4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34590
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Po kilkuletniej przerwie wróciłam do oglądania tego serialu i czy mógłby mi ktoś wyjaśnić, jaka historia wiąże się ze związkiem Sabiny i jej męża oraz Majki i tej dziewczyny, która u niej mieszka? ;)

ocenił(a) serial na 5
malami132

Ta dziewczyna to Melka informatorka Aleksa miała mu pomóż w sprawie kradzieży samochodów była bezdomnna Marysia chciała jej pomóż i razem z Aleksem chcieli ją adoptować ale ona kryminalną przeszłość ma i trafiła do ośrodka wychowawczego Aleks stracił przez z nią prace i rostał się z Marysia Marysii udało się ją wydostac z ośrodka i została jej opiekunką

ocenił(a) serial na 5
kierowca23

Aleks były narzeczony Marysi był antyterrorystą później zdegradowany na st.posterunkowy rozstali się 2050 odc

kierowca23

Przepraszam bardzo, ale rozumiem, że w szkole interpunkcji nie uczyli?

ocenił(a) serial na 5
no_bo_co

Pisałem na szybko nie zwracałem uwagi na to

kierowca23

A powinieneś.

ocenił(a) serial na 5
no_bo_co

Wiem w sumie wolał bym czytać takie wypowiedzi jak dzisiejsza moja niż t akie z błędami ortograficznymi. A ty co taki polonista?

kierowca23

Po prostu mnie, to strasznie zraziło, gdy, to czytałem.

ocenił(a) serial na 5
no_bo_co

Spoko

kierowca23

A ok, mogło już mi się pomylić po tylu odcinkach i też widocznie nie dopatrzyłam bo myślałam że to Stolarczyk ranił Olę, ok to w takim razie Florczak, nie Stolarczyk. Oczywiście na filmwebie jeszcze nie widać Twojego posta z sprostowaniem :)

kierowca23

Dzięki ! ;) A historia Sabiny i jej męża? :)

ocenił(a) serial na 5
malami132

nie wiem , może no_bo_co ci wytłumaczy !

malami132

To jest bardzo skomplikowana relacja między nimi.

no_bo_co

no relacja jest łatwa kat plus ofiara. Jedno bez drugiego nie umie żyć:)

malami132

Sabina poznała Igora gdy był on prawnikiem( typowym gnojem broniącym przestępców), on obronił tego Stolarczyka, tego łysego który w tych odcinkach też jest a Stolarczyk był nożownikiem który ranił Olę. Igor zaczął łazić za Sabiną, wysyłam kwiaty blebleble. Ona nie chciała go bo wiadomo obronił przestępcę ale w końcu coś tam w Igorze zobaczyła, zwłaszcza po tym jak Stolarczyk okradł i pobił Igora a ten bał się wychodzić z domu i zmienił się trochę, a Sabina mu pomagała. W końcu Igor i Sabina wzięli ślub a wtedy wyszło szydło z worka i Igor zaczął ją bić i źle traktować, tak naprawdę chodziło mu tylko o kasę. Czara się przelała gdy Sabina poroniła bo została bardzo pobita przez męża. Wtedy Weksler się wkurzył i cała paczka Sabiny. Weksler i nie tylko on poszedł do Igora by się z nim rozliczyć, ale już się okazało że Igor leży w kałuży krwi. Było wiele podejrzanych, w końcu okazało się że za tym stoi ojciec Igora i ten poszedł do pudła. Po jakimś czasie Igor wrócił jako Piotr, oczywiście każdy uwierzył że jest sobowtórem Igora no bo przecież Igor nie żyje. Agata pierwsza dowiedziała się prawdy i później została zabita przez Igora, ale taak by to wyglądało na samobójstwo. Igorowi pomagała policjantka Zuber. W końcu Igor porwał Sabinę i chciał ją zabić i Wekslera, ale w końcu Igor trafił do pudła. Jak widać dzięki znajomościom, kłamstwom Zuber że Igor nie zabił Agaty i sprytowi wyszedł z więzienia i znów sieje postrach.

maria_88_3

I jeszcze dodam że Igor wcześniej jakoś sfingował swoją śmierć i jak wyszło na to że to jednak Igor, nie Piotr to ojciec Igora wyszedł z więzienia, skoro syn żyje ale i tak po jakimś czasie umarł na zawał. A Sabina poznała Natana, gdy jeszcze była z igorem, ale wtedy kochała Igora, Natan uratował ją gdy Agata ( jej siostra która była psychicznie chora) chciała zabić Sabinę i podpaliła domek do którego wywiozła Sabinę. No i Sabina i Natan są razem już długo. Tak ciężko wszystko dokładnie opisać ale pokrótce jest :)

maria_88_3

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :* Jeszcze jedno pytanko :* a co się stało z Olą? Już chyba nie ma tej postaci?

malami132

Ola wyjechała do Hiszpanii ze swoim chłopakiem Robertem ( który jest dawnym kumplem Kingi, w jej wieku) a teraz znów na rok pojechali z Robertem do Australii, nie wiadomo czy wrócą. Wcześniej Ola była z Mikserem ale nie wyszło im bo był zazdrosny o wykładowcę Oli i myślał że go zdradziła ( lecz to ten wykładowca z nią latał ) . Masz zaległości :), w sumie to jak na moje kiedyś więcej się działo ale pooglądać PM zawsze można od biedy.

Penelope261988

Oj mam, nie oglądałam kilka ładnych lat (5-6), ale jakieś dwa tygodnie temu przypadkowo natknęłam się na odcinek, który leciał w telewizji i tak mnie naszło na śledzenie tego co się dalej wydarzy ;) Pytań mam całe mnóstwo, bo pamiętam, że jak oglądałam to jeszcze był Paweł, zostawił Marysię dla Włodarczyk, ona potem miała jakiś wypadek.. Mogłabym pytać w nieskończoność na forum :D :)

malami132

No tak jak się nie oglądało kilka lat to trochę się pozmieniało :). Np Radek wziął ślub z pewną Nikolą której na forum nikt nie lubi :P. Nosiła cały czas jakiś beret nawet po mieszkaniu i wcześniej była dla pieniędzy z jednym lekarzem Julianem, zostawiła go dla Radka, ale matka Nikoli była wściekła z takiego obrotu sprawy. Później zaczęło się psuć między bobrem( jak to ktoś zaczął ją nazywać) a Radkiem, ona chciała dziecka, on nie, poza tym i tak zrobiła go w h.. bo kazała mu wziąć kredyt na swoją matkę żeby miała pieniądze na otwarcie swego interesu, później Nikola wyjechała a Radka z tym kredytem zostawiła. Jeżeli chodzi o Pawła to bardziej skomplikowane, bo zerwał w którymś momencie z Anką( włodarczyk), ona zniknęła z serialu, później jakiś czas Paweł bawił się w dobrego ojca dla Julki( gdy już odkrył że to jego córka, którą zrobił gdy zdradził Ankę z Majką), ale później wyjechał do Norwegii, wrócił na moment oddać nerkę Arturowi i od tego momentu gdzieś go w świat wywiało. Później się okazało że jest w Kolumbii i tam miał jakieś problemy z mafią czy innym czymś jak to w PM, nawet Majka jechała go szukać i narażała swoje życie ale na razie nikt Pawła nie widział.

ocenił(a) serial na 4
maria_88_3

nie wiem czy dobrze pamiętam, ale Paweł chyba jeszcze wtedy nie był z Anką jak Majka zaszła z nim w ciążę

qwerty95960

O racja, tylko że on był z nią ale zerwał, czy mieli przerwę coś takiego tak coś kojarzę, może źle bo nie śledzę starych odcinków a później się zapomina, no i wtedy jakoś zapałał namiętnością do Majki, nawet liczył że do siebie wrócą, no a jak nie wyszło bo ona wyjechała, to wrócił do Anki i wtedy już cały czas byli razem, dość długo aż do rozstania oczywiście :).

Penelope261988

Mam zaległości i to spore, ponieważ przestałam oglądać ten serial jakieś 5-6 lat temu:) Dwa tygodnie temu natknęłam się na odcinek, który leciał w tv i jakoś mnie naszło, żeby kontynuować oglądanie pomimo tego, że większości postaci w ogóle nie kojarzę;) także mogłabym forum zasypać jeszcze kilkunastoma pytaniami :P

malami132

nie ma za co :*. Pozdrawiam :).

ocenił(a) serial na 5
maria_88_3

Przepraszam,ale to nie Stolarczyk ranił Ole,tylko Jarosław Florczak.

kierowca23

ok :), pomyliło mi się, tyle tych odcinków że już się traci rachubę co i jak. Dzięki za sprostowanie.

ocenił(a) serial na 5
maria_88_3

Proszę, tak to jest z tymi tasiemcami.

ocenił(a) serial na 4
kierowca23

a no właśnie coś mi nie pasowało że Stolarczyk z jakiegośtam nożownika zostałby płatnym mordercą, którego wynajmują najlepsze szychy w mieście jak Karol Weksler xD

ocenił(a) serial na 5
maria_88_3

Przepraszam,ale to nie Stolarczyk ranił Ole,tylko Jarosław Florczak.