Pozostawieni

The Leftovers
2014 - 2017
7,4 23 tys. ocen
7,4 10 1 23150
8,5 14 krytyków
Pozostawieni
powrót do forum serialu Pozostawieni

Dlatego kompletnie nie mogę zrozumieć oceny. Nakręcony na najwyższym poziomie - w końcu HBO gówna nie robi, świetnie zagrany z udziałem gwiazd kina, a nawet nie seriali, do tego znakomity, wciągający scenariusz, klimat pomiędzy Lost, filmami Lyncha (scena z wściekłymi psami i jeleniem), a Little Children (zresztą też na podstawie książki Perotty). Bardzo dobrze poprowadzone postaci. Cholera kto temu wybitnemu serialowi daje coś poniżej 8/10?!

Jak jesteście fanami M jak miłość to nie zabierajcie się do oglądania czegoś takiego, a już tym bardziej - oceniania. Bo niewiele by brakowało, a sugerując się chorą oceną bym olał obejrzenie nawet pilota (umówmy się opis też tak raczej średnio zachęca)

ocenił(a) serial na 9
Martinez

Ej patrzcie! Następny, który wybiera filmy kierując się oceną na Filmwebie :) :) :)

A opinia jest jak d**a. Tobie się podobają fiołki, a innemu jak mu nogi śmierdzą. Wyluzuj.

ocenił(a) serial na 9
Kubala_82

Wyluzowałem już dawno. Bardziej się sugerowałem najpierw słabym trailerem i beznadziejnym opisem. Na szczęście to zignorowałem

ocenił(a) serial na 9
Martinez

Trollujesz...

ocenił(a) serial na 9
Martinez

Bardzo fajny serial.

ocenił(a) serial na 10
marcin0218

Jak wyżej.

Martinez

Zacznijmy od tego, że ludzie mają różne gusta i co innego do nich trafia. Do mnie nie trafił ten serial wcale i tak, dałam mu o wiele poniżej 8. W końcu na tym polega między innymi ten portal, żeby oceniać. Każdy ma do tego prawo. Jeśli uważasz, ze serial jest wybitny to się nie martw. Wybitne rzeczy zwykle się bronią i zapewne więcej ludzi da mu wyższe niż niższe noty. Z resztą ocena to jedynie średnia i należy mieć do niej dystans. Mam wiele filmów, które kocham i uważam za genialne a ocenę mają przeciętną bądź niską. Ale nie 'rzucam się' na ludzi z tego powodu (odnoszę się tu do drugiego 'akapitu' wypowiedzi).

ocenił(a) serial na 9
Myrt

Uwielbiam argumenty z cyklu "de gustibus...". Na tej zasadzie można dać Forrstowi Gumpowi 1/10, a potem Kac Wawa 10/10, a następnie filmowi Bergmana 8/10. Jestem w stanie zrozumieć, że komuś się nie podoba kiczowatość Almodavara, albo ktoś nie kumam filmów Lyncha, czy mrożą go filmy Hanekego. Ale do cholery - są granice. Ostatnio czytałem recenzję kretynki z E!Entertaiment, która udaje krytyka i napisała, że po odcinku z Gladys (ukamieniowanie - sorki mały spoiler) przestała oglądać, bo to dla niej za dużo przemocy i zje...ła serial po 4-5 odcinku, nie oglądając go do końca 1 sezonu. Jasne - można i tak. Ale czy ja się mam godzić na takie podejście/ocenianie?

ocenił(a) serial na 9
Martinez

Informowanie o spojlerze PO spojlerze - no kuźwa gratuluję.

ocenił(a) serial na 9
Tuxedo_AM

sorki za to, ale to naprawdę bez większego znaczenia dla oglądania serialu

Martinez

Ale na tym właśnie polega ocenianie przez ludzi na filmwebie. Nie jesteśmy krytykami filmowymi, którzy mają za zadanie ocenić film czy serial w sposób obiektywny. Więc pogódź się z tym, że te gusta, o których tak nie lubisz wspominać mają odbicie w ocenach. Filmweb to nie zbiór kompetentnych krytyków i recenzentów. To zbiór ludzkich ocen i odczuć. Więcej luzu i dystansu. Mogę wymienić elementy, które skłoniły mnie do dania niskiej oceny. Ale zapewne też stwierdzisz, że to nie mogło mi się nie spodobać, a moim poziomem jest M jak miłość.

ocenił(a) serial na 10
Myrt

MIałem nie oglądać ale założyciel tematu tak podkręcił że dobry etc, jestem po 5 odcinku i jestem zachwycony, świetny serial jeden z lepszych , muzyka, aktorstwo, fabuła, tajemniczość, niepewność !
Bomba

ocenił(a) serial na 9
Maverick0069

Bardzo mnie to cieszy Maverick ;)