PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108496
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Możliwe, że w późniejszym czasie w tym wątku pojawią się spoilery. Na razie luźne przemyślenia i pomysły na sezon 5. Oczywiście na początek wątek, który jest najczęściej poruszany, a mianowicie (spoiler) kto jest w ciąży, z kim, gdzie, kiedy? ;)

Zacznę może od foreshadowing. Otóż temat dziecka pojawiał się kilkakrotnie, w tym sezonie oczywiście Milo - Dan. Wiemy, że Blair bała się już raz, że jest w ciąży, no i mówiła, że jest pro-choice. W tym sezonie również Dan i Blair oglądali Rosemary's Baby, a w ostatnich minutach finału Blair mówi do Dana, że będą oglądać The Landlord, czyli ciąża plus Brooklyn ;) Tu świetnie wpasowuje się historia Chuck/Blair/Dan albo Louis. Blair jest w ciąży z Chuckiem, ale decyduje się wychowywać dziecko z kimś innym (Louis/Dan) albo Blair w ciąży z Louisem i decyduje się wychować dziecko z Chuckiem albo Danem? Możliwości jest wiele.

Jeszcze jedna z możliwości jest taka, że to fałszywy alarm. Ewentualnie w ciąży jest Eleanor i Blair będzie nazywała swoją siostrzyczkę Yale (wątek z książki) ;)

No i oczywiście Serena też jest w grze. Test był w łazience w koszu, kamera pokazała zarówno drzwi Blair, jak i Sereny. To dopiero byłby OMG moment, gdyby Serena była w ciąży. Logicznie myśląc, czy Blair wyjechałaby i planowała ślub w listopadzie, gdyby była w ciąży? Raczej nie. Z drugiej strony wyjazd Sereny do Cali, który raczej nie był szczegółowo planowany, rozmowa z dyrektorką i kwestia "wybieram siebie" rzuca nowe światło na ten wątek.
Ten serial jest plot-driven, więc myślę, że wszystkiego można się spodziewać i nie zawsze każda historia musi mieć sens ;)

BeautyAndStupid

Właśnie włączyłam ostatni odcinek 5 sezonu żeby po napawać się Deanem ;D
A potem muszę chwile poczekać bo jeszcze 20% 6 sezonu musi się ściągnąć ;P
Ale tak z batem planujemy obejrzeć sobie nasze ulubione odcinki, nie wiem na jakim etapie jesteś więc nic nie mówię ;P

ocenił(a) serial na 8
alkamb

Ja dopiero jestem pod końcem pierwszego sezonu. Także Deana będę podziwiać jeszcze długo ;)

BeautyAndStupid

Farciara xD
Ja właśnie szukam płyt DVD bo miałam nagrane 4 sezony... ale w moich płytach coś znaleźć.. ;/

ocenił(a) serial na 9
BeautyAndStupid

jakies zdjecia nowe? cos ktos gdzies? :D moze ed..
eh chyba go lubie i chyba chcialabym miec taka chemiee jak chair..

someonelikeyou

Filmik z planu:
http://www.youtube.com/watch?v=s4u1-v87kDY

ocenił(a) serial na 8
lily333

Dużo nie ma, ale dobre i to :D I pytanko; ta kobieta co idzie z Blair to kto to jest? I jak będzie miała na imię ta postać? To siostra Louisa czy co?

BeautyAndStupid

Chyba tak.
Bardziej szczegółowy opis nowych postaci:
FEMALES

Cheryl, any ethnicity, 18 - Late 20s. Cheryl is an attractive, sensual, and fun-loving woman who lives in a hip neighborhood of the city. She loves going to parties almost every night and getting drunk. Cheryl is quite superficial in many ways----she is very focused on her appearance, and she seems to be dating her boyfriend only for his money. She loves to be the center of attention at any social gathering, and often wears provocative clothing. But under the surface is a troubled woman who has been hurt in her past relationships.

Wanda Burdette, any ethnicity, 30s - 40s. Wanda is a hard-working, driven, and focused woman who works as a real estate agent for a high-powered New York real estate company. Wanda is very good at her job and always manages to sell even the most overpriced properties. While she is congenial and friendly around her clients, she can also be a bit domineering at times when she's not at work. She is fast-talking and has a high level of energy.

The Seamstress, any ethnicity, 30s - 40s. This woman is a focused, dedicated, and stressed-out seamstress who works for a European Royal Family. She is very self-disciplined and competent at her job. The seamstress speaks with a strong French accent. She is very dedicated to the family and travels with them wherever they go.

MALES

Marcus, any ethnicity, 20s. Marcus is a clean-cut, intelligent, and earnest young Catholic priest who has a natural rapport with the people who worship at his church. He has a charming side to his personality and loves to chat informally with people. Though he is a priest, Marcus nonetheless exudes a natural comfort in social situations and has many friends. He often finds himself in awkward situations in which young women seem to be romantically drawn to him.

Dr. Crane, any ethnicity, 30s - 40s. Dr. Crane is a clean-cut family man and well-respected doctor who lives in New York. He has a wry sense of humor but is not overly extroverted. He seems very emotionally reserved at first but is actually quite friendly once you get to know him. Dr. Crane has a caring and paternalistic quality which all of his patients appreciate.

Curtis, any ethnicity, 20s - 30s. Curtis is an intimidating, sinister-looking, and physically-imposing guy who grew up on the streets. People get scared when they seem him. He seems like the kind of guy who picks fights for fun. But though he may seem frightening at first glance, he is nonetheless a morally-principled man who happens to come from a rough neighborhood.

Nelson, any ethnicity, 30s - 40s. Nelson is a serious, uptight, and old-fashioned man who works as a building supervisor for an upscale building int he city. He is very brief with his words and always asks direct questions which get right to the point. He is very competent at taking care of the building and always makes sure the residents are content. Nelson is generally quiet but very good at getting the jobs done.

ocenił(a) serial na 10
lily333

zapowiada się ciekawie ;D

someonelikeyou

http://www.youtube.com/watch?v=t59oISkgLXw

Filmik potwierdzający to, że Blair jest w ciąży. Blair musi nagle skorzystać z toalety. Czyli na razie spoilery żyją ;) Ale trochę linia czasowa jest chyba dziwna, bo trzeci/czwarty miesiąc i poranne mdłości? No cóż, GG ;)

użytkownik usunięty
someonelikeyou

Mówi "I have to find restroom". Pewnie chodzi o nudności, tak jak mówisz :)

ocenił(a) serial na 9

Czyli to Blair... no i pewnie z Chuckiem :) no ale co z tego jak mówicie ze poroni. :(:(:(

ocenił(a) serial na 10
fusiatko44

Mam nadzieję,że to dziecko chociaż trochę ich połączy.
btw. dosyć zabawnie wygląda takie kręcenie scen ; D

użytkownik usunięty
Qente

Ile bym dała by zobaczyć to na żywo!:D

ocenił(a) serial na 10

Ja tak samo! :D To musi być przeżycie! :]

użytkownik usunięty
Qente

Co innego oglądać serial w telewizji/ na komputerze, a inna sprawa to patrzeć jak powstaje... Kurde. Niestety nasze marzenia się nie spełnią ;p

ocenił(a) serial na 10

Nie dobijaj mnie xD.Pomarzyć zawsze warto :>

Qente

Czy coś wiadomo, czy wróci Jack Bass ? :D uwielbiam go :D boże, mogliby coś z nim dłuższego zrobić :D

ocenił(a) serial na 8
LubieWieszaki

Ja mam sentyment do aktora grającego Jacka. W "Dexterze" był najgorętszym towarem :>

BeautyAndStupid

Ja też :D Desmond jest taki przystojny :D Ale swoją drogą, dla mnie najgorszy był drugi sezon Plotkary, z wyjątkiem fantastyczniej sceny Jacka Bass z Lily ;D ten mini gwałt był mocny :D I te jego spojrzenia :D
Dlatego chcialabym by wrócił w 5 sezonie *_*

ocenił(a) serial na 8
LubieWieszaki

Drugi sezon najgorszy? Co Ty gadasz :P Czwarty najgorszy.

BeautyAndStupid

;D Ile osób, tyle ocen :)

ocenił(a) serial na 10
LubieWieszaki

4 zdecydowanie najgorszy! Tak,Jack jest super ;D.W dodatku rymuje się z 'Chuck',a to zawsze najbardziej mnie rozbrajało ^^

Qente

Jeśli chodzi o Jacka to ja kocham moment jak w 4 sezonie chce dzwonić na policje w sprawie Thorpa. Kręci się, i kombinuje jakie zamówić jedzenie jak tamci sobie poważnie rozmawiają. Ta scena mnie rozwaliła.

użytkownik usunięty
alkamb

Tak! Ta scena była świetna! No i zawsze mialam słabośc do czarnych charakterów, więc do Jacka też. ;p A drugi sezon jest moim zdaniem najlepszy. Ale racja, że ile osób tyle opinii :)

Mimo, że nie jesteśmy zgodne, to co jakości sezonów :D to chociaż jesteśmy zgodne co do Jacka :D
Też dlatego, tak bardzo chciałabym żeby się pojawił na dłużej w sezonach ;d Chociaż na 4/6 odcinków :D
I faktycznie, scena w 4 sezonie gdzie się kręci po kuchni, była epicka :D

ocenił(a) serial na 8
LubieWieszaki

Aż sobie włączę ją jeszcze raz :P

ocenił(a) serial na 8
someonelikeyou

Obejrzałam sobie fragmenty z odcinków po jednym z każdego sezonu i uświadomiłam sobie, że z każdym sezonem Chuck ma coraz mniej włosów, a jego głos brzmi z sezonu na sezonu coraz ciszej...

ocenił(a) serial na 10
BeautyAndStupid

może pod koniec 5 sezonu Chuck będzie całkiem łysy.. ;D hehehe

użytkownik usunięty
dzastulaa_

I miałby smieszne odstające uszy bardziej uwydatniona. haha xD

ocenił(a) serial na 10

Ja akurat lubię ten ton głosu Chucka,który ma od 3 sezonu.LOL zabawnie byłoby oglądać łysego C xD

ocenił(a) serial na 9
Qente

księżulo --> http://www.filmweb.pl/news/Z+%22Zagubionych%22+do+%22Plotkary%22-75362 tak kojarzyłam go tylko nie wiedziałam skąd :D

ocenił(a) serial na 10
fnh81

Nie podoba mi się :P

ocenił(a) serial na 9
Qente

jakies nowe zdjecia?

mmandragorra

Nic nowego. Zdjęcia w LA jeszcze się nie rozpoczęły. W NY cały tydzień mają kręcić w studio.

ocenił(a) serial na 9
someonelikeyou

Skąd ty to wszytko wiesz Someonelikeyou tak sie czasem zastanawiam :)

fusiatko44

Dużo znajomych w NY, mam dobre wejścia ;) no i dużo czytam zagranicznej prasy i portali internetowych.

ocenił(a) serial na 9
someonelikeyou

ha zazdraszczam :) a miewasz okazje bywac na planie?

mmandragorra

Na planie nie, przed kręceniem zdjęć tak, ale przypadkiem (raz), nigdy nie planowałam tego i za kilka tygodni też będę w NY i też nie planuję, głównie ze względu na brak czasu, ale gdybym znowu przypadkiem była blisko, to nigdy nie wiadomo, może się skuszę ;) Bywam w NY kilka razy w roku.
Gdzieś w wątku "Aktorzy i ekpia GG" są moje fotki i opis tego, co się działo :) Nie jestem raczej osobą lubiącą śledzić aktorów, czy inne gwiazdy ;)

ocenił(a) serial na 9
someonelikeyou

no ktos kto sledzi to ehem, no ;) nie popieram
ale i tak zazdraszczam

ocenił(a) serial na 9
mmandragorra

ale ed jest boski i az mi wstyd, ze sie tak zadurzam majac 23 lata ;D
no ale to je "gwiezda" nie na nasze progi- to nawet maili kleciic nie bede, bo i tak nie odpisze i nie przeczyta- nie zebym wiedziala, na jakiego maila pisac nawet

ocenił(a) serial na 10
mmandragorra

Popieram,Ed jest boski :)
btw.przez pewien czas myślałam,że someonelikeyou to jakiś polski członek ekipy GG i stąd ma tyle informacji c;

Qente

Tak, w tym sezonie zagram daleką kuzynkę Doroty, i mam nadzieję, że spikną moją postać z Danem haha ;)

A tak na poważnie, to dzisiaj kręcą w NY na rogu 75-tej i Madison, nie wiem czy będą jakieś zdjęcia, jak coś się pojawi, to dam znać. Leighton najprawdopodobniej nie będzie, bo ostatnio kręciła zdjęcia do swojego filmu w Bostonie. No, ale zobaczymy.

someonelikeyou

http://www.youknowyouloveme.org/gallery/thumbnails.php?album=1677&page=2

Nowe zdjęcia. Penn i Hugo dają radę, szczególnie Penn ;) Roxane też była na planie. Czyżby teoria prince/pauper ma nowe życie? Oby :)

ocenił(a) serial na 8
someonelikeyou

No dają radę ;) Ja najbardziej czekam na zdjęcia Ed'a. Jestem ciekawa ile będzie miał włosów :P

someonelikeyou

Penn okropnie wygląda. Nie podoba mi się jego fryzura, w dodatku podkreśla zakola.

ocenił(a) serial na 9
lily333

Nom wygląda jakoś tak ..staro

fusiatko44

w dodatku przez tą koszulkę wygląda na zapuszczonego.

użytkownik usunięty
lily333

Fryzura rzeczywiście nie dodaje mu urody ;x

ocenił(a) serial na 10

Wygląda...źle.

lily333

Moim zdaniem specjalnie go tak ubierają, w porównaniu do Hugo. Teoria prince/pauper żyje ;) No i Penn mógłby skrócić włosy, ale pewnie zapuszcza dla Jeffa ;) I tak wygląda najlepiej ze wszystkich moim zdaniem, jeszcze zarost i nic dodać, nic ująć ;)

http://www.youknowyouloveme.org/gallery/displayimage.php?pid=162193&fullsize =1

Chace i Elizabeth nagrywali dzisiaj, najprawdopodobniej koniec odcinka pierwszego/odcinek drugi, lub nawet późniejszy.