PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=262774}

Ranczo

2006 - 2016
7,4 86 tys. ocen
7,4 10 1 86486
7,2 23 krytyków
Ranczo
powrót do forum serialu Ranczo

najlepsza

ocenił(a) serial na 10

8 seria najlepsza bo ksiądz Robert wrócił, wczoraj był zajebisty odcinek , tylko po co ta głupia Monika wróciła ?

kinomanka_13

Może nie najlepsza, ale dalej daje radę i mi się przyjemnie ogląda - żaden polski serial mnie tak nie potrafił wciągnąć stad uważam go za najlepszą pl produkcję ostatnich.. lat.

Skorzystam z tematu, moje wrażenia po odcinku S08E02:
- HAHA, genialny początek z Klaudia - wściekła się, biedne dziecko akurat się trafiło i mówi 'dzień dobry', a ona tak bezczelnie do niego.. well, od razu z grubej rury i śmiech xD
- 'blondyna' rises.. returns.. cóż, nie ma wejścia smoka <no chyba, że paralizator zrobił wrażenie xd> ale z pewnością wątek z poprzedniego sezonu mają zamiar kontynuować w jakiś sposób; co mnie tutaj cieszy to fakt, że aktorka wróciła, bez ceregieli, fajnie : )
- tytuł: super odnosił się do Klaudii i senatora, a mianowicie: jaka wykapana córka swego ojca; przypomina mi się odcinek 7-my 1-wszej serii, gdzie podczas rozmowy wówczas wójta z żoną mówią o Klaudii i jej modzie <akurat wtedy była gotem> i on mówi do żony, że to nie jego dziecko, że może go zdradziła, a wójtowa, że kiedy miała to zrobić jak jej tak pilnował, hehe; a teraz odcinek, jak bardzo podobna do swego ojca <wątpię, by był to zamierzony efekt twórców, ale i tak podoba mi się ogólne wrażenie>
- Witebski powraca.. dziwne, zagranie które mi się nie podobało: po wręcz hucznym 'odejściu' z poprzedniego sezonu wracają już w tym sezonie.. o ile Francesca na plus <xP> o tyle on.. liczyłem, że nie będzie ich chociaż sezon jak już xd
Ogólnie odcinek średni/dobry, ale miał swoje momenty.

ocenił(a) serial na 10
matiiii

ja też tak uważam i dorzucam też Ojca Mateusza i Anna German to są najlepsze seriale.

ocenił(a) serial na 7
kinomanka_13

Zaliczony czwarty odcinek, ósmej części. Faktycznie, lekcja pokory się udała. Jestem ciekaw Staśka na studiach ;)

rad_75

Ja się zastanawiam co Jasiek będzie studiował. I twórcy Rancza mają coś problem z imionami dzieci...Do teraz nie wiem jak sie nazywa córka Staśka i Wioletki :( I Solejukowa z Wargaczową się pogodziły <3

Sasayaki

4 odcinek super. Na pewno będzie studiował coś łatwego, aby skończyć.:) Najlepszy komentarz Solejukowej:' Tyle dzieci się przepchnęło przez szkołę, to i Staśka się jakoś popchnie" Rozwaliło mnie to.:D Synowie Joli i Pietrka to Piotr i Paweł, nie podali imienia córki Wioletki i dziecka Franceski. Może kiedyś to nadrobią. A jak się godziły, to aż się wzruszyłam.:) Najlepszy odcinek z tej serii jak do tej pory.

karola177

Nie, najlepszy odcinek 2 z "zabitym" Myćko. Wiem, że bliźniaki Pietrka to Piotr i Paweł choć w V serii byli Janem i Stanisławem. (Po Japyczach) Ale 2 serie jest córeczka Wioletki i ciągle nie wiemy jak jej na imie,

Sasayaki

O, a tego, że "byli" Janem i Stanisławem nie wiedziałam. Wiadomo czasem jakiś błąd się wkradnie.

ocenił(a) serial na 7
kinomanka_13

Piąty odcinek zaliczony. Propaganda lepsza, niż w PRL. Fałsz Klaudi, i Michałowa....

kinomanka_13

Sama jesteś głupia. Myślę że duża część męskiej populacji, oglądającej ten serial, nie martwi się powrotem pani Emilii do serialu :-) W końcu to niewątpliwie piękna kobieta jest i według mnie to ona swoimi scenami ukradła cały 95 odcinek. Odmienne zdanie mam natomiast odnośnie postaci irytującej Wioletki, ale nie ważne, serial jest świetny :-)

ocenił(a) serial na 10
shimeck79

ale ja już do Moniki pomału zmieniłam zdanie bo mnie rozbawiła do łez jak się Dorotką zajmowała. Więc możesz się już nie czepiać zmieniłam pomału do niej zdanie i do Kingi również. Następnym razem jak chcerz mnie ocenić to się zapytać czy dalej brnę w to co mówię i czy nadal tak uważam bo często jestem spontaniczna.

kinomanka_13

No nie mogę :-)...To może Ty następnym razem moja droga zaczekaj aż się rozwinie akcja w serialu, lub wątek postaci i dopiero oceniaj czy coś jest głupie czy nie.

ocenił(a) serial na 7
kinomanka_13

Pijany ksiąsz Robert... Najciekawszy moment odcinka. Reszta, nudna....