PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=695610}

Salem

2014 - 2017
7,0 12 tys. ocen
7,0 10 1 12006
6,5 2 krytyków
Salem
powrót do forum serialu Salem

2 sezon

ocenił(a) serial na 4

Niestety dałem radę tylko 3 odcinki. W odróżnieniu od 1 kompletne brednie, albo byle jaka gadanina. Tak jak sporo osób napisało, nie warto tracić czasu.

ocenił(a) serial na 9
Izukar

Zgadzam się, drugi sezon był dużym rozczarowaniem :/

Izukar

Ja też się bardzo zawiodłam na drugim sezonie. Jakbym zupełnie inny serial oglądała. Klimat się zmienił z demonicznego na typowe komercyjne fantasy w stylu nastolatkowej sieczki. Wszystko trzymało się kupy póki bycie czarownicą było kwestią wyboru, a później to już cała fabuła się rozsypała. I czy ktoś może mi powiedzieć o co niby chodzi z wątkiem Johna Aldena w roli fanatycznego łowcy czarownic? Dopiero co nie mógł sobie poradzić z zamordowaniem swoich w obronie Indian i nagle podrzynanie gardeł staje się dla niego codziennością. Ja nie rozumiem, może jestem za tępa, ale moim zdaniem od drugiego sezonu zachowanie bohaterów jest po prostu z dupy wyjęte.

lonelyisleen

Dokladnie. Aktualnie oglądam drugi sezon i poziom absurdów, chaosu mnie przeraża. Do tego tragiczne dialogi i skacząca forma jak w teledysku.

ocenił(a) serial na 8
Qbusx

8 odcinek 3 sezonu to już zupełna porażka, gdzie z Belzebuba, drugiego po Eładcy Ciemności upadłego zrobiono jakimś Forestem Gumpem, debilem, który odkrywa świat i pokochał pomarańcze. A jeszcze odcinek wcześniej był piekielnie inteligentnym wcieleniem zła, który zwietrzył intrygę Mary. Jego śmierć po zaznaniu rozkoszy z kobietą i opuszczeniu przybytku z tekstem na ustach o pomarańczy to nieudany wątek komiczny, który zniszczył mroczny klimat ukazany później w scenie finałowej z Cottonem.