4,6 35 tys. ocen
4,6 10 1 34588
1,0 2 krytyków
Pierwsza miłość
powrót do forum serialu Pierwsza miłość

Taka rzecz.

użytkownik usunięty

Ja rozumiem że nie każdy jest synem wojskowego,twardziela,co wychowuje syna wedle sztywnych,surowych zasad,na dodatek nie ma żadnych pozytywnych uczuć wobec syna,ale bez jaj Krystian odwala taką żenadę a ojciec,wręcz błaga go żeby łaskawie się przyznał i przeprosił i jeszcze organizuje wakacje.

Nie wiem,czy ten wątek ma pokazywać że wystarczy szukać winny u ojca i użalać się nad sobą i już wszystkie winny odkupione,to ja jestem biedny,a nie winny.

Ten wątek ma pokazywać że rodzic nawet jak dziecko,odwala taką żenadę nie może zrobić mu porządnej awantury.

Fabian,Fabian parówa co posprzedawał ziomów,z wielkim problemami że rodzice którzy dużo pracują mają dla niego mało czasu,wydawał się o niebo lepszy,nawet jak chciał porównywać się do Dominika.

Dwa oszczędność,ja rozumiem większość sytuacji że oszczędzają na pomieszczeniach,ale bez jaj,jak już wynajęli tą chatkę dla Zielińskich to utrzymanie jej takie drogie,że trzeba manipulować widzami że przeprowadzka do małego,przechodnie mieszkania z przygłupem to krok do przodu nie do tyłu.

3-Przerysowana głupota Aśki takich akcji chyba nie odstawiają w serialach komediowych.

4-Obłuda takiej Jowity,najeżdżała na Sabinę że rodzice ją ustawiają a zaraz zabraknie bohatera co jej pomaga.

5.Przyjazń-ok powinno być tak że przyjaciele pomagają,ale chyba powinno działać w dwie strony,w tym serialu jedna np Błażej,Mikser,Kaśka głownie pomaga innym,a inni właśnie Zielińscy biorą pomoc od innych,jakby nie można było czasami pokazać że Radzio z ukochaną pomagają innym.
Na dodatek Kaśka notorycznie pomaga Zielińskim a jak Artur ma kłopoty jego nie ma pomagają mu inni.

użytkownik usunięty

CD.
6.Ewa jak to łatwo zostać super matką,19 lat syna w dupie,teraz nawet nie pracuje,nic konkretnego nie robi,a i tak dobra matka,wystarczy że wręcz robi z syna szuję.
7.Julka w następnym odc wielka rozpacz że Michał który trzyma ją na dystans,ma syna za którym szaleje wyjeżdża na chwilę,miała masę tatusiów,przyszywanych wujków,i to bez dzieci i co największą miłość ma do tego co już ma syna,chyba facet bez własnych dzieci byłby większym kąskiem,na ojca.
8.Praca w tym serialu właściwe jej nie da się stracił ostatnio Aśka wcześniej np Kaśka.
9.Kolesiostwo każdy właściwie bohater dostaje pracę po znajomości.
10.Obłuda dwa bohater nadaje na drugiego za coś,co sam niedawno zrobił.

1. No masz całą rację. Jak słuchałam tego Michała to sobie myślałam co za frajer i idiota. Zamiast zjechać porządnie Krystiana za wszystko, to ten jeszcze go prosi o wybaczenie, że to pewnie jego wina, chociaż zawsze był dla syna, miał dla niego czas, utrzymywał i dużo kasy dawał. To już żenada, żeby jeszcze z nim gdzieś jechać. Jak taki dobry z niego ojciec, to powinien go do psychiatry wysłać i dać jakąś wielką karę.

2. Właśnie to przesada. Mogli w ogóle nie wynajmować miejscówy Zielińskim i mogli od początku mieszkać u Kaśki i użalać sie że nie mają kasy na mieszkanie. I wtedy ok. Nie pracują, mają tylko pieniądze na życie i wyprawkę dla dziecka od Teda i zrozumiałe że nie chcą tracić kasy na wynajmowanie mieszkania. Ale skoro niby pracę znaleźli i mieli kasę od Teda i Sama, wynajęli i to bardzo dobre mieszkanie, gdyby to jeszcze była klitka gorsza od Majki bo np mały pokoik gdzie byłoby wszystko łącznie z kuchnią, coś jak Beaty mieszkanie, ale sorry oni wolą mieszkanie Kaśki od tamtego. Mogliby jedynie wymyślić coś takiego, ze np Radek z Jowitą za te mieszkanie nic nie płacili, bo od jakiegoś kumpla wynajęli i jedynie rachunki mieli do opłaty ale np on wraca jednak z zagranicy i chce znów zamieszkać w tym mieszkaniu, a Jowita i Radek raz nie mają czasu by szukać nowego lokum, a dwa nie mają pieniędzy na wynajmowanie. I już lepiej to wygląda, że jednak lepiej u Kaski niż pod mostem.

3. To prawda, już przeginają z głupotą Aśki. Ona jest coraz głupsza, chociaż chyba jej jeszcze brakuje do filmowych głupoli z filmu "głupi i głupszy" ale pewnie nie dużo. To prawda że nawet w serialach komediowych nie odwalają takich żenad.

4.Jowita faktycznie jest obłudna. Taka biedna, z domu dziecka, samotna, bez rodziny a zawsze każdy jej pomagał i ratował tyłek. Sam faktycznie do niczego by nie doszła.

5.No dokładnie, to już jest szczyt. Błażej np im pomaga, a Radek jeszcze cicho bądź czy coś takiego i sprzątaj bo nie ma czasu. Beata myje szyby, i chce ocet a Jowita z łaską no to idź do kuchni, powinien być, a sama stoi i marudzi, że w sumie jest bez rewelacji. Właściwie to oni nie tylko wymagają pomocy od innych, a sami nic nie pomagają, ale uważają że to im się należy i wręcz wszystkimi pomiatają od Błażeja i Beaty po Kaśkę i nawet samą Sabinę. Bo sorry zamiast podziękować i okazać wdzięczność, to oni jeszcze narzekają i wręcz poniżają innych jak jakiś niewolników czy własnych robotników. Chociaż w tych czasach to nawet pracownik by się zbuntował po takim lekceważącym traktowaniu go przez szefów i by sobie innej roboty poszukał, bo kiepskiej roboty nie brakuje, więc nie ma co siedzieć w nędznej pracy. A co dopiero jak kumpel ci się tak odzywa. Ja to bym od razu wygarnęła co myślę i bym sobie poszła, a sam sobie sprzątaj idioto.

6. Tak Ewa matka idealna. Szkoda gadać. Nawet nie nauczy syna co dobre, co złe a wręcz go jeszcze sprowadzi na złą drogę, Tylko ciągle jątrzy i w sumie jest dla niego wszystkim, tylko nie prawdziwą matką. Poza tym poszła na łatwiznę, wracając po latach.

7. No dokładnie. W sumie największym jej tatusiem był Hubert i w sumie jedynym, bo z biologicznym Pawłem miała mało kontaktu, a Aleks był krótko czy szymon i można ich nazwać wujkami, ale z Hubertem była przez pierwsze 3 lata życia, tak około od narodzin, a jego ma gdzieś, a Michała którego poznała już w wieku ok 6 lat, czy ile ona ma, zna niedługo, ma on syna, jest starszy od innych facetów, nie spędza z nią tyle czasu co Hubert spędzał czy Szymon, bo oni faktycznie bawili się z nią i opiekowali. Więc to taka głupota. Zwłaszcza na początku, gdy Maryśka ledwo znała Michała i powoli wchodziła w związek, to nagle Julka zaczęła traktować Michała jak ojca, gdy widziała go raz czy dwa, nie bawił się z nią, a potem była w śpiączce.. WTF?

8. To prawda, masz pracę to już jej nie tracisz. Przeciwieństwem są Zielińscy, zwłaszcza Radek bo on to tracił każdą robotę.

9. Wiele osób ma pracę po znajomości, w zasadzie prawie wszyscy bo w sumie akcja głównie odbywa się w barbarianie, firmie Artura i fitness klubie i trzeba powsadzać dużo znajomych twarzy,czyli głównych bohaterów PM :P. I oczywiście taką pracę ma się już raczej dożywotnie, chyba że sam chcesz odejść. A nawet dają ci premie, za normalne pracowanie, a nie jakąś rewelację. To głupie. Aneta wynagradza Aśkę premią czy wyższą pensją, że po prostu chce jej się do pracy przychodzić o czasie i że posprząta ;P. Co przecież jest jej obowiązkiem, No chociaż już nie premia, a po prostu wyższa pensja to ok, bo jednak podwyżki się zdarzają i faktycznie powinno się podwyższać pensje, bo jednak pracownik daje siebie i marnuje trochę czasu na pracę ze swojego życia :).

10. To też prawda. Kiedyś tak nie było, a teraz notorycznie. Np ktoś coś ukradł, a potem drugi bohater robi to samo a ten pierwszy na niego gada i umoralnia, albo Wojtek który zdradzał Malwinę, nadaje na Olka że seksoholik i pewnie będzie zdradzał, albo Malwina zawsze wyzywająco ubrana, nadaje na Kazanową że ta wygląda jak lafirynda itd.

użytkownik usunięty
maria_88_3

1.O Krystianie miało być dłużej,ale jak za długo komentarze piszę to mi się nie publikuje i tak było,więc wybrałem krótszą wersję,więc CD z wczoraj,rozumiem że losy takiego Dominika studiującego zapewne z dobrym skutkiem,uprawiającego sport,i zapewne pracującego nie są tak ciekawe jak takiego z problemami,poza tym wiadomo Krystian ma jakieś pozytywne momenty,nie jest typem kryminalisty itd,ale gdyby tak było to też musiałby odejść,bo co dostał by 5 lat i Domańscy kłócili by się z Maryśką że jak wyjdzie nie ma prawa wyzywać go od kryminalistów.

Mam wrażenie,jak widzę wątek jak pieprzą się z Krystianem że widzowie co mają dzieci mają pomyśleć a my to mamy tak dobrze z dziećmi,ci z małymi co je czeka jak dorosną,a ci co jeszcze nie mają,żeby zastanowili się czy mieć.

Myślałem mimo że to para szmaciarzy,że choć trochę okażą skruchy,a tutaj nic.przecież Krystian to stary koń,a i tak nie widziałem żeby za dzieckiem Julką tak latał.Traktują go jak chorego psychicznie,a jakby ktoś tak powiedział,byłaby awantura.

2.Tym bardziej że nie pokazywali całego domu,tylko jedno pomieszczenie,znowu było nienaturalnie,Jowita idzie na górę,której nie pokazują,jakby mieszkanie dwupoziomowe z jednym pomieszczeniem,ale tak bezsens,poco wynajmować takie lokum żeby za chwilę się go pozbyć.

4.To jest najgłupsze pomagają bardziej niż tym z ustawionym rodzicami,a i tak każdy powie ty taka biedna,nie miałaś rodziny.
5.

użytkownik usunięty
maria_88_3

5.Jak w pracy się żle traktują,a dobrze płacą,pomyślisz sobie może to lepsze niż mniejsze zarobki,a lepsze traktowanie,bo to co w portfelu to moje i chyba żona,dzieci wolą żeby pieniędzy było więcej,niż wiecie pieniędzy jest mało ale Tatusia szanują w pracy.

a jeśli płacą mało za słabą pracę to przynajmniej pomyślisz sobie zawsze coś zarobiłem,co moje to moje.

a ja ty myślisz czy lekceważąca postawa Jowity wobec wybawców to wina gry aktorki,czy scenariusza,że niby Jowita ma być taka co robi łaskę że ktoś za free jej chatę wysprząta?

6.Ewa tak co ona za przykład synowi,daje jakby uczyła go zasad,to może coś by dotarło.

7.Poza tym co to dla Julki za interes,Michał jeszcze 10 lat będzie pilnował synka,może jak przekroczy 30,to syn w końcu się ogarnie,i co taka Julka miałaby z 16 lat,i wtedy ewentualnie Michał będzie dla niej jak ojciec,nie wtedy też nie bo może Krystian zostanie ojcem i znowu będzie za wnukiem latał,a i Krystian będzie wydzwoniał że to twój wnuk.Ja na miejscu Michała bym się wk...całe życie mu poświęciłem,a jak chcę sobie dychnąc to że zawsze miałem go gdzieś,coś jakbym przez wiele lat pracował,a parę dni od utraty pracy,zawsze byłeś nierobem....

9.Aśka no jedna rzecz była śmieszna jak Błażej próbował wyciągnąć tą kasę.Szkoda że nie widział tego jego ojciec,i nie zaczął się pultać,nie tak cię wychowałem,mój syn to złodziej!,wstyd!

a zauważyłaś że od kiedy Daria się wyprowadziła znajomość Aśki i Luizy wygląda zupełnie inaczej?Aśka jest taką samą idiotką może nawet większą,a Luiza która kiedyś najbardziej się z niej nabijała bardziej niż Daria i Błażej,teraz z taką wyrozumiałością,moja kochana,och,wychodzi zasada lubi się to co ma,z braku laku itd,no i z Błażejem też jakby lepiej kiedyś widząc taką akcję wyszedłby a teraz robi z siebie złodzieja.

użytkownik usunięty

a i przypomniałem sobie Kaśka długo był jednym z hejterów Jowity,ciągle na nią nadawał,nawet jeszcze jak poroniła,jak przyszli we czworo to podział był on i Sabina jako hejterzy,a Daga i Radek sojusznicy.A to jej mieszkanie mimo że ściany chyba na niebiesko,teraz jasny kolor,ale też pokazywali głównie jedno pomieszczenie i też była góra,na która postać tylko wychodziła.Tyle że jakby odwrócone od drugiej strony,ale schemat ten sam,wyglądał jak dom jednorodzinny,a wnętrze prawie jak domek na działce,skoro bohaterowie głównie w jednym pomieszczeniu.

No tak, to prawda. Kiedyś tak było że Kaśka hejtował Jowitę. A teraz największy przyjaciel. Nawet częściej z Jowitą spędza czas niż z Radkiem. W ogóle to Kaśka teraz tylko z Radkiem i Jowitą się zadaje, no i też z Beatą i Mikserem jak napisałam bo to kumple z pracy. A teraz jeszcze znów Kaśka będzie mieszkał z Radkiem i Jowitą i jeszcze dzieciak dojdzie. Taki trójkącik :).

użytkownik usunięty
maria_88_3

znam parę osób co tak jak Jowita patrzy każdego wykorzystywać i co teraz jak coś pomożesz,to nie myślą się zrewanżować,wręcz zachowują się jakby im się należało,nawet jeden dzień po robocie pokazują prawdziwą twarz.Mają ci zapłacić,a potem albo 10 procent z tego co obiecywali,a zazwyczaj nic.Ale jak ma być robota,to proszą ,są mili po zazwyczaj też,a Jowita ani nie prosi,ani nie jest wdzięczna,nie wiem co gorsze,ale tamci przynajmniej muszą trochę poudawać.

Widziałem ostatnio na Youtube życzenia świąteczne bohaterów tego serialu z tego samego Studio ATM STUDIO,Policjantki i Policjanci,i co zauważyłem,że to pomieszczenie co składali życzenia,wyglądało jak hol w firmie Artura,już totalnie dzielą się pomieszczeniami,jakby to były równorzędne seriale,to już lepiej,a tak trochę słabo,bo przecież seriale gdzie zazwyczaj grają aktorzy amatorzy,nazywane są 2 ligą serialową.

Chyba już w takim paradokumencie wykorzystują więcej pomieszczeń,nie zdziwię się jak wychodzą w kosztach na równo,bo z PM więcej muszą za pensję dla aktorów,a tam oszczędzają na pensjach ale wydają na pomieszczenia.

Aż dziwne że mają kilka pomieszczeń na mieszkania,przecież mogliby góra na dwa mieszkania robić,i np mieszkanie Królów,Kingi,Majki i kogoś tam to samo i z widzów robiono by głupków że to inne,albo jakiś bohater powiedziałby ale numer że teraz prawie każdy we Wrocławiu ma identyczne mieszkanie..

Najlepsza Knajpa w Mieście to byłby również gabinet Artura,Sabiny,i parę innych pomieszczeń.