Sherlock

2010 - 2017
8,5 243 tys. ocen
8,5 10 1 243362
8,0 39 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Niestety spodziewam się śmierci lub jakieś wielkiej zdrady ze strony Mary, ewentualnie poronienia
przez nią. A Wy?

Annqa

Dlaczego nagiąć? John jest bezpłodny?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 7
Annqa

Jaką rzeczywistość? To Sherlock Holmes istniał naprawdę? :O

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Nie wiedziałaś?

ocenił(a) serial na 7
RaptorRed

O mój boże czy wszystkie książki to była biografia? ;O

ocenił(a) serial na 10
Merkura

:DDD

ocenił(a) serial na 10
Merkura

Tak.

<jak ja to kocham>

ocenił(a) serial na 7
RaptorRed

O ja cięęęę

ocenił(a) serial na 7
Annqa

No racja. Papier jest rzeczywisty, i okładka także. Ale wydarzenia opisane w niej-niekoniecznie.

ocenił(a) serial na 10
Annqa

Ile masz lat?

ocenił(a) serial na 10
Annqa

Alez skąd ta pewność,ze nie była i nigdy nie będzie w ciąży? widziałaś scenariusz? ;-) oni czasem tak sprytnie odchodzą od kanonu,że np. spokojnie ona MOZE być w ciąży-tylko nei z Johnem... albo JEST w ciąży i poroni(efekt-ten sam- nie ma dziecka)

ocenił(a) serial na 10
tootie_2

Radzę przeczytać książki o Holmesie, a nie jarać się debilnym serialem bez jakiejkolwiek wiedzy o głównym bohaterze i jego bliskich.

ocenił(a) serial na 10
Annqa

ale my tu rozmawiamy o "debilnym" serialu,czyli to raczej Ty mylisz fora- jest w cholere for na temat książkowego Sherlocka idz tam wylewać żale, ze Mofftis zepsuli Ci życie przerabiając kanon ;-) znajdziesz tam wielu o podobnych do twoich pogladach.Tutaj zaś naprawdę wyluzuj bo Ci zaszkodzi na zdrowie...

ocenił(a) serial na 10
lkulka

No dobra, a może tytuł coś sugeruje?? "Jego ostatnia przysięga/przyrzeczenie"...?? O kogo może chodzic...?

czarna_mamba_9

Może o Sherlocka, że przysięgał być zawsze dla nich?

ocenił(a) serial na 10
HiddenStone

a nie uda mu się ich uratować :P tj. Mary i dziecka ^^

ocenił(a) serial na 7
Sathyriasiska

To brzmi smutno. :(

ocenił(a) serial na 10
HiddenStone

No jesli będzie tak jak pisałeś, że John będzie musiał wybrac... To możliwe Albo chodzi o Mycrofta... Ale nie wiem wtedy czemu....

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

Ja stawiam na Johna, że przysięgnie Mary, że pomścić jej zabójce albo kogoś kto doprowadził do utraty dziecka przez Mary.
Albo Sherlock, że pomści kogoś kogo zabito.

ocenił(a) serial na 10
lkulka

Własnie... A może Sherlock przysięgnie coś umierającej Molly?

ocenił(a) serial na 10
lkulka

Opcja 1 byłaby godna.

Annqa

Uspokój się bo ci żyłka pęknie.

Annqa

Strasznie jesteś agresywna, koleżanko ;) Tak sobie od niechcenia czytam dyskusję i wciąż tylko atakujesz i atakujesz.
Down, girl.

TorZireael

Nie odpisujcie tylko "zgłoś nadużycie"

czarna_mamba_9

Jedyna pewna rzecz ze o mezczyzne.
W ostatnim odcinku Sherlock uzyl tej formuły. Myślę źe bedzie chciał ochronic rodzine Johna, a że pewne sprawy mogą być powiązane...

ocenił(a) serial na 10
Kei_Kei

Kiedy to użył?? Nie kojarzę... Podczas mowy??

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

Użył jej zaraz po "pierwszym tańcu". Coś w stylu, że to był jego pierwszy i ostatni ślub.
A potem jest wyjaśnienie tytułu wczorajszego odcinka.

ocenił(a) serial na 10
lkulka

Aha, dzięki, musiałam przeoczyc;D

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

Tumblr to jednak coś dobrego: "I’ve never made a vow in my life and after tonight I never will again so, here in front of you all…my first and last vow."

ocenił(a) serial na 10
lkulka

Dzięki;) No to wszystko wskazuje na to że tytuł odnosi sie do Sherlocka... Aż boję sie myślec jak to się skończy...

czarna_mamba_9

Obiecał że zawsze będzie dla nich trojga...eee..dwojga

Kei_Kei

To dziecko mi w tej całej układance do niczego nie pasuje...

ocenił(a) serial na 10
HiddenStone

Mi też... Mam nadzieję, że ona nie jest w ciąży...

czarna_mamba_9

Może faktycznie chce jej się jeść, wybrała fatalne wino a rano miała stresa....

ocenił(a) serial na 10
Kei_Kei

Oby, oby:) W końcu Sherlock nie jest nieomylny;)

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

Mi też ta ciąża nie pasuje, chociaż kibicuję Mary i Johnowi.

lkulka

Sherlock przespał się z Johnem na schodach a potem też było mu niedobrze i co jest ciąży ? (proszę nie brać tego na poważnie XD)

ocenił(a) serial na 10
Kei_Kei

Hahahah :D:D Nie mogę;D

czarna_mamba_9

Za dużo teorii... przeładowanie systemu...

ocenił(a) serial na 10
Kei_Kei

Ja własnie się czuję tak, jakby mój mózg przez te teorie się przeładował...;D

ocenił(a) serial na 10
Kei_Kei

Możliwe, że przespali się też w celi. :P A kapryśny jest cały czas i ciągle mu coś nie pasuje. W ramach zmiany smaków popija (chyba) herbatę z okiem.

ocenił(a) serial na 10
lkulka

Boskie;-) herbata z okiem...(i z mlekiem) smakowała mu !czy to nie jest lekkie nawiązanie do zmibiakowatysci pozmartwychwstaniowej?

ocenił(a) serial na 8
Kei_Kei

ja zaś spodziewam się tego, że to iż Sherlock stał się taki uczłowieczony wyjdzie mu zwyczajnie bokiem, sorry za sformułowanie. Pomimo tej całej otoczki komediowej wyraźnie coś jest z nim nie tak, tylko kurczę nie wiem jak to ubrać w słowa. Ma trudności z rozwiązywaniem spraw, teraz po części utrata przyjaciela itd. To że się przejmuje może naprawdę być dobrą amunicją do skrzywdzenia Sherlocka przez nowy czarny charakter bo przecież słynne: caring is not an advantage. Przecież ten dziwnie ukazany postęp jego charakteru musi mieć jakieś głębsze znaczenie. Na pewno jest teraz kimś słabszym, wyszedł przecież ze swojej skorupy. Tak więc to co mi się średnio podoba mam nadzieję, że nasze trio zamieni w dość ważny wątek.
Szkoda, że tak polubiliśmy Mary. Tu wyraźnie jest coś na rzeczy. W każdym bądź razie mam nadzieję, że będzie grubo :D W końcu ;)

ocenił(a) serial na 10
kasia161717

Mi przez myśl przeszło, że Sherlock jest chory w sensie fizycznym. Może ma raka mózgu lub inną chorobę tego typu? I dlatego zachowuje się dziwnie.

ocenił(a) serial na 8
katniss_

nie miałam na myśli choroby w sensie fizycznym a właśnie to, że jest psychicznym wrakiem czyli łatwym celem dla nowego czarnego charakteru.

ocenił(a) serial na 10
kasia161717

Że ty nie miałaś na myśli to wiem, ale to co napisałaś przypomniało mi, że przez moment wydawało mi się, że jest to możliwe by Sherlock był chory fizycznie :)

ocenił(a) serial na 8
katniss_

to dopiero byłoby coś ;)