PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750359}
8,2 315 tys. ocen
8,2 10 1 314690
7,4 83 krytyków
Stranger Things
powrót do forum serialu Stranger Things

Chyba jestem za stara, ale z żalem poddałam się w połowie pierwszego odcinka.
Zupełnie do mnie nie dotarł i strasznie się męczyłam, choć miałam na niego apetyt po entuzjastycznych ocenach oglądaczy. Chyba jestem z innej epoki i oczekuję czegoś innego. Z ulgą skasowałam cały sezon i odzyskałam sporo GB. Trudno oceniać po połowie jednego odcinka, ale nawet po tym daję 1.

ocenił(a) serial na 10
Majka4444

Wracaj do ogladania Na wspolnej.

ocenił(a) serial na 1
ernestooddhaugen

Wraca do odrabiania lekcji.

ocenił(a) serial na 10
elosidzej

Kto?

ocenił(a) serial na 1
Majka4444

Masz racje majka, to film który będzie wkrótce emitowany na jakimś familijnym kanale.

ocenił(a) serial na 10
elosidzej

*kaszle* to jest Netflix *kaszle*

ocenił(a) serial na 9
Majka4444

Skasowalaś naprawdę? Tak staro się czujesz, a kradniesz jak jakiś kimbus na garnuszku mamy, którego nie stać na Netflixa. Sorry ale dla mnie to jest dziecinada.

Kowal08_filmweb

Nie oglądam polskiej telewizji z wyjątkiem TVN24, Kuchnia+ i DOMO+, a tym bardziej 'Na Wspólnej'.

Skąd oskarżenie, że "kradniesz jak jakiś kimbus na garnuszku mamy, którego nie stać na Netflixa." ?.
To, że cały serial miałam na dysku nie oznacza kradzieży. Na Netflixa mnie stać - nic o mnie nie wiesz.

A w ogóle tu jest miejsce na dyskusje o filmach, a nie na osobiste wycieczki i ocenę użytkowników.
Jednym może się coś podobać, a innym - nie. Po to jest to forum.

ocenił(a) serial na 8
Kowal08_filmweb

Kto to jest kimbus?

ocenił(a) serial na 9
Alex303

Ups, miało być gimbus.

użytkownik usunięty
Majka4444

Hmm ocenianie całego serialu na podstawie obejrzenia 20 minut?T jest forum filmowe ale przynajmniej trzeba wiedzieć o czym się pisze

Nie wiedziałam, że to horror i fantasy dla młodzieży, których nie znoszę i przekonałam się o tym po 20 minutach.

Tu podaję tylko swoją opinię - chyba mi wolno ?

ocenił(a) serial na 8
Majka4444

Po pierwsze to z kilometrów widać, słychać i czuć, że to serial gatunku sci-fi, horror, więc błagam, jak można tego nie wiedzieć zabierając się za to? Jak przed tym zanim się zabiorę za film czy serial to się dowiaduję o czym jest i czy mi gatunkowo odpowiada, a nie że ktoś mi powie "fajny serial" i odpalam przekonana o jego zajebistości, a potem daję ocenę 1, co można ocenić po 20 minutach oglądania pierwszego odcinka? NIC. I w takim przypadku, jak coś Ci nie leży i nie potrafisz obejrzeć więcej to po prostu daruj sobie ocenę, bo pardon, tak naprawdę to gówno masz do powiedzenia na temat serialu.
Po drugie jakbyś obejrzała więcej niż 20 minut to wiedziałabyś, że serial niekoniecznie jest "dla młodzieży" i jak widać bardzo podoba się wielu dorosłym, tylko że tu nie można być ograniczonym - prawda jest taka, że to nie jest coś dla ludzi twardo stąpajacych po glebie i tyle. Można mieć 40 lat i się jarać, a można mieć 15 czy 20 i napisać to samo co Ty, twierdzić że to bajeczka dla dzieci.
I jasne, możesz sobie tak twierdzić, może Ci serial nie leżeć, mamy prawo do wyrażania zdania, ale po czym Ty niby miałabyś je mieć? Phi.
Ocena 1 po 20 minutach pierwszego odcinka sezonu i to w zasadzie tylko dlatego, że nie lubisz takiego gatunku, coś tam zobaczyłaś i się poddałaś. W 20 minut nie da się ocenić ani aktorstwa, ani klimatu, scenerii, muzyki, motywów, nie da się rozeznać w ciekawej fabule itp. itd. a na to wszystko składa się ocena filmu czy serialu. Sama piszesz, że po połowie trudno ocenić, ale i tak oceniasz.
Co zrobić, skoro tu każdy może sobie oceniać jak chce i nie ma co liczyć na jakiś ludzki rozsądek w tym ocenianiu.

użytkownik usunięty
everdelayed

zgadzam się w 100%

użytkownik usunięty
Majka4444

masz prawo do wyrażania swoich opinii to jasne-ale jaką można mieć opinie po 20 minutach?
Po drugie naprawdę nie trudno znaleźć informację o z jakiego gatunku to jest serial.
A po 3 skoro nie znosisz tego typu seriali(młodzieżowy?serio?) to Twoja opinia jest nic nie warta

ocenił(a) serial na 8

Bez kitu.

ocenił(a) serial na 1
Majka4444

Ja tam obejrzałem cały pierwszy sezon ze względu na mase dobrych opinii z każdym odcinkiem czekałem na coś dobrego a tu taka kicha ehh

użytkownik usunięty
TyrionLanister

Ale przynajmniej obejrzałeś i wiesz o czym mówisz.Nie podobał Ci się i tyle-Twoje prawo

No, sorry. Napisałam swoją negatywną opinię. Były osoby, którym również nie pasował ten serial.
Mam się irytować na bzdury w filmie i oglądać do końca?
Napisałam, że poddałam się po 20 minutach - jeśli ktoś jest ciekawy, to może wytrzymać do końca - nie widzę problemu i sprawa jest czysta - baba napisała złą opinię po 20 minutach, ale sprawdzę czy się nie myliła.
Rzecz w tym, że niektóre seriale sci-fi są do rzeczy (np. 'Czarne lustro'), ale fantasy czy horror nie leżą w moich możliwościach zrozumienia. Wolę realne filmy.
Zaciekawia mnie entuzjastyczna recenzja tego serialu (dlatego go zaczęłam oglądać), ale nie mogę jej podzielać.

Każdy lubi coś innego, a ja nie trafiłam na to w 'Stranger Things', nad czym ubolewam, ale mam prawo do swojej opinii.

Majka4444

Każdy ma prawo wyrazić swoją opinię i z tego korzystam.
Jeśli komuś serial podoba się, to niech to napisze i uzasadni - wolny ekran.
Proszę o nie ocenianie użytkownika, tylko filmu - podajcie, dlaczego serial jest fajny.

ocenił(a) serial na 8
Majka4444

Nie nazywaj tego opinią, bo daleko Twoim poprzednim słowom do niej. Opinię się wyraża na jakiejś podstawie.
Nikt Ci nie każe wytrzymać do końca, ale skoro obejrzałaś 20 minut czyli NIC, to po co lecisz na filmweb oceniać skoro nie masz o serialu pojęcia ? Do szczęscia Ci to potrzebne? Nie łatwiej po prostu olać i zostawić ocenę tym którzy mają coś więcej do powiedzenia? Oceniaj to co znasz, co obejrzałaś i masz jakiekolwiek pole do popisu, a nie 20 minut. Mnie nie boli czyjaś opinia na temat tego serialu, tylko nie rozumiem kompletnie potrzeby wystawiania oceny, bo taka prawda że tym samym zaniżasz ją i to właściwie tylko z tego powodu, że gatunek Ci nie podchodzi, także 'opinia' zwyczajnie z dupy. Ja tak to widzę.
Black Mirror to jest zupełnie inna "bajka".