Łukasz Płoszajski (Artur) właśnie wrzucił na swojego facebooka zdjęcie z planu PM, na którym jest z… Karolem Strasburgerem. Panowie po latach znów będą mieli wspólne sceny. W ogóle szykuje się jakiś grubszy wątek z Arturem i Karolem i to kryminalny! Płoszajski wrzucił generalnie dwie fotki. Na pierwszej Artur siedzi w samochodzie, do którego przez otwarte drzwi zagląda Karol. Druga fotka jest znacznie ciekawsza. Artur i Karol stoją ze spluwami wymierzonymi w kierunku klęczącego na podłodze starszego mężczyzny.
Jak sądzicie o co może chodzić? Jedno jest pewne, Artur i Karol będą ze sobą współpracować. ;)
W sumie chyba lepiej oglądać duet Artur-Karol niż duet Radzio-Karol.W zasadzie jak Radek wykiwa Sabinę i wróci do Jowity to będę mieli dwóch wspólnych wrogów Radka i Jowitę.To byłaby świetna okazja żeby wyrównać rachunki,zapewne Jowita zapomni oddać kasę Arturowi,bo po co.Radek może coś zepsuje w interesie,albo Sabina nie będzie go tam chciała jak ją wykiwa.Zawsze mogą razem też chcieć wykiwać Andrzeja,lub kogoś innego.
Już jakiś czas temu się trochę dziwiłem że twórcy od lat unikają wspólnych scen tych dwóch dżentelmenów,przecież Artur kumpluje się z Natanem niedoszłym zięciem Karola,Izą która pracuje z Grażyną.Nie twierdzę że mieli rzucić jakąś sympatią wobec siebie Artur do Karol cześć Karol,kupę lat,a Karol do Artura miło cię widzieć,ale naprawdę dziwne że te postacie mijają się od lat.
W sumie lepsze takie nawet absurdalne wątki kryminalne niż miłosne smęty,nie pogardziłbym właśnie wątkiem jak Karol i Artur dają w interesach po dupie Radkowi i Jowicie.
Raczej wątpię w to, żeby Karol i Artur zjednoczyli się przeciwko Radkowi i Jowicie, bo cała czwórka to jednak mimo wszystko dość pozytywne postacie (Jowita także), wzbudzajace u widza sympatię, a w wątkach kryminalnych na ogół jest tak, że dobrzy bohaterowie walczą przeciwko jakiemuś złemu (Igor, Andrzej, Rajmund, Manuel, Zygmunt itd.), tak że jakoś nie widzę walki dobrzy Karol i Artur vs. dobrzy (chociaż mający trochę grzechów na sumieniu) Radek i Jowita.
Też mnie to dziwi, że Karol i Artur się od lat tak mijają. Raz bylo blisko, żeby się spotkali, przy okazji tego wątku ze Szklarskim, gdy Artur chciał się mścić na Szklarskim. W tym wątku uczestniczył przecież także Karol (przy tym pojedynku golfowym chociażby), ale jakoś obeszło się bez wspólnych scen Karola z Arturem. Mnie jednak o wiele bardziej dziwi to, dlaczego twórcy unikają wszelakich wspólnych scen SABINY z MARYSIĄ i KINGĄ. To tym bardziej dziwne, ze te trzy aktorki prywatnie bardzo się ze soba kumplują, a w serialu Majka i Kinga nie mają w ogóle z Sabiną do czynienia. Tym bardziej dziwne, bo przecież Sabina stale bywa w Barbarianie, a ostatnio nawet w fitness klubie i jakoś nie może tam wpaść na Majkę czy Kingę. Mega dziwne. No i mają ze soba masę wspólnych znajomych (Mikser, Daria, Błażej, Radek...).
Chyba jedyna możliwość na takie rozwiązanie to że Radek i Jowita zostają przedstawieni jako całkowicie negatywne postacie.Czyli Radek wraca do Jowity cynicznie mówi Sabinie było miło,a Jowita na apel Artura żeby oddała mu pieniądze bezczelnie mówi że sam jej dał,i żeby się gonił.Radek i Jowita np cynicznie bawią się za jego pieniądze.
Karol i Artur spotykają się i ten pierwszy mówi muszę go dorwać bo zniszczył związek mojej córki,uwiódł ją i zostawił,ten drugi że wszystko mu oddadzą co zabrali,wspólnie obmyślają plan żeby odzyskać pieniądze.Efektem jest że Radek i Jowita wszystko tracą a Artur i Karol odzyskują kasę i może zostają wspólnikami,ale wtedy Radek i Jowita jako negatywne postacie musieliby odejść z serialu.
Oczywiście ta wersja choć dużo ma wspólnego z prawdą bo Radek pewnie faktycznie zostawi Sabinę,a Jowita zapewne nie odda kasy nie realna.
Choć mam nadzieje że chociaż wymyślą że Jowita jednak odda ukradzione pieniądze,albo że większość pieniędzy nie wydała,albo jeśli wydała to na leczenie i teraz będzie oddawać co jakiś czas.Ale pewnie odpuszczą temat tych pieniędzy jakby ich wogóle nie było.Nawet w zapowiedziach nie było nic że Jowita np chce przez Kaśkę oddać pieniądze Arturowi albo chociaż połowę,tylko chodzi o Radka,jakby sam wątek polegał na wyjechaniu bez pieniędzy.
No byli, ale to było lata temu, jak jeszcze Karol był zimnym sukinsynem, który nie zawahał się nawet zagrozić, że skrzywdzi córkę Artura. ;) Teraz Karol to poczciwa, stara pierdoła (takie sa fakty), która muchy by nie skrzywdziła. ;) Kumpluje się z gachem swojej żony, ze złodziejem, który ukradł mu auto, bał się Andrzeja i Igora itd. wiec czemu nie z Arturem? ;)
Chyba dopiero teraz zaczęli kręcić sceny z Karolem i Arturem (inaczej Płoszajski wrzuciłby chyba jakieś wspólne foto już wcześniej). To co mamy teraz na ekranie bylo kręcone w grudniu. Obstawiam, że sceny z Arturem i Karolem będą jakoś w maju, ale mogę się mylić.
czyli w sumie prawie że praktycznie końcówka sezonu pewnie zaczną ten wątek i gdy bedzie sie zbliżał punkt/kulminacyjny finał nastąpi przerwa wakacyjna i kontynuacja we wrześniu
Nie wiadomo, czy w ogóle będzie jakiś sensowny finał sezonu, bo z tymi nowymi scenarzystami to nic nie wiadomo... Tworzą i piszą te wątki bez składu i ładu, zaczyna się ciekawie, potem jest przeciągane na maksa i nudne rozwinięcie, a na koniec rozczarowujące, pozostawiające spory niedosyt głupie zakończenie. Równie dobrze ostatni odcinek przed wakacjami może się zakończyć sceną, w której np. Krystian po raz setny zrywa z Melką, albo Marysia ma znowu focha na Michała, kładzie się na łóżku po wychlaniu butelki wina, idzie spać i koniec odcinka, do zobaczenia po wakacjach. xD
Po tym co wczoraj zrobili kibice Sląska po meczu,mam wrażenie że czasami i aktorom niektórym oraz scenarzystom po słabych wątkach również przydałoby się tak zrobić,przyjść na plan i zawołać oddajcie koszulki chłopakom,po czym twórcy głupich wątków oraz aktorzy którzy rozczarowują swoją grą oddali by fanom swoje koszulki,nie twierdzę żeby wracali bez do domu,ale to byłby taki symbol że jest słabo i czas wziąść się do roboty,trochę wstydu jakby w internecie pojawiło się jak aktorzy oddają swoje stroje i muszę w innych wracać by ich zmobilizowało do lepszej gry.
Dobre porównanie. Niestety my - widzowie możemy co najwyżej wyrazić swoje niezadowolenie ze scenariusza czy gry niektórych aktorów poprzez wlasnie takie komentowanie jak tutaj. Chociaż aby to dotarło gdzieś do produkcji, aktorów, scenarzystów, to trzeba tez pisać tego typu komentarze na fejsbukowym profilu PM. Ale i tutaj nie jestem pewien tego, czy to w ogóle ma sens, bo fala negatywnych komentarzy pod adresem scenarzystów zwłaszcza przelewa się na tym profilu już od ładnych kilku miesięcy, a mimo to produkcja nic z tym nie robi, scenarzyści nadal popełniają kardynalne błędy, nie ma jakiejkolwiek nadziei na to, że będzie lepiej... Widocznie ich interesuje tylko oglądalność, nie zdanie widzów, a dopóki ta jest dobra, to możemy serwować widowni nawet najgorszy scenariusz. ;)
Myślę że wiadomo piłkarze to jakby nie patrzeć proste chłopaki,które grają w piłkę raczej nie mają specjalnego mniemania o sobie.A aktorzy wiadomo uważają się za coś lepszego,piłkarze uważają że jak oddadzą koszulki korona z głowy im nie spadnie,poza tym jak dostają łomot od każdego to są fakty że jest słabo,a aktorzy to bardziej opinia że słabo grają czy scenarzyści że słabe wątki tworzą.
Poza tym wiadomo skoro taka Opozda ostatnio wielki bulwers że jacyś widzowie głupio żartowali o jej wyjeżdzie,krytykowali wyjazd a tutaj przychodzą na plan fani i zaczynają pyskować Opozda oddaj koszulkę nie jesteś godna gry w tym serialu to dramat,a ona jak wczoraj piłkarze grzecznie oddaje koszulkę i jeszcze refleksyjnie podchodzi do tego faktycznie słabo mi idzie,albo się poprawię albo muszę odejść,podobnie paru innych zarozumiałych aktorów.
To taki rzecz jasna bardziej mój kawał że byłoby śmieszne jakby tak fani zrobili aktorom/scenarzystom.
Akurat Opozda w tym serialu wg mnie gra dobrze, na przyzwoitym poziomie (chociaz dopiero zdaje się kończy/ukończyła studia aktorskie). Nad swoją słaba grą aktorską to mógłby się zastanowić Pniewski albo taka Halejcio. ;D No, ale rozumiem do czego zmierzasz. ;)
jednakże aktorka wydaje się dość zarozumiała więc nawet gdyby grała słabo nie sądzę by pokornie jak zawodnicy Sląska oddała przysłowiową koszulkę i spuściła głowę,a jeśli chodzi o jej grę owszem dobrze,tylko że mam wrażenie że ona w realu jest podobna do serialowej Jowity,jej kunszt aktorski docenię jak zagra rolę w stylu Maryśki czy nawet Luizy.
A żeby tak nie objeżdżać ciągle Opozdy,to i tak pewnie bardziej oburzeni byliby od niej inni aktorzy na czele z starszyzną że takiej hańby przez całe życie nie mieli żeby widzowie publicznie krytykowali ich grę.