PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108496
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Możliwe, że w późniejszym czasie w tym wątku pojawią się spoilery. Na razie luźne przemyślenia i pomysły na sezon 5. Oczywiście na początek wątek, który jest najczęściej poruszany, a mianowicie (spoiler) kto jest w ciąży, z kim, gdzie, kiedy? ;)

Zacznę może od foreshadowing. Otóż temat dziecka pojawiał się kilkakrotnie, w tym sezonie oczywiście Milo - Dan. Wiemy, że Blair bała się już raz, że jest w ciąży, no i mówiła, że jest pro-choice. W tym sezonie również Dan i Blair oglądali Rosemary's Baby, a w ostatnich minutach finału Blair mówi do Dana, że będą oglądać The Landlord, czyli ciąża plus Brooklyn ;) Tu świetnie wpasowuje się historia Chuck/Blair/Dan albo Louis. Blair jest w ciąży z Chuckiem, ale decyduje się wychowywać dziecko z kimś innym (Louis/Dan) albo Blair w ciąży z Louisem i decyduje się wychować dziecko z Chuckiem albo Danem? Możliwości jest wiele.

Jeszcze jedna z możliwości jest taka, że to fałszywy alarm. Ewentualnie w ciąży jest Eleanor i Blair będzie nazywała swoją siostrzyczkę Yale (wątek z książki) ;)

No i oczywiście Serena też jest w grze. Test był w łazience w koszu, kamera pokazała zarówno drzwi Blair, jak i Sereny. To dopiero byłby OMG moment, gdyby Serena była w ciąży. Logicznie myśląc, czy Blair wyjechałaby i planowała ślub w listopadzie, gdyby była w ciąży? Raczej nie. Z drugiej strony wyjazd Sereny do Cali, który raczej nie był szczegółowo planowany, rozmowa z dyrektorką i kwestia "wybieram siebie" rzuca nowe światło na ten wątek.
Ten serial jest plot-driven, więc myślę, że wszystkiego można się spodziewać i nie zawsze każda historia musi mieć sens ;)

ocenił(a) serial na 9
alkamb

A szkoda. Bo gdyby Plotkara była taka jak w 1 i 2 sezonie to może mielibyśmy więcej zamieszania.

Number_Fourteen

Nic chyba nie przebije odcinka 2x25, gdzie cała akcja nakręcana jest właśnie dzięki plotkom Plotkary. Uwielbiam ten odcinek i sposób, w jaki Plotkara ubiera skandale w słowa.

ocenił(a) serial na 9
lily333

(Tak na marginesie) lily333 widziałaś to:
http://www.youtube.com/watch?v=lgQHdmv0B6M&feature=feedf
WOW .! Derek nie może umrzeć.!
I jestem bardzo zaskoczona, że to lekarz jest Alfą ... ;]

Wracając do Plotkary to ostatnio nawet nie czuć jej obecności, żadnych znaczących plotek, trochę pogada i na tym jej rola się kończy.

ocenił(a) serial na 10
Number_Fourteen

Zgadzam się i cieszę, że będzie więcej naszej ukochanej informatorki ;)
O, oglądacie Teen Wolf? Dobry jest? Bo ja mam nadal fun na wilkołaki, wampiry itd itp i zastanawiam się czy to obejrzeć :)

ocenił(a) serial na 9
aniula_anka

Ja jestem już tak wciągnięta. Od razu ci mówię, żebyś sobie za dużo nie obiecywała ale mi osobiście się podoba. Także polecam . ;)
I po za tym główni bohaterowie. Mmmm ;)

aniula_anka

Ja najbardziej lubię wilkołaki, z racji tego, że bardzo lubię wilki i psy.

Number_Fourteen

Widziałam, nie mogę doczekać się następnego odcinka. Podobno nie uśmiercili go i ma się pojawiać do 12. odcinka, oprócz następnego. co do Alfy, na stronie MTV pisze, że jest więcej Alf w regionie i Alfa Scotta zbiera swoje stado, by być gotowym na starcie. Chyba szykuje się duża "impreza" i może dlatego weterynarz był taki podenerwowany.

Number_Fourteen

I przez brak Plotkary w Plotkarze, serial dużo traci. Intrygi, które sama Plotkara wzniecała były w pewien sposób niepowtarzalne i nadawały niezwykły charakter serialowi. Wcześniej dużo od niej zależało, wręcz to ona decydowała o niektórych sprawach na UES. Z tego wysuwa się wniosek: "Im mniej Plotkary w odcinku, tym gorszy on jest."

ocenił(a) serial na 10
Magoria

Tak! Była nie tylko obserwatorem, nie raz pokazała charakterek, a teraz?

ocenił(a) serial na 9
Magoria

Uff . To dobrze, że nie uśmiercą Dereka, a z tymi alfami to już mi się trochę nie podoba. Na początku serialu Derek mówił Scottowi, że muszą stawić czoła i zemścić się na Alfie, więc myślałam, że Scott się podszkoli i będą walczyć a się okazuję, że będzie ich kilka ... Nie podoba mi się ten pomysł.

Co do Plotkary. Dlatego, że było jej ostatnio tak mało ( 3 i 4 sezon) serial stał się trochę nudny (bynajmniej dla mnie), już się tyle nie dzieje a co najważniejsze bohaterowie już się tak nie boją, że będą na Plotkarze lub, że ona może im zagrozić tak jak było to w sezonach 1 i 2.

Number_Fourteen

Nie mogliby tego zrobić, jeszcze nie zdążyłam się na niego napatrzeć ;P

to sneak peek http://www.youtube.com/watch?v=UBIPjAbkvM4
a to wywiad z Tylerem i jest tam scena, której jeszcze nie było http://www.youtube.com/watch?v=DFDYzn1MuyI

ocenił(a) serial na 6
lily333

Ogladam sobie od początku GG (jak w każde wakacje ;)) i muszę przyznać, że wszyscy bohaterowie w pierwszych odcinkach mieli koszmarne fryzury haha.
Chuck wyglądał straaasznie, Nate miał jakieś takie śmieszne długie włosy, Jenny była jakaś taka nijaka, Dana nawet nie skomentuje, a Serena zawsze wygląda jakby się nie uczesała. Jedynie Blair trzyma poziom ;)).
Szkoda, że w ostatnich dwóch sezonach Plotkary było tak mało. To prawda, że odcinki, w których ona coś knuje są zawsze najlepsze. Mam nadzieję, że scenarzyści przywrócą ją do życia w 5 sezonie. Nawet jej podsumowania odcinków (na końcu ;)) znikły.

ocenił(a) serial na 9
frejabeha

Nie mogę się na tego Tylera napatrzyć ;pp
http://www.youtube.com/watch?v=MESHB82qTOs

Fajny pomysł:
http://www.youtube.com/watch?v=U3rhxuZLrhU&NR=1 nawet bym o nich nie pomyślała ;)

Number_Fourteen

Póki co liczę na wątek Kate&Derek.

ocenił(a) serial na 10
lily333

Ja również.Genialny odcinek :}

ocenił(a) serial na 8
someonelikeyou

Nie wiem czy już ktoś pisał, ale:

http://www.filmweb.pl/news/Elizabeth+Hurley+w+5.+sezonie+%22Plotkary%22-75282

ocenił(a) serial na 7
BeautyAndStupid

Chyba ktoś wspominał. Jeżeli ktoś lubi GG na fb to ostatnio zadano pytanie do widzów, jak podejrzewają, jaki wątek będzie miała do odegrania Hurley:)
https://www.facebook.com/GossipGirl jest na samej górze strony, więc nie będzie problemu ze znalezieniem:)

Karolina1

Widział ktoś może zdjęcia z planu?

lily333

tinyurl. com/3djw87v (bez spacji przed com)

Pierwsze zdjęcia. Postać Blair nic się nie zmieniła (specjalnie nie widać by była w ciąży), za to Roxane wygląda świetnie.

użytkownik usunięty
someonelikeyou

Podoba mi się to co Blair ma na sobie :)

ocenił(a) serial na 8
someonelikeyou

Zgadzam się. Ładnie ubrana jest. Tak wakacyjnie. Szkoda tylko, że nie ma zdjęć z innymi postaciami, ale dobre i to. Someonelikeyou jak coś znajdziesz to wysyłaj ;)

ocenił(a) serial na 6
BeautyAndStupid

Tylko nie podoba mi się trochę jak zamaskowali jej prostą grzywkę. Jakoś tak odwinęli te włosy na bok, żeby wyglądało podobnie jak zawsze, ale z krótszymi to już nie wypada tak dobrze. Mogliby zostawić tą prostą ;)) przynajmniej trochę by ją odmienili. Blair jest chyba jedyną osobą, której włosy wyglądają zawsze tak samo, no i jeszcze Sereny.

frejabeha

Nieprawda:P! W pierwszym sezonie miała znacznie ciemniejsze włosy,w drugim miała takie jakby troche highlights (musze przyznać że w takich włosach mi się najbardziej podobała) a w 3 i 4 jak dla mnie coś strasznego,jakoś przyklapnęły jej te włosy;) Gorszy makijaż...w ogóle jakoś gorzej wygląda;) niestety.Wtrąciłam się w dyskusje ale musiałam to powiedzieć;)

ocenił(a) serial na 8
noname22

noname22 co do tych włosów i makijaży to się w 100 % zgadzam. Też to zauważyłam. Wydawało mi się nawet, że Blair trochę... zbrzydła :P Chociaż dalej jest śliczna.

ocenił(a) serial na 8
frejabeha

W prostej grzywce wyglądała ślicznie, fakt.

BeautyAndStupid

Leighton czyta A game of Thrones ;)

Na razie plotki, że nie będzie dzisiaj już więcej zdjęć na zewnątrz. Penn pojawił się przy muzeum również i będą zdjęcia w środku.

Mam wrażenie, że wcześniej, czy później Dan i siostra Louisa zaczną kręcić, nie tylko zdjęcia ;)

ocenił(a) serial na 9
someonelikeyou

Mnie ten zestaw przypomina strój z początku IV sezonu, odcinku, jak rywalizowała z Chuckiem o posadę asystentki/asystenta ;)
Ładny, ale bywały lepsze :P I makijaż ma chyba mocniejszy niż ostatnio, czy mi się wydaje?
Czekamy na dalsze doniesienia :D

carmunia

owoce na spódnicach i sukienkach to hit sezonu,można było się domyślić, że Blair będzie w coś takiego ubrana. Nie mogę doczekać się następnych strojów dziewczyn. Szkoda, że nie zostawili jej grzywki. Wyglądała w niej naprawdę uroczo.

ocenił(a) serial na 9
lily333

Tylko owoce na spódnicy i bluzce miała już w I odcinku IV sezonu w Paryżu więc to nic nowego :P Podobnie jak kolorystyka stroju w odcinku, o którym wspomniałam powyżej ;)

ocenił(a) serial na 6
carmunia

Czy mi się wydaje, czy to Prada? Tak z ciekawości pytam ;))

frejabeha

Też mi się tak wydaje, ale już dawno widziałam tę spódnicę, więc głowy za to nie dam ;)

lily333

Spódnica to Stella moim zdaniem.

Leighton już się przebrała, są aktualne fotki. Blair jest w kościele z rodziną Louisa i przystojnym księdzem ;)

ocenił(a) serial na 6
someonelikeyou

Hmm możliwe, nie wiem dlaczego za pierwszym razem widziałam tak banany hahah ;))

użytkownik usunięty
someonelikeyou

Tak, to chyba Stella :)

ocenił(a) serial na 7

Sądzę, że wręcz na pewno:
http://www.popsugar.com/Leighton-Meester-Stella-McCartney-Skirt-Gossip-Girl-1819 4602
:)

ocenił(a) serial na 9
someonelikeyou

Someonelikeyou, dołączam się do prośby dziewczyn. Jak będziesz miała linka do jakiś nowych zdjęć, to wrzucaj proszę na bieżąco :) Myślę, że nie tylko ja jestem bardzo ciekawa i czekam z niecierpliwością na jakieś newsy :D

ocenił(a) serial na 10
carmunia

Również się dołączam ; D.
btw. Leighton jest ślicznie w grzywce,mogliby jej zostawić tą fryzurę.

Qente

Jasne, jak będę akurat online i coś się pojawi, to wrzucę. Na dzisiaj fotoreporterzy już odpuścili, ale na pewno Penn, Leighton, Hugo i Roxane mieli zdjęcia w kościele, może jakieś zdjęcia z fanami pojawią się najbliższych dniach. Jak coś będę wiedzieć, to na pewno dam znać, do czasu aż sama nie wyjadę do miasta GG, które pewnie na trochę mnie wessie ;)

someonelikeyou

http://i.imgur.com/mpd0m.jpg

Penn przyjeżdżający na plan. Nie powiem, im starszy, tym lepszy ;) No i jak to słusznie zauważyły fanki Dana i Penna, wydepilował klatę, więc będziemy mieć shirtless Penna ;)

A tutaj zdjęcie aktora grającego przystojnego księdza:

http://i.imgur.com/Pobyj.jpg

Not impressed ;)

ocenił(a) serial na 7
someonelikeyou

Ksiądz naprawdę nie zachwyca. Bardzo w stylu Baywatch. Spodziewałam się kogoś młodszego i bardziej chłopięcego:)
A Penn rzeczywiście coraz lepiej się prezentuje:)

ocenił(a) serial na 6
Karolina1

Ksiądz jest moim zdaniem mało zachwycający. Na tym zdjęciu to taki bohater "Mody na sukces". Popieram Karolinę1 też spodziewałam się kogoś młodszego.
Penn wygląda naprawdę świetnie ;))

frejabeha

Mnie tam ani Penn, ani ksiądz się nie podoba. Chciałabym, żeby Ethan Peck zagościł na dłużej w serialu. Ma boski głos.

ocenił(a) serial na 7
lily333

Wiele ludzi zachwyca się tym jego głosem, a ja jakoś zupełnie nie zwróciłam na to uwagi, chyba muszę obejrzeć ten fragment odcinka jeszcze raz:)

ocenił(a) serial na 8
someonelikeyou

Co jak co, ale Penn ma chyba najlepszą klatę ze wszystkich głównych ról męskich w GG. :) Nawet nie wiedziałam, że ten facet zagra księdza. Mnie też nie zachwycił, ale brzydki tez nie jest ;) Zobaczymy.

BeautyAndStupid

Zdjęcia z Planu!!
Leighton wygląda świetnie ;D

(BeautyAndStupid masz mojego ukochanego Deana na avatarze!! ;D )

ocenił(a) serial na 8
alkamb

Moja nowa miłość :D Na równi z Damonem :P

BeautyAndStupid

Widzę że obecnie kochamy te same osoby ;D Choć ty chyba nie masz takiej psychy na Chucka ;P
Ja się w Deanie kocham od czasu jak go zobaczyłam w 2006 roku ;D Uwielbiam w nim wszystko od charakteru po wygląd ;D

ocenił(a) serial na 8
alkamb

Oj miałam psyche na Chucka ;) Nawet nie wiesz jaką. Ale przeszło mi po "poznaniu" Damona ;P

BeautyAndStupid

Ja mam psyche teraz na całą trójkę ;D

ocenił(a) serial na 8
alkamb

A dla mnie Chuck na chwilę obecną jest mi obojętny. Teraz tylko D i D :P