Do serialu prawdopodobnie wkrótce powróci Skowronek! Hubert Urbański wrzucił na swojego fanpage'a na facebooku zdjęcie z planu serialu, na którym ubrany jest w garnitur (różowa koszula, czy Damian nie nosił takiej czasami?) i ma inny kolor włosów! Jest też obok niego kobieta z rozbitą głową, w tle rozwalone auto (uderzyli w drzewo).
Podpis: "Kto przefarbował włosy, rozbił głowę Pięknej Kobiecie i skasował furiksa?!
Tak, to Wasz HUBERT
W opisie zdjecia jest jeszcze: "A wszystko to w kolejnym odcinku serialu pod tytułem...? "
Nie jest wprost powiedziane, że chodzi o PM, ale o co innego mogloby chodzić? Ubiór Urbańskiego na focie typowo skowronkowy, w dodatku ta zmiana fryzury to podobny zabieg jak z Igorem/Wachem.
Cieszycie się, że Skowronek prawdopodobnie wraca? Bo ja tak. Bez niego nudno teraz w Wadlewie. Poza tym jego wątek zakończył sie otwartą furtką na jego powrót. W dodatku Paulina i Norbert nie bardzo mieliby co teraz robić w serialu, to znowu dają im Skowronka, żeby sie nie nudzili. Jeszcze tylko Wojtek mógłby powrócić, bo znowu go nie ma.
No ja tam bym się cieszyła że Skowronek wraca, na pewno podkręciłoby akcję w Wadlewie i ogólnie PM. Bo teraz takie nudy że nie oglądam. Tylko ten ślub Pauliny obejrzę i odcinek jak Jowita wróciła bo nie oglądałam. Teraz w Wadlewie nie ma wątków a wątek z Skowronkiem zakończył się zbyt szybko... I co tu mówić nie wystraszyłby się na zawsze bandy mieszkańców wsi z widłami. A przecież kasy mu nie oddali, więc wrócił może. Z tą zmianą fryzury ciekawe czy tak celowo czy nie, tylko by odświeżyć postać. Bo chyba nie wymyślą jakiejś głupoty że to jego brat bliźniak. No cóż, niech wraca. Przydałby się teraz Rysiek, bo już sami sobie nie poradzą z Skowronkiem, a Wojtek pewnie wróci :).
Na Wojtka specjalnie bym nie liczył bo Głowacki teraz dostał dużą rolę w NINZ,ma grać jakiegoś super profesora,sławę dość chyba ciekawa rola ma być,z tego co czytałem w internecie to od kilku lat największą gwiazdą jest w serialu Żebrowski a Głowacki może być dla niego sporą konkurencją,w końcu chyba z tego co pisze obie postaci są do siebie dość podobne.Dlatego wątpię żeby po dostaniu ambitnej roli w innej produkcji,pojawiał się tutaj regularnie,może jakieś ogony.
A to wiem o tej roli w NDiNZ, bo też śledzę ten serial. ;) Rzeczywiście, może tam być konkurencją dla Żebrowskiego i fajnie.
Ale Wojtek i tak już od dawna nie pojawia się w PM regularnie, pojawia się i znika, tak jak Adam czy Igor na przykład. W zeszłym sezonie Głowacki spędził na planie PM może ze 3/4 dni zdjęciowe, i to wystarczyło, żeby nagrać z nim scen do kilku odcinków, najpierw do tych z początku wątku Skowronka (jak Wojtek daje pożyczki i ściąga długi), potem była ta przerwa, gdy Wojtka nie chcieli na wsi widzieć, a potem sceny z Wojtkiem, jak kombinuje przeciwko Skowronkowi z Norbertem, Pauliną i Emilką, co kończy się dla niego tragicznie. Ile to było odcinków? Pewnie nawet nie 10 łącznie z nim w zeszłym sezonie, a i tak wiecej niż np. z takim Markiem czy Anetą. ;) Teraz pewnie będzie podobnie i Głowacki da rade wpaść na plan PM na trzy, cztery dni zdjęciowe, nagra swoje sceny i tyle. On wydaje mi się raczej takim aktorem, który ceni sobie każdą rolę, z żadnej nie chce za bardzo rezygnować. Poza tym Wojtek to ciekawa postać. Wątpię, żeby chciał z niej rezygnować. Po prostu kwestia dopasowania się produkcji pod terminarz aktora. ;) Jak będzie miał akurat chwilę wolnego, to na pewno wbije na chwilę na plan PM i coś tam nagra. ;))
Co ciekawe, w żadnym wywiadzie z Głowackim (a czytałem ich trochę) czy artykule na jego temat, nie wspomina się o tym, że od paru lat gra Wojtka w PM. I to mnie wkurza. Ta rola jest konsekwentnie przez dziennikarzy ignorowana... A Wojtek jest przecież nawet w czołówce serialu! To dość ważna postać. We wszelkich artykułach/wywiadach wspomina się o jakichś epizodycznych rólkach tego aktora w "Barwach szczęścia" czy jakichs innych jednosezonowych produkcjach, a o PM zero, cisza.
PM to ogólnie jest chyba serial gorzej traktowany niż Klan,MJM,NINZ, i kilka innych nie wiem czym to spowodowane,bo w tym serialu średnio na odcinek jest przynajmniej kilka sensownych scen,albo zabawnych a w takim Klanie czy MJM już wiele lat temu można było z nudów umrzeć.
NIZN od dawna bardziej czytam ze streszczeń niż oglądam,szanuje bo jednak jest to serial na jakiś poziomie i mają faktycznie stosunkowo mocną obsadę właśnie Żebrowski to prawdziwy ogień,bodajże Komarnicka i jeszcze kilku sensownych aktorów.O słabości MJM najlepiej świadczy że Bracia Mroczek pośmiewiska wśród widzów od początku grają tam wielkie gwiazdy,już jak jeden z tych dupków grał chwilę w PM uznałem że Krawczyk który raczej nie jest jakimś dobrym aktorem wciągał go jedną dziurką od nosa,o Płoszajskim który od dawna robi w PM kawał dobrej roboty nie wspominając.
Mnie nawet bardziej zastanawia kwestia serialowego Adama skoro wspomniałeś.Facet chyba jest zawodowym tancerzem,podejrzewam że sporo czasu poświęca pracy jako tancerz,a serial to dla niego odskocznia w końcu nie jest zawodowym aktorem,co ciekawe nawet kiedy był z Kingą czyli powinien grać bardzo dużo,zawsze jakoś potrafi tak tą postać pokombinować że ten albo miał tournee,jakieś występy,wyjazdy że poza jakimiś tak drobnymi okresami pojawiał się i znikał.Teraz też serialowy Adam niby ma stałe zajęcia w klubie więc nie powinien nigdzie wyjeżdzać a w serialu od święta.
Jest to dobra sytuacja dla aktora,bo z jednej strony jest cały czas w grze a zapewne może poświęcić się innym obowiązkom.A jakby co zawsze można zmienić trochę koncepcję teraz jakby Adam zaniedbuje synów,a jakby Krajewski miał więcej czasu,to Adam pojawia się często w klubie,spotyka się dużo z synami,nawet zostaje kumplem kogoś tam z bohaterów przecież był jakiś czas trójkąt przyjaciół on,Hubert,Szymon.
No właśnie, z tego co mi wiadomo, to Krajewski już przeszedł na taneczną emeryturę (tancerze robią to dość szybko, tak jak np. piłkarze), skończył z tymi wyjazdami zagranicznymi, teraz co najwyżej będzie szkolił innych. Gdzieś to chyba ogłaszał na swoim fb (którego śledzę). Co więcej, dziecko mu się urodziło jakiś czas temu i może chce mu poświęcać więcej czasu. Ale jednak sądzę, że prawda jest zupełnie inna i Adama jest mało, bo scenarzyści nie mają za bardzo pomysłu na jego postać i wątek dla Adama... Tak jest też z postaciami Marka i Anety, trochę z Dominikiem (dlugo go nie było, potem może zlitowali się nad aktorem i dali mu te sceny z Melką, a teraz znowu chyba cisza z nim), zaniedbywani, jesli chodzi o wątki są też Mikser czy Błażej (ale oni akurat i tak stale się pojawiają, bo się kumplują z innymi bohaterami i są elementami stałych wnętrz jak Barbarian czy mieszkanie króli, wiec siłą rzeczy muszą być). Nowi scenarzyści nie mają tez najwidoczniej pomysłu na Zośkę (ani razu nie pojawiła się za ich "panowania") oraz Makowską.
Nie wiem czy może to niezbyt miła ocena serialowego Adama,ale może on na taką naprawdę dużą rolę w serialu jest trochę aktorsko za słaby,Płoszajski owszem drugim De Niro już raczej nie zostanie,ale obu aktorów jednak sporo dzieli.Ale pomysłu też raczej nie mają bo co,romanse odpadają bo Adam raczej boi się że żonę straci,więc głównie mogą iść w jego kumpelstwo z kimś tam,czy bycie dobrym ojcem.
Urbański zagra w Na dobre i na złe oto zdjęcie pod linkiem: http://ifotos.pl/zobacz/130516804_sssraxw.jpg
W sumie ostatnie ustalenia były takie że oni oddadzą tyle co pożyczyli a nie oddali.Chyba sens miało by że Damian załatwia sprawę zgodnie z prawem brzmi absurdalnie fakt,ale okazuje się że miał jakąś kopie notarialną tych umów,przyjeżdza nie odgraża się i mieszkańcy znów są na jego łasce,bo sąd i prawo są po jego stronie.Albo właśnie naiwnie wierzą w jego przemianę.Na początku jego powrotu na pewno Wadlewski Kaśka wbiegnie do domu Emilki krzycząc ludzie,ratunku Skowronek wrócił,na pomoc.Potem pewnie Malwina i Kazanowa będą robić show.
No tak Damian powiedział że mieszkańcy mają oddać tyle co pożyczyli, a nie więcej. Tyle że niektórzy mieszkańcy nawet tego nie mają, przecież oni nie mieli kilkuset złotych czy coś by oddawać w ratach ! A napożyczali kilka tysięcy, Malwina to już w ogóle jeszcze więcej ale ona ma sklep to jakoś może sobie poradzi. Teraz Skowronek właśnie będzie miał większą władzę, bo wszystko na legalu. Nawet normalne banki biorą parę procent a on łaskawie chce tyle co pożyczył i nic na tym nie zarobi. Więc będzie mógł ich sądami, prawnikami, policją straszyć czy nie wiem jeszcze czym i kim. Może być ciekawie co zrobią niektórzy, którzy nie mają w ogóle pieniędzy.
Kopia Notarialna to dobry pomysł w końcu Damian to niezły cwaniak,więc co ma tylko jedną wiarygodną wersję i nie zabezpiecza się jakąś kopię przecież mieszkańcy mogli mu wrobić włam na chatę albo coś.Wersja że znowu znęca się nad mieszkańcami jest bez sensu,bo to już przerabiali,to że Damian wraca jako ten dobry jak kiedyś Artur i zostaje kumplem Norberta(w końcu po wyjeżdzie Bartka,nie ma Wojtka i Ryśka nie ma specjalnie facetów z którymi mógłby obrócić flaszkę no chyba że starszyzną.Jeszcze Damian rzuca tekstem do nich w stylu miło was razem widzieć,bałem się że zepsuje coś między wami.No chyba że Urbański szuka stabilizacji i pojadą czymś takim że staje się jednym z nich i uczciwym biznesmenem.
Może jeszcze poczuje mięte do Emilki albo Malwiny,Wiktorii.Ale ta trzecie wersja że prawnie dochodzi swoich praw jest chyba najlepsza.
Proponuje żeby Paulina zdradziła Norberta z Damianem i powiedziała Norbertowi zawsze go kochałam.Jego i tylko jego.A potem wyjechała z Damianem ze wsi,tak jak Ewelina z tym lowelasem.Albo została na wsi i jeszcze urażona że wieś przeciwko niej że Norberta wykiwała i jeszcze z miejscowym zbirem się związała.