Który jest wasz ulubiony dzień ( pacjent ) z finałowego sezonu?
Dla mnie najciekawsze są sesje z Sunilem. Jakoś z nim najbardziej potrafię się zżyć,
skupić na tym co przeżywa.
W przypadku Frances jakoś mnie nie interesuje co się u niej dzieje. Tak przynudno trochę.
Znowu Jesse jest taki intrygujący, szczególnie te jego "inne" sesje.
No, a jakie są wasze odczucia?
Mam podobne odczucia. Sesje Sunila były najciekawsze, a finał jego historii znakomity. Terapie Jessego (Jessiego?) również śledziłem z wielkim zainteresowaniem. Sesje Frances były jak dla mnie najnudniejsze, mimo iż jej problemy były stosunkowo największe i powinny wzbudzac duże emocje.
No to może jeszcze ranking najciekawszych pacjentów z całego serialu:) :
1. Sophie
2. Alex - trudno mi było wybrac zwycięzcę, zdecydowanie najciekawsi bohaterowie serialu.
...
3. Sunil
4. April
...
5. Walter
6. Jesse
7. Oliver
Najlepszy sezon - 1:)
Najlepszy odcinek: Alex- ten w którym doszło do utarczki pomiędzy nim a Paulem.
ha. ja dla odmiany powiem, że opuściłam cały wątek Alexa po pierwszej jego sesji. dla mnie - mega nudny. Najbardziej jarałam się Laurą i Sophie jak rónież uważam, że pierwszy sezon był najlepszy. BTW ktoś sie może orientuje jaki tytuł nosi pierwowzór tego serialu??
BeTipul. Nie polecam, widziałem parę odcinków i jego amerykańska wersja duuuużo lepsza. A błąd popełniałaś opuszczając wątek Alexa po pierwszej wizycie. Prawdziwe emocje były dopiero około jego trzeciej, czy czwartej sesji :)
no dobra nie zupełnie opuściłam, próbowałam oglądać ale znudził mnie. jednak zawsze ciekawsze są dla nas wątki bohaterów do których nam bliżej ;) mnie tam do czarnego żołnieża z PTSD kapke daleko ;)
Tu się zgodzę. Nawet nie wiem ile razy utożsamiałem się z Sofie, albo Jessem. Jakoś czułem z nimi więź :)
Sezon 1:
1. Laura
2. Sophie
Gina
4. Jake i Amy
5. Alex
Sezon 2:
1. Gina
2. Mia
3. Oliver
4. April
5. Walter
Sezon 3: (na razie jestem po 2 sesjach każdego pacjenta i Adele)
1. Adele
2. Sunil
3. Jesse
4. Frances
2 sezon najlepszy, 3 dotychczas najgorszy.
Ok mój ranking:
Sezon I
1. Sophie
2. Jake and Amy
3. Gina
4. Laura
5. Alex
Sezon II
1. April
2. Oliver
3. Gina
4. Mia/Walter
Sezon III
1. Sunil
2. Jesse
3. Frances/Adele
Ogółem podsumowując: 2. sezon jak dla mnie najgorszy, 3. prawie tak dobry jak 1., dzięki doskonałemu aktorstwu Sunila i Jessy'ego, w 1. może dziwne że tak wysoko Jake i Amy, ale ich dialogi były mistrzowskie, świetne młode dziewczyny, zarówno Wasikowska i ALison Pill ( w ogóle ciekawe sytuacje miały), na + Oliver, czasem sesje z Giną (choć często zbyt nudno o tym samym się ciągnęło), reszta mniej ciekawa, ale cały serial jest rewelacyjny
Hej, po skonczeniu 3 serii powiem, ze Jessie to dla mnie najciekawsza postac, nawet nie z uwagi na jego losy, ale wlasnie na zlozonosc, temperament, wrazliwosc, sposob wypowiedzi, naturalnosc, inteligencje... Sposob gry bardzo przekonujacy i wlasnie naturalny... Niby Sophie i April prezentuja podobny typ, to jednak Jessie byl bardziej nieprzewidywalny, agresywny i prawdziwy. Nieco "wydmuchana" jest postac Sophie. Mialam wrazenie, ze nalezy jej sie klaps :-P
Sesje z Mia tez uwazam za ciekawe. Amy za to urzekla mnie uroda, inteligencja i cynizmem. Mam wrazenie, ze jakos panowala zawsze intelektualnie nad innymi bohaterami i samym terapeuta.
Jednak najciekawsze zawsze byly sesje z terapeutkami, Gina i Adele.