juz o to pytalem ale nie dostalem odpowiedzi juz tez ktos o pytal ale pozwole jescze raz sie zapytac w koncu to wolny kraj slysze ze Rzym to genialny serial nie stety puszcza go tylko HBO ktorego nie posiadam gdyz mnie nie stac placic co miesiac minium 60zl lub nawet wiecej co miesiac mam pytanie czy ktos zwas nie orientuje czy na ktorym skanale bedzie rzym czyli tvp1 tvp2 polsat tvn wiem HBO sprzedalo troche swoich filmow tvn bo nie wiem czy mam sciagac zneta i seirie chociaz tego nie popieram licze na odpowiedz z gory dzienkuje
Naprawdę wątpię, żeby HBO pozwoliło puścić "Rzym" na innym kanale przynajmniej nie w ciągu najbliższych kliku lat. Jedyne ich seriale, jakie leciały u nas na innym kanale (tvn) to "Rodzina Soprano" i "Sześć stóp pod ziemią". A i tak były to tylko dwie lub trzy pierwsze serie.
Więc nie liczyłabym na to, zresztą z tego co czytałam HBO bardzo dużo zarobiło na DVD z serialem. II seria dopiero ma się ukazać w USA a od dawna jest na liście bestsellerów.
Radzę jednak pożyczyć sobie DVD albo skorzystać z "dobrodziejstw" neta ;)
"Kompania braci" (równiez produkcji HBO) też leciała na TVN, kolejne odcinki "SFU" i "Rodziny Soprano" też na pewno sie pojawią w najbliższych miesiącach, wiec nie jest tak źle. Chociaż faktycznie na emisje "Rzymu" w niekodowanej telewizji w najbliższej przyszłości bym nie liczył. Pozostaje zostać abonentem HBO albo złamac zasady i ściągac z netu :]
swoją droga HBO nie jest już takie drogie, jak kiedyś - w mojej sieci kablowej na przykład trójpak HBO / HBO2 / HBO Comedy mam w jakosci cyfrowej za 27 pln miesięcznie, więc nie ma tragedii