PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=136269}

Plotkara

Gossip Girl
2007 - 2012
7,7 108 tys. ocen
7,7 10 1 108496
6,5 12 krytyków
Plotkara
powrót do forum serialu Plotkara

Możliwe, że w późniejszym czasie w tym wątku pojawią się spoilery. Na razie luźne przemyślenia i pomysły na sezon 5. Oczywiście na początek wątek, który jest najczęściej poruszany, a mianowicie (spoiler) kto jest w ciąży, z kim, gdzie, kiedy? ;)

Zacznę może od foreshadowing. Otóż temat dziecka pojawiał się kilkakrotnie, w tym sezonie oczywiście Milo - Dan. Wiemy, że Blair bała się już raz, że jest w ciąży, no i mówiła, że jest pro-choice. W tym sezonie również Dan i Blair oglądali Rosemary's Baby, a w ostatnich minutach finału Blair mówi do Dana, że będą oglądać The Landlord, czyli ciąża plus Brooklyn ;) Tu świetnie wpasowuje się historia Chuck/Blair/Dan albo Louis. Blair jest w ciąży z Chuckiem, ale decyduje się wychowywać dziecko z kimś innym (Louis/Dan) albo Blair w ciąży z Louisem i decyduje się wychować dziecko z Chuckiem albo Danem? Możliwości jest wiele.

Jeszcze jedna z możliwości jest taka, że to fałszywy alarm. Ewentualnie w ciąży jest Eleanor i Blair będzie nazywała swoją siostrzyczkę Yale (wątek z książki) ;)

No i oczywiście Serena też jest w grze. Test był w łazience w koszu, kamera pokazała zarówno drzwi Blair, jak i Sereny. To dopiero byłby OMG moment, gdyby Serena była w ciąży. Logicznie myśląc, czy Blair wyjechałaby i planowała ślub w listopadzie, gdyby była w ciąży? Raczej nie. Z drugiej strony wyjazd Sereny do Cali, który raczej nie był szczegółowo planowany, rozmowa z dyrektorką i kwestia "wybieram siebie" rzuca nowe światło na ten wątek.
Ten serial jest plot-driven, więc myślę, że wszystkiego można się spodziewać i nie zawsze każda historia musi mieć sens ;)

Lise

Nieco mnie uspokoiliście. ;]

użytkownik usunięty
FallFromGrace

Gdyby serial był bez Blair to wtedy już wgl straciłby oglądalność. Nie czarujmy się, to na jej postaci spoczywa ciężar prowadzenia całej fabuły. Tzn. Ja nie mam nic przeciwko np Danowi,Chuckowi czy Nate'owi ale to wątki Blair są najciekawsze.

ocenił(a) serial na 10

dla mnie Blair i Chucka. Reszta to, według mnie, nuda. Serena i jej pytanie "kogo mam wybrać", Nate no może troche daje Dan i Vanessa. Jenny to te "czarne oczy":P

ocenił(a) serial na 8
Lise

Czy tylko ja odebrałam teorię "Blair umrze przy porodzie" jako dowcip? :D

użytkownik usunięty
BeautyAndStupid

Ej, dziewczyna brzmiala poważnie, chciałam ją uspokoić xD

Żadnego umierania XD Bart umarł i na tym koniec ;P

ocenił(a) serial na 9
someonelikeyou

Hej Someonelikeyou nie ma żadnych nowych wiadomości z planu ,albo zdjęć ?

ocenił(a) serial na 10
fusiatko44

No włąśnie. Dawno nic nie było...

fusiatko44

Nic nowego, cały tydzień (oprócz dnia, kiedy były zdjęcia Penna, Blake i Kaylee) kręcili w studio (czyli mieszkanie VDW i Waldorfs). Jutro lub w pon będzie wiadomo, gdzie będą kręcić w przyszłym tygodniu. Na dniach pojawi się też spoiler od scenarzystów. Jeszcze trochę i będziemy mieć dvd sezonu czwartego, a potem promo nowego sezonu. Już niedługo :)

użytkownik usunięty
someonelikeyou

Jak to dobrze mieć ciebie na tym forum :)

ocenił(a) serial na 9
someonelikeyou

A wiadomo już, kiedy możemy spodziewać się 4 sezonu na DVD w Polsce? :)

ocenił(a) serial na 10
carmunia

Ohohoh, jak jeszcze nie było premiery 4 sezonu:P Ja myślę iż w 2012.

użytkownik usunięty
Lise

Jak to nie było premiery 4 sezonu? ;p

ocenił(a) serial na 10

a była w polsce? ja myslałam ze na 3 sezonie skonczyli na tvn 7.

użytkownik usunięty
Lise

A, nie zwróciłam uwagi na to, że w Polsce :P Nie wiem jak w tv, oglądam w necie.

ocenił(a) serial na 10

Ja też na zalukaj. A teraz jeszcze na TVN oglądam 2 sezon.. Miło powspominać:) Btw. zauważyłyście, że bohaterka 9 odcinka 2 sezonu to ta sama, która miałą być potem królowa, ale przegrałą z Jenny. Czy tylko mi się wydaje...

ocenił(a) serial na 10
Lise

tak.. to chyba ta sama dziewczyna.. ;)

ocenił(a) serial na 10
dzastulaa_

Zauważyłąm do dopiero wczoraj.. A co ona tam robi? Znaczy w tej szkole

ocenił(a) serial na 10
Lise

na początku odcinka w którym Blair wybrała Jenny na królową.. mówili o tym że skądś się przeniosła ta dziewczyna..

ocenił(a) serial na 10
dzastulaa_

Aha.. Nie pamiętam:P Dawno to oglądałąm(początek tych wakacji) ;d Boże, nie mogę się doczekać końca września!

ocenił(a) serial na 10
Lise

ja też... ja też ;D

ocenił(a) serial na 10
dzastulaa_

Ciekawe jak to będzie z tą ciążą. I ze ślubem, oraz ze związkiem Blouis

użytkownik usunięty
Lise

Związek Blouis? Przewiduję, że nijak. Blair nie jest w stanie pstryknąć palcem i momantalnie zakochać się w nim, przy pkazji zapominając o Chucku.

ocenił(a) serial na 10

Właśnie, Chuck.. JAk on sobie poradzi? Może zamieszka pod mostenm:P

Lise

Mam nadzieje że Blair nie jest w ciąży.
I jeszcze nadzieja dla związku Blair/Chuck.
:)