Jaki odcinek z Pingwinów wam się najbardziej podoba, a jaki nie? I dlaczego :D takie pytanie.
Mój ulubiony odcinek to Błyskawiczne Zniknięcie
A znielubiany to Gorzka Prawda.
Sama nie wiem tak jakoś :)
Nie wiem,czy chcesz to czytać...
Dziwne trochę..
Ja to pisze z głowy,bezpośrednio,więc pewnie byki się znajdą i w ogóle.
A ja to z czego piszę? Z d*py (sorry, ale nie mogłam się powstrzymać)? Oczywiście, że chcę to przeczytać, a na byki najwyżej ci zwrócę uwagę :)
No dobrze...
Ale pozwolisz,że będę publikować częściami ;P
Masz tu prolog ; )
Opowiadanie: „Niezniszczalna”
<Prolog>
Czasami życie jest bardziej zawiłe i mroczne,niżeli nam się wydaje.
Przekonałam się o tym dwa miesiące temu,w dniu który miał być najszczęśliwszym w mym życiu.
Zakończenie roku szkolnego.
To był ostatni rok liceum.
Skończyłam je z wyróżnieniem,a wyniki matury pozwalały mi patrzeć na świat w jasnych barwach.
Dość szybko zaaklimatyzowałam się w Stanach,mimo początkowych obaw.
Teraz,gdy zadowolona i dumna wracałam do domu,czułam,że cały świat stoi do mnie otworem i mówi nijako 'Teraz jest twój czas'.
Bliska euforii,jeszcze przyspieszyłam kroku,by jak najszybciej znaleźć się wśród bliskich mi osób.
Nie wiedziałam,że zastanę tam coś,co na zawsze odmieni moje życie...
No nie wiem ;P
Chciałam,żebyście przeczytali wszyscy...
Nie chcę ci popsuć niespodzianki ; )
Nie długo dodam to na bloga,to poczytacie ; D
No...
To się cieszę ; )
Ogólnie to mam już pomysłna inne opo!
Dorisiene!
Będę pisała jako Dorcia!
I będę zakochana w Kowalskim!
STOOOP!
Ja zawsze jestem zakochana w Kowalskim ;P
Żadna to nowość ; )
No chyba,że taka,iż Doris oficjalnie go nie trawi ; )
Oczywiście, że czytam i czekam z niecierpliwością na dalsze części :)
Marcin, kurcze, rzeczywiście trudny ten test O.o Miałam tylko 4 poprawne odpowiedzi O.o
Angie - trudno mi cokolwiek oceniać po dopiero kilku zdaniach (tak, tak, wiem, dopiero prolog i taki ma być :P) Ale zapowiada się nieźle, więc proszę o więcej, więcej :P
Podłączam się do pytanka ; )
Skoro wam się to moje opo,tak podoba,to ja może je sprawdzę i dodam...
Jakoś w najbliższym czasie ; )
Trudno powiedzieć...
Myślę, że za jakiś tydzień, jak nic nie stanie na przeszkodzie :P
Ewentualnie po wystawieniu ocen (oj, zła szkoła, zUa) :P
Angie - czekam :)
No,dzisiaj napisałam kolejną część.
Hahaha,zaszlałam.
;D
Znowu zaczynam coraz bardziej zjeżdżać w stronę pingów!
A to miało być niezależne opo ; /
xD
Tinel czekam na notkę! ;D
No to dawaj, dawaj tę część :D
Przy maniakalnej obsesji (pozwól, że użyję, bo to chyba twój twór? O.o) to normalne, że za cokolwiek się chce zabrać kompletnie nie związanego z tym co się wielbi, to i tak się nie uda ;D
Znam to :P
Wkurzająco-rozczulające ze wskazaniem na to drugie ;)
Zdecydowanie na to drugie :D
A najlepsze jest to, że z tej całej obsesji nie da się całkowicie wyleczyć ;D
Przyznaję ci całkowitą rację!
Mam identycznie ;D
Z notką jeszcze zaczekam.
Chce uciułać chociażby do końca 2 rozdziału ;P
Z resztą nie wiem,gdzie miałabym je wklejać.
Na moim blogu?Na blogu filmwebowym?A może na google docs?
Sama nie wiem ;D
Okey, spoko. Poczekam ;D
Też nie jestem za Google Docs :P
Może właśnie na filmwebowym? Całkiem dobrze się na nim pisze :D
Sadze,że nawet byłoby to dobre rozwiązanie ;D
Na blogu zawsze mogę przecież podać link,co nie? ;D
Ale najpierw dokończę ; )
Ulubiony: Operacja Igła. Kocham ten odcinek.
Najgorszy: Wyobcowani.
Oczywiście mam kilka ulubionych i nieulubionych, ale te najbardziej podpadają pod twoje pytanie :)
Nie umiem wymienić jednego najlepszego, więc pozwól, że wymienię kilka: "Powrót Zemsty Dr. Bulgota", "Zamaskowany Wichrzyciel" (za każdym razem płaczę ze śmiechu, gdy to oglądam) "Zaraza", " Czas stop", "Nasz człowiek w Greferbergerstanie", "żeluś", "Brylantowy Król", "Nienawiść od pierwszego wejrzenia", "Chrupki w pudle" oraz "to Kwestia czasu"
A najgorszy to "Operacja: Antarktyda". Tak nienawidzę tego odcinka, że nie obejrzałam go w Polskiej wersji. Jest taki nudny i dziwny.
Najlepszy... Trudno powiedzieć. Może Littlefoot.A z polskich zdecydowanie Powrót zemsty...
Najgorszy - Mały ptaszek.Jakoś mi trudno przetrawić Skippera jako dziecko.
Ciężkie pytanie. Ale spróbuję. 10 ulubionych odcinków (kolejność przypadkowa):
1."Bombowa rozrywka" - za Rico, za teksty ("Rico, ty stara mordo, jeszcze będziecie rzygać jak pijany Messerschmitt") i za wskazówki jak najszybciej dostać się do żołądka Rico (windą, nie schodami)
2."Dzień próby" - za Maxa Kolanko, Scootera Alvarez i Bonnie Chang ;)
3."Miss Ja" - za Skippera w różowej kokardzie wrzeszczącego "Przeklęte DNA!" i za tekst Skippera o wielkim, męskim plusie;)
4."To kwestia czasu" - za pomysł, za teksty ('"Rico ustala własne zasady", "Nie nosimy ubrań, bo są brudne") i za trzech Kowalskich naraz ("Mmm...ale z nas przystojne chłopy są...Mmmm")
5."Kaboom" - za krótką i brutalnie przerwaną przyjaźń Rico z Juilanem, za psychozę Rico
6."Drobnym drukiem" - za to, że Skipper ma delikatny kuper i używa trójwarstwowego papieru toaletowego
7."Gdzie mój mózg"? - za głupiego Kowalskiego ;)
8."Operacja teatr" - za zaloty Rico do Kowalskiego ("No co tam, złotko?"), za niewyspanego, paranoicznego Skippera i jego przekrwione gałki oczne
9."Robaki atakują" - za Rico za konsoletą, za ziomalskie karaluchy i ich teksty, za Skippera i jego grę w zgadywankę z Kowalskim ('Tak...Ale też i nie"), za Kapitana X ('Czasem,gdy w nocy nie potrafię zasnąć, leżę na wznak i myślę o pingwinach")
10."Cześć laleczko"! - za początek z kolebiącym się wesoło przed telewizorem Szeregowego i za wściekłego równocześnie Skippera, no i oczywiście za zhipisiałego Rico ;)
Mało jest odcinków, które nie przypadło mi do gustu, ale na myśl przychodzą mi odcinki specjalne, a więc:
1."Wymarzone wakacje" - za antypatyczną ekipę z Hoboken
2."Zemsta Doktora Bulgota" - za Bulgota ;)
3.'Powrót zemsty Doktora Bulgota" - za Bulgota, Alexa i za piosenki (choć za drugim razem już mi tak nie przeszkadzały)
4."Operacja Antarktyda" - za wszystko chyba, ale najbardziej za Żarłoka
Z normalnych odcinków
1."Borsucza siła" - za wkurzające borsuki
2."W uścisku boa" - za nudnego Savio
3."Zwierzęta domowe" - za braci Wezuwiusz (ciężko było patrzeć na to, jak męczyli te biedne zwierzaki).
Ulubione: Stop czas, Gorzka prawda, Kici, kici, Pierwszy odcinek o JJ no i jeszcze ten o invexpo.
Najgorszy, no nie wiem może Miss Ja
Ten o Invexpo to "Ptak zamknięty,ptak szalony".
Wymieniłaś dwa moje ulubione ;D
"Stop Czas" i właśnie "Ptak zamknięty",potem oczywiście kochana "Nienawiśc od pierwszego wejrzenia" i "Nocny Ninja"
Nie wiem...........
Ulubiony??? hm... to będzie jakaś połowa odcinków :P
,,Ptak zamknięty, ptak szalony" :)
,,Czas stop" :)
,,Dzień próby" :)
,,Korona za rozum''
,,Permanentna inwigilacja"
i tak dalej.......
a nie przekonują mnie takie odcinki jak ,,Popcornowa panika" ,,O jedną baterię za daleko" ,,Zoo tube'' ,,Moris idzie spać'' ,,Operacja Antarktyda" ale nie mówię, że ich nie lubię :)
Ulubiony odcinek? Wszystkie są genialne :)
No ale jeśli mam już wybrać ten jeden, jedyny to oczywiście "Powrót zemsty..." -Za te 40 min, za Bulgotka, za jego balladę, ach i ta piosenka z Kowalskim :D ! Właściwie to za wszystkie świetne piosenki i w ogóle za ciekawą fabułę (druga część odcinka zaskoczyła mnie, oglądając go obstawiałam że zakończy się zupełnie inaczej, a nie... śpiewaniem ;p) W sumie to dużo można wymieniać...
Mniej lubiany: Operacja: Antarktyda, jakoś irytuje mnie ten/ta Żarłok...
ulubiony :
miłość z automatu i Zaginiony skarb Złotego Wiewióra
najgorszy:
żeluś, mega mort i ten gdy to maurice rządzi
Ulubiony : Biała dama, To kwestia czasu, Drobnym drukiem, Powrót Zemsty Dr. Bulgota, Zamaskowany wichrzyciel, Chrupki w pudle, Miłość boli, Bombowa rozrywka, Zaraza, Zaginiony skarb Złotego Wiewióra.
Najgorszy : Operacja: Antarktyda, Zwierzęta domowe, Uwolnić owcę, Arcy wróg.
Ulubiony: "To kwestia czasu" i tekst Skippera "Czy ziemia będzie postnuklearną pustynią gdzie władzę dzierżą niewielkie acz silne grupy nomadów-mutantów?"
Najgorszy: "Zemsta doktora Bulgota"
Jeden?!To niewykonalne...Aberracje powiadam,aberracje...Wymienię 3!
1.Ptak zamknięty,ptak szalony
2.Nienawiść od pierwszego wejrzenia
3.Czas Stop
Potrafię słowo w słowo je powtórzyć...
A najmniej lubiane?Noo,także są 3...
1.Sokół,i kocha-Nie przemawia do mnie takie słodzenie...
2.Biała Dama-Nie wiem,jakoś tak po prostu...
3.Kura Mózgowa-Element śpiewany,mimo iż w wersji audio świetny,wizualnie-Ooo...Wolę nie komentować!