Jak wrażenia? Dla mnie to serial, który szybko mi się nie znudzi. Czekam na trzeci sezon. Muszę przyznać, nie spodziewałam się, że postrzelą Daniela. Do ostatniej sceny myślałam, że to Hickman jest na celowniku scenarzystów.
Mnie ten serial bardzo się podoba, głównie chyba ze względu na aktorów, którzy moim zdaniem robią świetną robotę. Zaczęłam go w ogóle oglądać ze względu na Fichtnera, ale polubiłam ich wszystkich. Druga seria podobała mi się chyba bardziej niż pierwsza choć absolutnie nie podoba mi się, że już trójka z ICC nie żyje ;) Ostatnimi scenami 12-ego odcinka byłam naprawdę zszokowana, jakoś nie spodziewałam się takiego ostatecznego rozwiązania. Postrzał ok, ale śmierć? Nie mogę się doczekać 3-ego sezonu! Szczególnie, że sprawa w Hiszpanii nierozwiązana :)
Mnie także serial wciągnął, a sezon drugi był, moim zdaniem, lepszy niż pierwszy. Obstawiałam, że Hickman nie zostanie uśmiercony przez scenarzystów, bo - nie oszukujmy się - to jednak wyższa liga niż pozostali (ale zaznaczam, że bardzo dobrzy) aktorzy. Jest po prostu bardziej rozpoznawalny i z pewnością przyciąga widownię. W każdym razie, z niecierpliwością czekam na kolejne odcinki!
"Śmierci" podkomisarza się nie spodziewałem - aż pierwsze moje wrażenia były takie, że po cholewe oglądałem finał s2 :( Z drugiej strony zastanawia mnie, czy faktycznie mają zamiar go uśmiercić a może przeżyje..? Gdyby padł jeden strzał byłoby to raczej pewne ale nie spodziewałem się takiej 'dobitki'. W każdym razie ciekawe cliffhangery, ciekawe.
a jak Wam się podobała scena z Tomim ? Z jego postrzeleniem ? :) hmm no 3 sezon pewnie będzie, nie można zakończyć tak serialu :P musi się wyjaśnić co z Danielem.....
Scena z postrzałem Tomiego jak dla mnie genialna, najlepsza w całym serialu, idealnie zapętlona, świetne zwolnienia, budowanie napięcia, plus oprawa muzyczna (Lorde- Team). Jakby cały serial był tak dopracowany dałabym dychę ;P
Również uważam, że genialna scena z 'Tomim', w ogóle był.. klimat. Tylko ten nieszczęsny cliffhanger s2 z Danielem i zastanawianie się, czy serial dostanie zielone światło na s3 (nie śledzę nowinek tego serialu) albo czy przeżyje (co wyglądało raczej kiepsko - z Tomim o tyle było fajnie, że później był następny odcinek a tak.. xd)
no to prawda genialna scena :) dostał kulkę w łeb, pospał trochę, wstał i wyszedł :) hmmm ja się obawiam że nie będzie 3ego sezonu :(
Jak sama scena postrzału była genialna, tak tego co z tym zrobili później wolę nie komentować ;P
No niestety wszędzie cicho, pocieszam się tylko faktem, że może to przez to, że nie jest to głośny serial w Polsce. Jakby tak to zostawili, to chyba bym ich odwiedziła powtarzając scenę z Tomim, tylko ofiarą byłby producent i z pewnością nie miałby refleksu McConnela ;P Jak zakończenie sezonu z Danielem jeszcze rozumiem, no coś trzeba zrobić żeby zostawić głodną publikę, tak ciągnięcie sprawy Evy przez dwa odcinki, nie wyjaśnienie nic i jeszcze zostawienie jej w postaci miny Dorna jakby co najmniej zobaczył trupa Vittori z wydłubanymi oczami, nie potrafię pojąć. Za dużo spraw otworzyli żeby teraz z tym skończyć, nie zgadzam się na to ;P
no i o to mi chodzi :) scena postrzału-boska. a dalej :) ahahahahaha :) o no :) i plan mi się podoba :P jak coś -mogę być wspólniczką .... eeeee no właśnie... jeszcze Eva.... no fakt.... nie możliwe żeby tyle się działo a nagle bang. koniec.... nieeeeee :) będzie 3cia :) .......................chyba
"Jak zakończenie sezonu z Danielem jeszcze rozumiem, no coś trzeba zrobić żeby zostawić głodną publikę, tak ciągnięcie sprawy Evy przez dwa odcinki, nie wyjaśnienie nic i jeszcze zostawienie jej w postaci miny Dorna jakby co najmniej zobaczył trupa Vittori z wydłubanymi oczami, nie potrafię pojąć. Za dużo spraw otworzyli żeby teraz z tym skończyć, nie zgadzam się na to ;P"
Racja. Poza tym gdyby stacja wiedziała, że anuluje serial to pewnie ostatni odcinek został by inaczej nakręcony, z odpowiednio naniesionymi zmianami w scenariuszu aby nie zostawiać widza w - wzorem pewnych njusów pewnego pana - czarnej dziurze Nolana xP (no chyba, że to jedna z TYCH stacji, gdzie ma w pupie spontaniczność). Możliwe, że polityka stacji jest inna niż innych i ogłaszanie następnych sezonów następuje.. hmm.. subtelniej? Ciekawe, jak rok temu z tym było..
Po pierwszym sezonie tez długo była cisza i nie mogłam znaleźć żadnej informacji. Myślę że teraz jest podobnie:) Życzę cierpliwości Wam i sobie:)
www.vline.com/2015/02/20/crossing-lines-season-3-cast-elizabeth-mitchell-goran-v isnjic-netflix
ależ proszę bardzo, ja jestem niepocieszona!
Hmm, część obsady wraca, a przynajmniej jest to potwierdzone a nowe nabytki chyba zastąpią postacie Daniela i Carla (czyżby Fichtner miał nie grac? Dla niego zacząłem oglądać ten serial :( ). Jestem zadowolony z Elizabeth Mitchell, a tak to.. cóż, pewnie serial z bardziej nową obsadą będzie sprawiał wrażenie czegoś nowego (chyba, że zgrabnie rozwiążą końcówkę ostatniego sezonu).
"Crossing Lines‘ third season takes place six months after the events of the Season 2 finale, with Sutherland’s character bringing together the team after a top prosecutor vanishes."
"Lost‘s Elizabeth Mitchell and ER‘s Goran Visnjic will take over as series leads in the crime drama’s Season 3, our sister site Deadline reports."
They [Mitchell and Visnjic ] join returning cast members Donald Sutherland, Lara Rossi and Tom Wlaschiha; Stuart Martin (Babylon) and Naomi Battrick (Waterloo Road) also will make their debut as series regulars in the new season.
Czy ktoś wie dlaczego William Fichtner zrezygnował?
Ale "Evy" i "Tommiego" nie ma :( sama zapowiedź, że 3 sezon będzie się rozgrywał pól roku po wydarzeniach z finału 2 sezonu.
Pewnie Eva źle skończyła a Tommy się pogrąży w smutku, jedną partnerkę już stracił i odejdzie z zespołu. Szkoda, wielka bo finał był z niedomknięciem, oby przynajmniej wyjaśnili w 3 sezonie co się stało z ta piękna Włoszką :(
Nieeeeeeeeeeeeeeeeeee ! Nie może być ... Czemu jego nie będzie ?
Świetnie... to co ? Tylko Dorn zostaje ?
:)
ciekawe jak im wyjdzie ten 3 sezon... :/
strzelam że nie będzie tak dobry jak 1 i 2 :)
:( to będzie dno i wodorosty no ale cóż....
jak można tak po prostu zmienić 3/4 ekipy grającej.
To nie poważne.... Zazwyczaj takie zmiany nie są dobre dla serialu.
Jeżeli ktoś polubił ten serial , to wiadome że połowa sukcesu
należy się aktorom. A teraz co ?
Zostają tylko Dorn i Arabela ?
Daj mi tylko twórców PG
ja se z nimi pogadam ;)
Dokładnie :( Chociaż nie powiem, z ciekawości obadam sobie pierwszy (a może pierwsze) odcinki bo ciekawość będzie mnie zżerać, jak to wszystko ma się prezentować i jak wyjaśnią co mają wyjaśnić..
Pewnie są nieuchwytni po takich njusach :D
Podobno akcja ma się toczyć parę miesięcy po wydarzeniach z finału sezonu 2! Jak dla mnie tez nie po nosie takie rozwiązanie twórców serialu, ale może to nie ich wina? Może aktorzy sami zrezygnowali?
dla mnie ten sezon 3 byl kiepski i szkoda ze odszedl tommy i amerykaniec...i eva.. z nimi ten serial jakos sie trzymal po pierwszym sezonie i w polowie drugiego bo koncowka drugiego mi sie wgl nie podobala...i szkoda ze usmiercili daniela..jakos trzymal w ryzach ten zespol na czele z Dornem oczywoscie...
dla mnie w tym trzecim sezonie ta mloda blondi wgl sie nie nadaje, oczy ma takie jakby miala zaraz sie rozbeczec przy kazdej z granej ze scen jak sie tylko wypowiada...porazka aktorka..nadaje sie do placzliwych scen dramatycznych..a nie do takiego kryminalu...