durna ta Melka. Trzeba było nie mówić. I po to poszła do więzienia bo miała wyrzuty sumienia? Myślałam że może cos czuje do Drago i mogłaby mu nie mówić że to ona go wkopała. A tak nie było sensu iść do tego pudła do Drago, bo wiadomo ze będzie się mścił... :/

A nie sorry, w zwiastunie Dragon mówi: mówili mi że mnie wsypałaś, a ja myślałam że mówi nie mów mi że mnie wsypałaś, po prostu za drugim razem lepiej usłyszałam, bo wiadomo jak w zwiastunach, nie zawsze jest wyraźnie :). Więc jednak Melka raczej nie szła do niego by wyznać mu że go wsypała. Raczej :).

użytkownik usunięty

Dragon chyba oszalał z łapami na ukochaną nawet byłą takiego herosa jak Krystian,to jak samobójstwo.Już widzę teksty Krystiana,facet który porwał Melkę,chce umrzeć i to w męczarniach.Potem pewnie będzie tłukł Dragona jak Paweł Manuela.Już sobie wyobrażam te sceny,Dragon leży cały pobity,ledwo się rusza,a Krystian niczym kat stoi triumfalnie,albo Krystian tak go dusi,że Dragon widzi światełko w tunelu,gość ma gigantyczne kłopoty.

Obstawiam jeszcze jakieś tortury np Krystian vel Hercules próbuje nakarmić nim piranie,albo próbuje go wrzucić do wielkiego pieca.

użytkownik usunięty

Krystian w życiu sobie nie poradzi z Dragonem. :) Ja się tylko martwię żeby nie było czegoś takiego że Krystian będzie pocieszał Melkę po tragedii jaką ją spotka z Dragonem i wtedy znowu K i M będą razem ;( Strasznie bym chciała żeby Melka była z Dragonem. A w ogól patrzcie to już chyba rok minęło odkąd Dragon trafił do pudła co nie? Chyba we wrześniu były te sceny jak przez Melkę trafił do więzienia?

użytkownik usunięty

oczywiście robiłem sobie jaja.Krystian nawet po przypakowaniu,raczej nowym Pawłem nie zostanie.Najzabawniejsze jest że pewnie Krystian g... zrobi,Maryśka i Melka będą się szarpać z Drago,a potem Krystian będzie gadał co by zrobił Drago.

użytkownik usunięty

No haha xd A pod koniec tego zwiastuna są pokazane ślady krwi chyba w tym miejscu co Dragon przetrzymywał Melkę. Może Melka go zabije? :O Ja obstawiam 2 warianty: Dragon trafi do więzienia albo do piachu przez Melkę.

użytkownik usunięty

obstawiam że nikt nie zginie tylko ewentualnie obydwoje będą ranni.

użytkownik usunięty

A powiedzcie mi jak to było? Radek pracował jako sprzątacz by zarobić kasę na Jowite bodajże i wtedy spotkał Dragona który się z niego śmiał i zaproponował mu napad. I to w tamtym momencie pojawił sie na nowo i dopiero potem zaczął latać za Melką? Bo już nie pamiętam?

Najpierw Drago się pojawił tak ogólnie i miał sceny z Krystianem i tymi dwiema dziewczynami Żyletą i Rudą co Melce dokuczały. A później przypadkowo spotkał Radzia myjącego okna a te love story z Melką to już później było :). Oby Dragona nie zabijali, wystarczy że Igora już nie ma i jeszcze Manuel nie żyje od dawna.

użytkownik usunięty

No to mamy komplet ta trzecia osoba to Ola,czyli Hubert,Dragon,Ola.Wraca bez Roberta ten koleś to pewnie jakiś świr jak ten nożownik i cała reszta,przynajmniej jak Ola będzie sama to może wreszcie ktoś nie będzie olewał Sabiny.Sabina w sumie teraz skoro ci w związkach ją olewają mogłaby skumplować się z Aśką głupia ale lepsza niż wredna Jowita.

Radek jak zwykle zaraz będzie z Jowitą.Hubert z Michałem jak kumple siedzą przy winie te pytania o Ewę,może jeszcze nie mógłbyś wrócić do Ewy,a jak do Maryśki.

użytkownik usunięty

swoją droga,ta aktorka co gra Olę,to chyba ma już siwe włosy,dziwne w szoku jestem,nawet jej nie poznałem.Laska dopiero będzie miała 32 urodziny a już siwizna,poza tym dziwne że nie farbuje,kobieta i to młoda nie farbująca włosów,mając siwiznę to zaskakujące,chyba że mi się wydaje,tym bardziej że nawet na jej profilu ludzie piszą że wygląda młodo jak na swoje lata.Sam byłem zdziwiony że jest starsza niż większość z paczki,myślałem że rocznik 87 może 88.

użytkownik usunięty

tak ogólnie to Dragon to wyjątkowo z siebie idiotę zrobił,zgłasza się do niego laska kolesia co przed momentem trafił do paki za handel dragami,a ten sobie ją przyjmuje.Oczywiście nie myśli że laska szuka na niego dowodów,chce go wsadzić,wyciągnąć ukochanego,wersja że wypięła się na gościa w którym była zakochana go przekonuje,oczywiście laska nie myśli że może dołączyć do ukochanego,bo jak on za dragi poszedł to i ona.

Melka na dodatek cały czas namawia go na spotkanie z szefem,jeżeli tylko chce zarobić na dragach,to co ją to obchodzi,kto jest szefem.Potem oczywiście uparcie chce iść na ryzykowną akcję,gdzie tym bardziej można trafić do paki.

Na dodatek jest dziwnie wylewna sama go całuje,a ten telefon do cioci to też podejrzany.

Oczywiście facet nie myśli ze tylko ona mogła wsypać i że dlaczego co pewnie się dowiedział ona jest czystym obywatelem i co jeszcze bardziej dziwne Krystian wychodzi na wolność.Na dodatek Melka przez przynajmniej rok,nawet raz go nie odwiedza,mimo że udawała zakochaną.

W sumie ciekawe czy Dragon wychodzi na wolność,bo swoje odsiedział w sumie bardzo krótko,bo chyba rok,ewentualnie minimalnie dłużej,już za te kradzieże,haracze,pobicia,grożby powinien niezły wyrok otrzymać,no chyba że tylko za dragi go wsadzili,bo towarzystwo jakby odczytali mu przestępstwa np za Melkę,Krystiana czy Dominika domyśliłby się że to oni wsypali,gość dostał niski wyrok a wyszedł jeszcze szybciej za dobre sprawowanie,część mu nie udowodnili,a poza tym miał sypać kumpli.

Choć też bez sensu,nie wsadzić gościa na długie lata,bo może będzie wiedział kto go wsypał.

I może Melka dowiedziała się że zaraz wychodzi i poszła do więzienia na przeszpiegi,czy wie kto go wsypał,czy będzie się mścił.

Choć jeśli wyjdzie na wolność,na zasadzie może robić co chce by ryzykował z porywaniem Melki,kolejna odsiadka.

Albo jak większość uciekł z więzienia,bo pała zemstą do Melki,wtedy i tak nie ma nic do stracenia.

Bardzo bym chciała żeby Dragon miał jakieś sceny z Radkiem, ale pewnie do tego nie dojdzie. Chcę żeby pzrez Drago trafił do pudła, a najlepiej zginął. Mam dość tego frajera. No ale jest jeszcze jego zdzira, która może nastawić tyłek gdy Drago będzie zagrażał jej facetowi.

użytkownik usunięty
maria_88_3

raczej możesz się nie łudzić,że R i J zginą,oni mają umowy na czas do końca emisji,przecież ostatnio był świetny moment żeby zakończyć ich wątek,wyjeżdzamy Joł,Joł nie wiemy czy wrócimy i co może 2 tyg ich nie było.Dragon co najwyżej da mu parę razy po gębie i tyle.Pewnie Jowita poszłaby do łóżka z Drago bo groził R a z I bo zaproponował sporo kasy.z Zigim bo powiedział że zapomni o tym co R mu zrobił.

użytkownik usunięty
maria_88_3

z starych wątków kryminalnych zabawne było jak wykiwali Raymounda.Facet uwierzył że Paweł jest sz...i pomoże mu stuknąć Huberta,w sumie i jeszcze nawet Artur w to uwierzył.Tak Paweł pomaga mu stuknąć Huberta a na pogrzebie udaje przyjaciela i żyje sobie jakby nic.

użytkownik usunięty
maria_88_3

obstawiam że nawet jak Banasiuk i Opozda znudzą się rolami w serialu i będą chcieli odejść ich postaci nie zostaną uśmiercone tylko niby poszukiwać sensu życia.

fajnie, ze Ola wroci. Ciekawe jaki watek bedzie miala. Ale czy tylko ja ze Ola ma siwe wlosy w scenie gdy lezala w lozku?

mania19

już Daniel22222 też zauważył. Ja później, gdy jeszcze raz zobaczyłam zwiastun, bo wcześniej nie zwróciłam uwagi. W ogóle ta fryzura Oli mi się nie podoba, ale cóż :P.

maria_88_3

Nie czytalam wszystkich komentarzy :) Ciekawe czemu sama wrocila? no szkoda, ze tyle trzeba czekac

mania19

nie wiadomo właśnie. Też mnie to interesuje. I jaki będzie wątek z Olą i dlaczego bez Roberta wróci. Z Dragonem też będzie ciekawie, z Hubertem trochę mniej.

użytkownik usunięty
maria_88_3

a tak poza tym zauważyłem,taki paradoks kilku aktorów co za młodu wyglądało wyjątkowo młodo NP:Płoszajski,Zakościelny,Sitarski,Jarczak i pewnie kilku innych strasznie szybko zsiwiało,niektórzy przed 30,a inny zaraz po 30.a wśród aktorek to tym bardziej dziwne,bo pewnie większość by farbowała włosy na biegu.

z Zakościelnym była teraz śmieszna rzecz dalej w Strażakach stylówka młodzika,zachowanie jak wiele lat wcześniej na ekranie a siwe włosy.

Jeszcze teraz brakuje żeby wróciła aktorka co grała Nicolę i była cała siwa jak gołąbek,bo też przecież wyglądała młodziej niż rówieśniczki.

No tak :). Nicola to jeszcze nie była brunetką, a brunetki i bruneci najszybciej siwieją, już przed 30 albo zaraz po a blondyni a zwłaszcza rudzi później, albo po prostu nie widać jak u brunetów. Fakt ze teraz ludzie sie farbują a zwłaszcza kobiety. Widocznie niektórym to nie przeszkadza :).

użytkownik usunięty
maria_88_3

no Nicola to klasyczna szatynka a takie najbardziej mi się z siwym kolorem kojarzy,Ola bardziej brunetka chyba ale taka jasno.Platynowy-Blond też w sumie trochę jak taki zadbany siwy wygląda.Tak wszyscy wymienieni aktorzy to albo bruneci albo szatyni.

No tak, szatynka to taki mysi kolor, więc może dlatego. A Ola to raczej brunetka, może i nie ciemny brąz ale brąz, ale ona właśnie się farbuje bo różne przecież miewała kolory włosów, poza tym zrobi sobie u fryzjera nowy fryc, więc pofarbować siwych włosów by nie mogła? Może tak ma być? A platynowy blond to dla mnie kolor porażka bo wygląda jak siwy :P. Teraz jest modny srebrny czy coś takiego, który też wygląda podobnie jak siwy, wiec sensu nie ma taki kolor, zwłaszcza gdy strzeli sobie taki kolor brunetka z czarnymi brwiami, brrr :).

użytkownik usunięty
maria_88_3

np mnie czasami się myli ciemny blond z brązowym i szatynką.Momentami wydaje mi się że te 3 rodzaje to ten sam kolor.Bo w sumie wielkiej różnicy nie ma.Platynowy czasami jest ładny,ale niekiedy to wygląda jak właśnie siwe.

ocenił(a) serial na 4
maria_88_3

w ogóle Ola w tym ujęciu jakoś tak staro wyszła

użytkownik usunięty
qwerty95960

ja myślałem że jakaś inna aktorka,czy inna postać na początku.