PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=495875}
5,9 353  oceny
5,9 10 1 353
Power Rangers R.P.M.
powrót do forum serialu Power Rangers R.P.M.

sens

ocenił(a) serial na 7

Jedyny sezon PR, w ktorym wszystko ma jakis sens i gdzie gra aktorska ma dobry poziom. Poza tym sezonem jedynie Time Force i In Space da sie obejrzec a cala reszta to jakas porazka.

ocenił(a) serial na 6
keteek

Nie wiem czy jedyny (bo znam na wyrywki, więc mam małe pojęcie) ale na bank jest to niemalże ewenement na skale tego co znam + te wszystkie throwbacki i cytaty do filmów i seriali, których nie spodziewałbym się znaleźć w tej franszyzie.

ocenił(a) serial na 7
icdk

znam w wiekszym lub mniejszym stopniu wszystkie sezony i tylko w RPM ma wszystko sens, a Time Force i In Space polecam ze wzgledu na fabule bo z sensem juz tam slabiej. w reszcie sezonow jest co najwyzej pare ciekawszych postaci i raczej nic wiecej

keteek

Ja bym dołożył jeszcze Mighty Morphin ze względu że tam jako jedyne Rangersy ze wszystkich serii nie występowali dublerzy i walki i akrobacje robili sami aktorzy jak np Amy Jo Johnson

ocenił(a) serial na 7
dagon1911

ale fabularnie to samo co dzialo sie w MM to dziala sie w reszcie sezonow, poza tymi trzeba to wszedzie byl identyczny schemat

ocenił(a) serial na 7
keteek

trzema*

keteek

Fabularnie tak ale zauważ że ja doceniłem MM za brak dublerów podczas gdy w każdym sezonie aktorzy sami nie robią akrobacji.

ocenił(a) serial na 7
dagon1911

w zeo, turbo i chyba w in space nie bylo dublerow. dopiero od ninja storm zaczeli podstawiac na wieksza skale

ocenił(a) serial na 8
dagon1911

No poza pierwszym sezonem, gdzie w kostiumach tłukli się Japończycy :D

keteek

Zgadzam, ze wszystkich serii PR które obejrzałem tą wspominam najlepiej (była też ostatnią którą oglądałem regularnie), choć nigdy nie dokończyli kilku wątków, takich jak np: w jaki sposób Venjix przeniósł swoją świadomość do wirusa i czy faktycznie został on zniszczony (ostatnia scena mówi, że nie do końca).

ocenił(a) serial na 7
mistrz_sheldon

no wlasnie, ta ostatnia scena tez mi nie daje spokoju. mam wrazenie, ze tworcy chcieli zostawic wolne okienko na mozliwa kontynuacje. jak to wytlumaczyli w PR samurai (slaby sezon, jedynym jasnym elementem bylo to co zrobili pozniej z czerwonym rangerem), PR RPM rozgrywalo sie w innym uniwersum wiec jest mozliwa kontynuacja, chociaz aktorka grajaca zolta i aktor grajacy czerwonego graja teraz w innym serialach wiec byloby to mozliwe jedynie przy innej obsadzie, a nie da sie ukryc, ze jednym z plusow (a bylo ich duzo) dzieki ktorym ta seria odniosla taki sukces byli wlasnie aktorzy .

ocenił(a) serial na 7
mistrz_sheldon

Venjix powraca pod postacią Evaxa w PR Beast Morphers.

keteek

Furia dżungli była też była fajna.
1. Porządnie zrobieni przeciwnicy których historia była nawet ciekawsza niż głównych postaci
2. Najlepszy mentor (przebijający nawet Tommyego w Dinogrzmotach)
3. Ciekawe sceny walk. Lubię stare tłuczki kung fu made in Hong Kong i parę tytułów mi się przypominało w czasie oglądania Rangersów.
4. Muzyka. Od jednego z najbardziej wpadających w ucho openingów aż po orientalne kawałki w całej serii
5. Przesłodka Fran :D
6. Czy poza Furią był jeszcze gdzieś fioletowy ranger?

PS: Wzmianka o czarnym rynku morpherów. Jezeli pociągną ten motyw w innych seriach to może być epicko ;)

ocenił(a) serial na 7
Raister

1. prawda ale pare innych serii tez ma ciekawie zbudowane historie przeciwnikow
2. mentorow znalazloby sie paru interesujacych tez w innych seriach
3. jakby nie patrzec to jedyna seria gdzie postacie korzystaja z kung-fu (jeszcze Trini z MMPR), a tak to naczesciej karate albo jakas kombinacja sztuk walki
4. mi najbardziej tkwi w glowie muzyczka z Time Force albo nieoficjalna z RPM
5. prawda
6. w tym najnowszym jest jeden albo nawet chyba dwoch (Dino Charge chyba)
7. to bylby bardzo dobry temat do rozpisania przez tworcow ale chyba jest juz niestety zapomniany