PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654281}

Piraci

Black Sails
2014 - 2017
7,9 27 tys. ocen
7,9 10 1 27453
6,8 5 krytyków
Piraci
powrót do forum serialu Piraci

co przegapiłem?

ocenił(a) serial na 8

niestety oglądam ten serial pod koniec wieczoru filmowego, po kilku piwkach. i się zgubiłem. w 7 odcinku brodaty byczek władca niewolników skatował Vane i gołego wrzucili go do grobu. w 8 odcinku Vane dokonuje desantu na wyspę piratów. wtf?
ps. proszę o wyjaśnienie fabuły a nie oceny mojego zaangażowania w oglądanie serialu tudzież jego ewentualną słabość/bezsesnsowność:)

ocenił(a) serial na 10
fcmarcin

Spojler................................................................ Pod koniec 7 odcinka Vane odzyskuje przytomność, wydostaje się z grobu, goły i ufajdany błotem spuszcza wpier... łysemu brodaczowi i w ten sposób pozyskuje sobie swoją małą armię.

ocenił(a) serial na 8
Pijany_Mistrz

heh przegapiłem tę scenę - po poprzedniej pojawił się czarny ekran i myślałem, że już koniec odcinka i wyłączyłem:) dzięki.

ocenił(a) serial na 7
fcmarcin

Raczej nie spuszcza wpier.... tylko tchórzowsko od tyłu wbija mu pal chyba w plecy co daje mu wygraną praktycznie od razu. Ta załoga musiała być bardzo spragniona wojażki, jeśli poszła za tym kapitanem po takiej akcji, która miała miejsce na ich oczach...

ocenił(a) serial na 6
tomciog18

ale z tym odkopaniem się samemu z grobu to scenarzysta zdecydowanie przesadził, przecież to nie serial fantasy.

ocenił(a) serial na 7
korndddd

No, jeszcze gdyby go płyto zakopali i się od razu wykopał (tylko jak się odwrócili i poszli, max 2 minuty czasu), a z ranka zrobiło się ciemno i dopiero mu się przypomniało że żyje :P.

tomciog18

Nie przesadzajcie. Tam mogło być wciąż powietrze. Serial naprawdę jest spoko.

ocenił(a) serial na 7
Nick_filmweb

Przecież wystawiliśmy oceny 8 i 9.......? My chyba nie o tym mówimy, tylko o najbardziej rażącej scenie w tym serialu jak razie (dla mnie).

tomciog18

No ale przyznasz, ze sama postać Vane'a jest super.

ocenił(a) serial na 7
Nick_filmweb

Tak, dlatego, też tak bardzo mi nie podpasywało, że przy reszcie załogi wbija kołek w plecy nic nieziewającemu się przeciwnikowi, wolałbym aby od razu wygrał bójkę, a najbardziej jakby potem wyszedł, ale znów stanął do normalnej walki i tym razem już wygrał.

tomciog18

No tak, ale wiesz, bądź co bądź to jest pirat. Ciężko oczekiwać aby zachowywał się zgodnie z sadami fair play. W sumie Vane wygrał ten pojedynek. Brodacz zagrał nieczysto uderzając go poniżej pasa

ocenił(a) serial na 7
Nick_filmweb

Piraci też mają swój kodeks i swoje zasady.

tomciog18

Może i tak, ale to grubas przegiął pierwszy.

ocenił(a) serial na 7
Nick_filmweb

Można powiedzieć, że Vane, bo się z nim dogadał (już nie pamiętam ja dokładnie), a potem zmienił zdanie (tak naprawdę to od początku chciał wykiwać brodacza :P). Więc bójka sprowokowana przez Vane, bez której Vane nic nie ryzykował, a brodacz przez Vane mógł stracić wszystko...