Co za... Normalnie brak mi słów. Nie będę tu dawał żadnej oceny, ale komentarz jest
obowiązkowy. Pomysł jest super i na bank wielu widzów uznało by ta produkcję za przebój, ale
sam fakt, że to ma 13 odcinków po 3min każdy to aż odbiera całą chęć oglądania.
Anime 13 odcinkowe po 24min każdy byłby świetnym pomysłem. Ale jest co jest, no szkoda.
Co do Anime jest bardzo zabawne i mogli by pociągnąć je na bardzo dobrą produkcją
obyczajową z wieloma elementami komedii oraz romansu, tak bym to widział, a jedynie co
zrobili to ledwie zaczynające się, a już kończące odcinki. Ledwie włączasz, a już się kończy.
Takie dobre!
Mam nadzieję, że na przyszłość ktoś się weźmie na podobny pomysł o normalnej długości
trwania odcinka.
Btw. Jeżeli ktoś zna anime dosyć podobne to błagam o tytuł.
Myślę, że gdyby zrobili z tego anime z czasem trwania tym powiedzmy standardowym 24 min to każdy by po 2, max 3 odcinkach zaliczył dropa ; ] Ile dowcipów z podtekstem pedofilskim można wymyślić, by anime było cały czas świeże i potrafiło bawić? wydaje mi się, że ilość jest jednak mocno ograniczona :] Już w pierwszym sezonie gagi potrafiły się powtarzać. Drugi pokazuje na szczęście, że twórcy mają wciąż jednak pomysły na gagi.
Komediami z elementami romansu już się za przeproszeniem rzyga. Skośni mają dziwny nawyk wałkowania w kółko tych samych motywów. Tu wpadli na całkiem nowy pomysł i zamiast wkoptować do niego masę motywów widzianych już po kilkanaście razy, po prostu zrobili trzyminutowego zapychacza, który tam z pewnością jakoś wyrównuje czas antenowy.
Pamiętasz może Szadoki? Idealny przykład na to, że coś, co trwa niecałe 3 minuty, może być lepsze od kreskówek w normalnym wymiarze czasowym. To też maiło taki charakter wyrównywacza czasu antenowego (np żeby jakiś normalny program mógł się zacząć o pełnej godzinie). Po prostu wydaje mi się, że jak oglądałoby się to w tv, to byłoby to normalne, jednak z naszej perspektywy, gdzie trzeba to zassać z neta, może się to wydawać nieopłacalne i niedorzeczne.
Ode mnie 7/10. Sympatyczne postaci, świetny pomysł, całkiem pomysłowe gagi. Idealne jak się ma dosłownie chwilę wolnego czasu. Coś takiego moim zdaniem także jest potrzebne i cieszę się, że powstało.