PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108496
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Możliwe, że w późniejszym czasie w tym wątku pojawią się spoilery. Na razie luźne przemyślenia i pomysły na sezon 5. Oczywiście na początek wątek, który jest najczęściej poruszany, a mianowicie (spoiler) kto jest w ciąży, z kim, gdzie, kiedy? ;)

Zacznę może od foreshadowing. Otóż temat dziecka pojawiał się kilkakrotnie, w tym sezonie oczywiście Milo - Dan. Wiemy, że Blair bała się już raz, że jest w ciąży, no i mówiła, że jest pro-choice. W tym sezonie również Dan i Blair oglądali Rosemary's Baby, a w ostatnich minutach finału Blair mówi do Dana, że będą oglądać The Landlord, czyli ciąża plus Brooklyn ;) Tu świetnie wpasowuje się historia Chuck/Blair/Dan albo Louis. Blair jest w ciąży z Chuckiem, ale decyduje się wychowywać dziecko z kimś innym (Louis/Dan) albo Blair w ciąży z Louisem i decyduje się wychować dziecko z Chuckiem albo Danem? Możliwości jest wiele.

Jeszcze jedna z możliwości jest taka, że to fałszywy alarm. Ewentualnie w ciąży jest Eleanor i Blair będzie nazywała swoją siostrzyczkę Yale (wątek z książki) ;)

No i oczywiście Serena też jest w grze. Test był w łazience w koszu, kamera pokazała zarówno drzwi Blair, jak i Sereny. To dopiero byłby OMG moment, gdyby Serena była w ciąży. Logicznie myśląc, czy Blair wyjechałaby i planowała ślub w listopadzie, gdyby była w ciąży? Raczej nie. Z drugiej strony wyjazd Sereny do Cali, który raczej nie był szczegółowo planowany, rozmowa z dyrektorką i kwestia "wybieram siebie" rzuca nowe światło na ten wątek.
Ten serial jest plot-driven, więc myślę, że wszystkiego można się spodziewać i nie zawsze każda historia musi mieć sens ;)

ocenił(a) serial na 7
someonelikeyou

Nie wiem, kto jest na tym zdjęciu, ale sądzę, że dowcip byłby jeszcze bardziej śmieszny, gdyby na tym krześle ostentacyjnie posadzono Penna. Podejrzewam, że skończyłoby się kilkoma atakami apopleksji;)

ocenił(a) serial na 9
Karolina1

Żart mało śmieszny nie wiem komu oprócz zawziętych fanów Dair mógł by się podobać...

ocenił(a) serial na 8

Mówisz o scenie 2x13, gdy Blair przytula Chucka? Żółwik. Kocham tę scenę.

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

Mówię generalnie o każdej scenie z Chuckiem w tym odcinku. Cały czas wyglądał tak, ze miałam ochotę go orzytulic i powiedzieć, ze wszystko będzie dobrze ;p. Ale fakt, ta scena, gdy b orzytula c jest chyba najfajniejsza :)

ocenił(a) serial na 8

Odcinek w ogóle był świetny. Mój ulubiony z drugiego sezonu.

ocenił(a) serial na 10

Widzę,że pod tym względem całkowicie się zgadzamy ; D

BeautyAndStupid

Dokładnie! Jeden z moich ulubionych odcinków z całego serialu http://www.youtube.com/watch?v=Ammd2-I8k6A :D

someonelikeyou

Chuck chyba będzie ranny:
http://www.spoilertv.com/2011/07/gossip-girl-season-5-set-photo-14th.html

ocenił(a) serial na 8
lily333

Znów?:P

BeautyAndStupid

No ciekawe co oni tam kombinują. To musi być jakiś odcinke 2 - dalej, bo w pierwszym Chuck ma być z Natem w Los Angele.

ocenił(a) serial na 10
alkamb

Woow... jaka rana... przerażająca trochę xD

ocenił(a) serial na 8
Qente

Może Eva się pojawi w 1 odcinku, żeby mu tę ranę opatrzyć i Chuck będzie do niej zdychać. "Oh, opatrzyłaś moją ranę, kocham Cię."

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

A potem... Pojawi się Blair, wkurzy się ze chuckowi się układa no i spieprzy jego cudowny związek z eva.... Tak tylko mówię ;p

BeautyAndStupid

Oby nie! :P
Miałam takę teorię że test ciążowy jest Blair,oczywiście dziecko z Chuckiem z pamiętnej sceny na pianinie. I póki co ona sobie pojechała do Monako z Louisem,aleeee jakoś się wyda że niemożliwe że to dziecko będzie jego więc ona wróci do NY i pobiegnie do Chucka, a on znów z Eva będzie i Blair spanikuje,nic nie powie i sobie pójdzie. Później standard jakaś afera będzie,jakieś kłótnie i ktoś się wygada przypadkiem do niego, że Blair jest z nim w ciąży i może wtedy będą razem...
Ale już nie wiem jak to będzie:P Trzeba poczekać do września;)

ocenił(a) serial na 7
lea6

Myślę, że jeżeli to dziecko Blair i Chucka to raczej ze sceny po bar mitzwie, seks na fortepianie był chyba zbyt wcześnie i gdyby B zaszła po nim w ciążę, dawno by o tym wiedziała:) Wydaje mi się, że twój scenariusz mógłby być całkiem prawdopodobny, ale brak w nim wątku Dair, który, czego jestem niemal pewna, będzie bardzo istotny w 5. sezonie. Ciekawa jestem szczerze mówiąc, czy Eva powróci i ewentualnie na jak długo. A tak nawiasem mówiąc to ostatnio wstrząsnął mną fakt, że nasza Eva to Fleur z HP:) Nigdy wcześniej nie zwróciłam na to uwagi:)

Karolina1

To Eva to Fleur z HP wiedziałam ale teraz zawsze gdy na nią patrze w Harry kojarzy mi się z GG ;P

ocenił(a) serial na 10
Karolina1

Hej wszystkim. Jestem nowa, ale przeczytałam wszystkie wasze posty(ufff, ciężko było).
Co do tej Evy, to wiedziałam, że ją znam, ale nie sądziłam, że z filmu o Potterze:P
Ja mam dość dziwną wizję tematu ciąży;
No oczywiście to Blair będzie w ciąży z Chuckiem. Jakimś trafem dowie się o tym Louis. Pokłócą się. Blair potem będzie chciała pojechać do domu. Niestety będzie wypadek(brzmi znajomo?). Blair nie ucierpi, ale dziecko tak. Poroni. Dowie się o tym Chuck i będzie chciał pomóc Blair. Oczywiście Louis porzuci była wybrankę serca. Chair znowu będą RAZEM!! Jupi:P

Lise

Blair raczej nie będzie w ciąży z Chuckiem. W 8 odcinku 4 sezonu gdzieś tak w 13 minucie mamy dowód na to ,że Chuck dba o zabezpieczenia :P

ocenił(a) serial na 10
pakul18

Większość ludzi dba o zabezpieczenia, ale jakoś rodzą się im dzieci... Prezerwatywy chyba w 99% zabezpieczają. Może Chuck i Blair byli w tym 1%?

Lise

Ja myślę że na Bar mitsvie [nie wiem jak się to pisze xDD ] po prostu się zapomnieli.

ocenił(a) serial na 10
alkamb

Ja też nie wiem:P
A wy myślicie, ze Louis nie dba o zabezpieczenie? A tym bardziej Dan, po sprawie z Milem i po plotce o ciąży sereny (bodajże 1 sezon).
Ja jestem na 99% pewna, że to B&C. Nie ma innej możliwości.

ocenił(a) serial na 10
Lise

Ponieważ nie działa mi opcja "edytuj", to napiszę post pod postem...:(

Pewnie już większość was to widziała, ale umieszczam link do zdjęć i filmików z Nate'm i Elizabeth(nie wiem jak w serialu) oraz Chuckiem (:*) i Danem.

http://plotkara.info/component/content/article/42-news/412-video-z-planu

ocenił(a) serial na 10
Lise

witam,
Mam pewną teorię, która się chyba jeszcze nie pojawiła. W ciąży jest oczywiście Blair z Chuckiem, ale to raczej nie wpadka, ale jej świadome działanie. Po pierwsze to ona zainicjowała seks. Po drugie, kiedy Chuck zapytał ją jak się czuje po dzisiejszej nocy odpowiedziała, że okropnie, i jeszcze nigdy się tak nie czuła. Po trzecie, pamiętam z pierwszego sezonu jak pojawiły się plotki, że może być w ciąży nie była taka chętna do robienia testu, a teraz proszę, tak bez grymaszenia? Gdyby to miała być wpadka zareagowałaby jak wtedy, tzn zaprzeczając, nie dopuszczając do siebie, że to może być prawda. W końcu jest szczęśliwa z Louisem, więc ostatnią rzeczą na jaką zwróciłaby uwagę, to lekki poślizg w cyklu. A po czwarte, pamiętam chyba z 18 odcinka, kiedy wszyscy robili sobie rodzinne zdjęcia do jakiegoś albumu nowej arystokracji, że Blair patrzyła jak Chuck robi sobie zdjęcie sam! Więc postanowiła dać Chuckowi dzidzię, żeby już nie był sam... Zresztą cała końcówka 4 sezonu skupiała się na tym, jak to Chuck nie ma rodziny, więc teraz mu ją dołożą :). Jak potoczy się to dalej, nie mam pojęcia...

carmens

Wydaje mi się, że Louis kocha Blair na tyle, że zaopiekowałby się nie swoim dzieckiem.

ocenił(a) serial na 9
carmens

jej chyba mi się podoba ta wersja :) coś w tym jest , w koncu na tej imprezie jak Blair pociągnęla Chucka za sobą do pokoju , wybrała jego , a to ze on potem pokierował i zadecydował za nią

nie kurcze teraz nic nie trzyma sie kupy , boje sie ze będzie tak jak mówi someonelikeyou , niestety czesto jej sie sprawdza

ocenił(a) serial na 10
fusiatko44

wersja carmens bardzo mi się podoba.. ;D cieszyłabym się jakby tak było.. ;D

dzastulaa_

Choć wydaje mi sie bardzoooo nieprawdopodobna to też mi się podoba ;D
Ale tak jak mówi Kasia obawiam się ze wersja Someonelikeyou sie sprawdzi ;(

ocenił(a) serial na 10
alkamb

Mi też się podoba wersja carmens. No ale nikt nie jest pewny jak to będzie... Trzeba czekać do 26 września i dalej:( Dlaczego to tak późno?!

Lise

Nie jest tak źle. Za trzy tygodnie dostaniemy DVD, a za około cztery promo nowego sezonu :)

someonelikeyou

Kilka nowych spoilerów ostatnio pojawiło się, które raczej potwierdzają te wszystkie doniesienia. Źródło jest niepewne i nie ręczę za nie, bo nie znam tych osób, ale nadal pojawia się informacja o tym, że Blair poroni, ma być to w pierwszych trzech odcinkach. W 5x07 ma być kłótnia pomiędzy Chuckiem i Blair odnośnie dziecka, coś z "daddy issues". Dan przejdzie na czarną stronę mocy na jakiś czas.

To cały czas potwierdziłoby moją teorię na temat odwrócenia ról, czyli Dan -> Chuck, Chuck -> Dan, i Serena -> Blair, Blair -> Serena.

Leighton jest w NY obecnie, dziś i jutro kręcą w NY, więc na dniach powinniśmy dostać nową porcję zdjęć.

someonelikeyou

No i mamy, Prospect Park na Brooklynie, Dan gra w softball :)

http://www.celebuzz.com/photos/penn-badgley-plays-softball-on-gossip-girl-set/

Ale artists vs writers? Haha, głupota ;) Można zakładać tylko, że Dan stał się dość popularny.

użytkownik usunięty
someonelikeyou

I dobrze mu w niebieskim xD

ocenił(a) serial na 10
someonelikeyou

Pierwsza fotka najlepsza:P

Ostatnio sobie szukam zdjęć, animacji i ikon odnośnie B&C. Przypadkiem wpadłam na pewną stronę a potem poszukałam po podstronach. I co znalazłam?
http://chuckandblair.org/?page_id=1101
I jak tu można sądzić, że to nie dziecko Chucka?! No ja się pytam!:P

someonelikeyou

Powróciła także Blake. Wygląda dobrze. Kręcą teraz w NY, więc mamy potwierdzenie, że nagrywają odcinki w pomieszanej kolejności.

http://www.celebuzz.com/2011-07-19/blake-lively-returns-to-gossip-girl-set/4-bla ke-lively-071911/

someonelikeyou

http://www.youknowyouloveme.org/gallery/displayimage.php?album=1687&pid=163035#t op_display_media

Do nagrywania powróciła Kaylee również. Ale nic mnie nie powala na kolana tak, jak torebka Sereny/Blake ;)

http://www.youknowyouloveme.org/gallery/albums/Show/Season5/bts/190711/0059.jpg

No i tym razem naprawdę styliści i makijażyści Blake dali radę. Wygląda świetnie.

http://www.youknowyouloveme.org/gallery/albums/Show/Season5/bts/190711/0072.jpg

ocenił(a) serial na 10
someonelikeyou

Super zdjęcia. Ja codziennie przeglądam kilka stron o Plotkarze, aby się czegoś dowiedzieć.

someonelikeyou

Już widziałam te zdjęcia i się tylko zastanawiałam czy to jest torebka czy rzecz X XD
Szczerze mówiąc nie za bradzo podoba mi się jej kamizela w połączeniu z tą spódnicą.
Mogli by dać jakieś filmiki spoty itd ale na to jeszcze za wcześnie ;/

alkamb

Z tego, co mi pisała koleżanka z US, to jest to jakaś torebka (nazwała nawet to "toy-bag") Blamo, jeszcze rzadko spotykana. Krejzole :)

someonelikeyou

Blake wygląda super,bardzo podoba mi się jej strój,ale torebka jest koszmarna:P! może to być nawet "it bag" ale mnie nie przekonuje, w ogóle to jakoś nie bardzo w stylu Sereny.

ocenił(a) serial na 10
someonelikeyou

No przecież to serial takze i o modzie:P

ocenił(a) serial na 10
someonelikeyou

A i jeszcze mam pytanie do ciebie. Skąd ty to wszystko bierzesz? Wiem, że masz tam te znajomości, ale tylko?

Lise

Google alert też działa ;) No i mam prenumeratę większości amerykańskich gazet, z racji tego, że od czasu do czasu tam pomieszkuję :)

ocenił(a) serial na 10
someonelikeyou

Fajnie ci. Ja tylko w tej Polsce. Niby moja ciocia mieszkała w LA, ale teraz do Kaliforni się przeprowadziła:(

Lise

LA to Cali? ;) Czasami fajnie, czasami nie, męczące na pewno, szczególnie, jeżeli musisz na długo rozstać się z najbliższymi.

ocenił(a) serial na 10
someonelikeyou

No, raz na rok przyjeżdża. I jeszcze na złość(hehe) musiała małego bobaska urodzić. Słodziak:*

someonelikeyou

Właśnie przyszła mi do głowy pewna nie za wesoła myśl, nie jestem pewna czy już padła, lecz wydaje się prawdopodobna.
Końcowa scena z testem była dogrywana bez wiedzy aktorek (ja uważam, że Blair albo Serena będą w ciąży), więc być może producenci wrzucili ją, dlatego, że coś ich do tego zmusiło np to,że aktorka grająca Blair ma zamiar odejść po 5 sezonie.
Moja teoria, mam nadzieję, że się nie sprawdzi:
Blair jest w ciąży z Chuckiem, wraca do niego, rodzi mu syna i umiera podczas porodu. Co za ironia, Chuck sam musi go wychować, jednak czy okaże się lepszym ojcem niż jego własny?

ocenił(a) serial na 8
FallFromGrace

Wiesz co? Chyba jednak nie.

ocenił(a) serial na 10
FallFromGrace

Nieeee... Ja myślę, że oni to wstawili, aby wszyscy oglądali 5 sezon... Przecież widownia się podobno zmniejsza, więc musieli coś zrobić...

użytkownik usunięty
Lise

Zgadzam się z Lise. Serial bez kultowej Blair (nieważne czy się zmieniła czy nie, jest z Chuckiem czy nie) nie ma racji bytu. Moim zdaniem.

ocenił(a) serial na 10

A ja zgadzam się z MotherChucker:P Gdyby serial był bez Blair, całe forum by o tym wrzało.