Terapia

In Treatment
2008 - 2010
8,0 4,4 tys. ocen
8,0 10 1 4353
8,0 2 krytyków
Terapia
powrót do forum serialu Terapia

Najlepszy dzień

ocenił(a) serial na 10

Który jest wasz ulubiony dzień ( pacjent ) z finałowego sezonu?

Dla mnie najciekawsze są sesje z Sunilem. Jakoś z nim najbardziej potrafię się zżyć,
skupić na tym co przeżywa.

W przypadku Frances jakoś mnie nie interesuje co się u niej dzieje. Tak przynudno trochę.

Znowu Jesse jest taki intrygujący, szczególnie te jego "inne" sesje.

No, a jakie są wasze odczucia?

ocenił(a) serial na 9
mark1618

Ja najbardziej lubiłem właśnie Frances :).
Ale generalnie wszyscy byli super.

ocenił(a) serial na 9
mark1618

Mam podobne odczucia. Sesje Sunila były najciekawsze, a finał jego historii znakomity. Terapie Jessego (Jessiego?) również śledziłem z wielkim zainteresowaniem. Sesje Frances były jak dla mnie najnudniejsze, mimo iż jej problemy były stosunkowo największe i powinny wzbudzac duże emocje.
No to może jeszcze ranking najciekawszych pacjentów z całego serialu:) :
1. Sophie
2. Alex - trudno mi było wybrac zwycięzcę, zdecydowanie najciekawsi bohaterowie serialu.
...
3. Sunil
4. April
...
5. Walter
6. Jesse
7. Oliver

Najlepszy sezon - 1:)
Najlepszy odcinek: Alex- ten w którym doszło do utarczki pomiędzy nim a Paulem.

ocenił(a) serial na 8
Mr_Pink____

ha. ja dla odmiany powiem, że opuściłam cały wątek Alexa po pierwszej jego sesji. dla mnie - mega nudny. Najbardziej jarałam się Laurą i Sophie jak rónież uważam, że pierwszy sezon był najlepszy. BTW ktoś sie może orientuje jaki tytuł nosi pierwowzór tego serialu??

ocenił(a) serial na 10
jadziolek

BeTipul. Nie polecam, widziałem parę odcinków i jego amerykańska wersja duuuużo lepsza. A błąd popełniałaś opuszczając wątek Alexa po pierwszej wizycie. Prawdziwe emocje były dopiero około jego trzeciej, czy czwartej sesji :)

ocenił(a) serial na 8
mark1618

no dobra nie zupełnie opuściłam, próbowałam oglądać ale znudził mnie. jednak zawsze ciekawsze są dla nas wątki bohaterów do których nam bliżej ;) mnie tam do czarnego żołnieża z PTSD kapke daleko ;)

ocenił(a) serial na 10
jadziolek

Tu się zgodzę. Nawet nie wiem ile razy utożsamiałem się z Sofie, albo Jessem. Jakoś czułem z nimi więź :)

ocenił(a) serial na 9
Mr_Pink____

Sezon 1:
1. Laura
2. Sophie
Gina
4. Jake i Amy
5. Alex

Sezon 2:
1. Gina
2. Mia
3. Oliver
4. April
5. Walter

Sezon 3: (na razie jestem po 2 sesjach każdego pacjenta i Adele)
1. Adele
2. Sunil
3. Jesse
4. Frances

2 sezon najlepszy, 3 dotychczas najgorszy.

ocenił(a) serial na 10
mark1618

ja uwielbiam piątkowe spotkania w każdym sezonie i z Sophie

ocenił(a) serial na 9
mark1618

Ok mój ranking:
Sezon I
1. Sophie
2. Jake and Amy
3. Gina
4. Laura
5. Alex

Sezon II
1. April
2. Oliver
3. Gina
4. Mia/Walter

Sezon III
1. Sunil
2. Jesse
3. Frances/Adele
Ogółem podsumowując: 2. sezon jak dla mnie najgorszy, 3. prawie tak dobry jak 1., dzięki doskonałemu aktorstwu Sunila i Jessy'ego, w 1. może dziwne że tak wysoko Jake i Amy, ale ich dialogi były mistrzowskie, świetne młode dziewczyny, zarówno Wasikowska i ALison Pill ( w ogóle ciekawe sytuacje miały), na + Oliver, czasem sesje z Giną (choć często zbyt nudno o tym samym się ciągnęło), reszta mniej ciekawa, ale cały serial jest rewelacyjny

mark1618

Hej, po skonczeniu 3 serii powiem, ze Jessie to dla mnie najciekawsza postac, nawet nie z uwagi na jego losy, ale wlasnie na zlozonosc, temperament, wrazliwosc, sposob wypowiedzi, naturalnosc, inteligencje... Sposob gry bardzo przekonujacy i wlasnie naturalny... Niby Sophie i April prezentuja podobny typ, to jednak Jessie byl bardziej nieprzewidywalny, agresywny i prawdziwy. Nieco "wydmuchana" jest postac Sophie. Mialam wrazenie, ze nalezy jej sie klaps :-P
Sesje z Mia tez uwazam za ciekawe. Amy za to urzekla mnie uroda, inteligencja i cynizmem. Mam wrazenie, ze jakos panowala zawsze intelektualnie nad innymi bohaterami i samym terapeuta.
Jednak najciekawsze zawsze byly sesje z terapeutkami, Gina i Adele.

Adilka1

gdzie moge obejrzec?