A więc, odcinek, który wiele wyjaśnił. Michael to Michael, a nie żaden Kaniel Outis. Scofield pod przymusem rządu wyciąga z więzień różnych ludzi. Do czego mam dość sceptyczne podejście. Niby mocny punkt, ale jednak czegoś brakuje. Końcówka jak zwykle - perfekcyjna i ciężko będzie wytrzymać kolejny tydzień. Ramal będzie polował na Scofielda za wystawienie przy ucieczce.
to prawda
może ten Posejdon stanowi wyjaśnienie tego punktu, nadal nie wiemy kto nim jest, choć chwilę myślałam, że to Kellerman, ale może to jest za łatwe
końcówka mega, i bateria też musiała paść :P
tak, ale jakoś uciekną, ciekawi mnie w jaki sposób
Teraz jest na celowniku Abu Ramala i jego ludzi, a siły ISIS zaczynają się zblizać do więzienia.
Ciekawe jak to roztrzygną.
Będzie się działo, tak się akcja rozkręca, żeby ucieczka z więzienia i Jemenu była jak najtrudniejsza.
Chyba najlepszy odcinek tego sezonu. Nieudana próba ucieczki bardzo poruszająca - cierpiący Michael, przeżywający śmierć brata Cross, wykiwany Ramal, przerażony na śmierć pedzio, bezradny C-note obserwujący złapanie ekipy, ledwo żywa Sheba - to wszystko razem złożyło się na kapitalne ujęcia. No i wreszcie dostaliśmy odpowiedź na przynajmniej kilka pytań - Michael pozostał Michaelem, pracuje dla CIA i zawodowo ucieka z więzień wraz z ludźmi pożądanymi przez swoich zleceniodawców. Natomiast wciąż nurtuje mnie sprawa tego nagrania na którym Scofield "zabija" faceta z CIA. Czy to on pociąga za spust? Co prawda analizy nawet tu na forum pokazały że strzela ktoś inaczej ubrany, no ale to troszke naciągane. Przecież ludzie z CIA nie powiedzieli "hej, Scofield, wiemy że jesteś wrażliwy, więc weźmiesz Zenka na akcje, on odda zza obiektywu strzał, a Ty tylko tam staniesz i pokażesz facjate do kamery". Chyba że to było ukartowane skoro facet był z CIA, to przecież nie poświęciliby jednego ze swoich, znaleźliby inny sposób na wysłanie Scofielda do więzienia w Jemenie.
Tak czy inaczej, sezon się rozkręca. Końcówka jak zwykle kapitalna.
no właśnie
może ten facet żyje tak jak kiedyś brat wiceprezydent
a to wszystko ktoś ukartował na potrzeby tego aby Michael był Kanielem Outisem
bo to po tym został przecież scigany, uciekł do jemenu itd
Zgadzam się, dla mnie również najlepszy.
Możliwe, że CIA i Scofield ukartowali to nagranie, że tak powiem. A Kellerman jako pracownik rządu nie chce żeby Sara się w to mieszała... hmm.
możliwe..
ale co musiało spowodować że on zostawił Sarę i dziecko..
wiem wiem zrobił to dla niej..
ale przecież wiadomo jak bardzo ją kochał..
wiem mówią, że jak się kocha to zrobi się wszystko..
tylko ja bym nie mógł chyba żyć bez tej 'jedynej'
Przekupili go pewnie uniewinnieniem Sary - jak wiadomo była zbiegiem i prędzej czy później by ją złapano (tak jak Michaela złapali po każdej ucieczce), Michaela również i dziecko zostałoby bez obu rodziców. A tak chciał mu zapewnić przynajmniej jednego rodzica i godne życie, jako wolny człowiek, a nie syn pary zbiegów.
Na pożegnalnym wideo Scofield prosi Sare i Linca o powtarzanie jego dziecku, jak ogromne ma szczęście że jest wolny - wiedział że dzięki jego decyzji tak będzie, a jego potomek nie bedzie musiał uciekać.
no pewnie masz rację, ciekawe co na to Sara.
chociaż..... skoro się pogodził z tym? zrobił to dla jej dobra, to dlaczego starał się skontaktować?
te origami koło domu..
co ten Azjata? nie rozumiem :D
pomocnika musi mieć, bo ktoś dał młodemu kwiatka
i ktoś też wrzucał te origami, przecież ich było tam pełno.. było widać na początku 1 odc bodajże
że może ten Azjata jest bezpośrednim pomocnikiem Michaela :D
że teraz jakoś Michael dał origami Sarze to rozumiem, ale po co wcześniej, to nie wiem
i nie mogę ułożyć za bardzo wyjaśnienia obecności T-Baga
no właśnie dlaczego to robił prędzej i tak wiele razy..
poza tym siedział w izolatce, to jak dawał komuś znać żeby zanosił te origami do Sary
nic nie rozumiem :D
z T-Bagiem coś się pewnie wyjaśni, ciekawe czy pójdzie porozmawiać z Kellermanem tak jak mu Sara mówiła.
musimy czekać, ech :D
zapewne będzie rozmowa i to ciekawa, T-Bag nudną postacią nie jest i ma te swoje powiedzonka :D
no i widocznie T-Bag będzie kimś w miarę ważnym w tym sezonie, jak każdym zresztą, ale może dopiero gdy Michael ucieknie z Ogygii okaże się po co Bagwell
BTW, ta Sheba jak nie nosi tych islamskich ciuchów to niezła figlara. Polecam jej instagrama. InbarLavi.
strzelam, że została w tej Panamie, Linc po jakimś czasie wyjechał, wyjechał narobić sobie kłopotów, a Sara do tej Ithaki (Ness może miał jakieś sympozjum w Panamie i tak się poznali :D)
a LJ, on może gdzieś uczy się na jakimś uniwersytecie, nie wiadomo gdzie :D