PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=655968}

The Following

2013 - 2015
7,1 17 tys. ocen
7,1 10 1 17113
5,3 6 krytyków
The Following
powrót do forum serialu The Following

2x15

ocenił(a) serial na 10

Ja tam jestem zadowolona z tego odcinka, aczkolwiek jest kilka niewyjaśnionych spraw.
Np ostatnia scena filmu - czy bliźniak posadził za kółkiem swojego martwego brata, a następnie wóz ruszył? Czy coś ominęłam?
No i w końcu Mike-Max :D

ocenił(a) serial na 7
OMiskaO

Finał sezonu 2 nawet nawet spodziewał się czegoś lepszego ale nie można mieć wszystkiego hehe ciekawe co dalej będzie czy nakręcą sezon 3. Oceniam tak 7/10

ocenił(a) serial na 7
FanHouse

Mnie finał 2 sezonu nie zadowolił al zle nie było ,ogólnie sezon lepszy od pierwszego

ocenił(a) serial na 8
OMiskaO

Ja mam jakieś dziwne przeczucie, że to samochód Carrie i że to ona po nich przyjechała...

Cieszę się,że Ryan nie zabił Joe, będzie z nim o wiele ciekawiej. Szkoda trochę Claire, ale zaczynała mnie denerwować.
Najważniejsze, że Mike żyje i że doczekaliśmy się 'finally' :*

The_Bennet_Sister

Ja też tak myślę. Przecież mieli wspólny cel: zabić Joe za wszelką cenę. Nie było pokazane żeby bliźniacy źle ją "traktowali" (oprócz tych scen w obecności Ryana i Joe). Moze dlatego wycofala sie ze zwiazku z Ryanem...

ocenił(a) serial na 7
OMiskaO

moim zdaniem pojawienie się Claire było totalnie bez sensu...po co wracała skoro odeszła?
a co do Carrie to z Joe może i mogłaby mieć coś wspólnego, ale z bliźniakami raczej nie!

ocenił(a) serial na 10
tysiaczek1985

Hm... no chyba jednak to była ona.. by w którymś tam odcinku pokazali, że wysiada z czarnego auta. (nie znam się na markach, ale kształtem przypominało te, którym uciekli bliźniacy)

ocenił(a) serial na 7
OMiskaO

Skoro wysiadala z czarnego auta to co ono ma wspolnego z tym bodajrze srebrnym z finalowej sceny o_O ?? Ksztalt ma podobny :) ??

ocenił(a) serial na 8
OMiskaO

Odcinek jak na finał nie zawiódł :-) Często bywają duże oczekiwania i jest klapa. Ostatnia scena? Carrie? Dobry pomysł... w końcu rodzinka Lily i Carrie miały podobne pasje (= Joe ), chociaż pickup nie pasuje mi do tegoi mam wrażenie, że scenarzyści chcą nam powiedzieć, że to facet... może ojciec bliźniaków?

ocenił(a) serial na 10
Shoka

Szkoda tylko, że trzeba czekać aż do stycznia 2015;/
No, ale myślę, że po tym, co się stało w ostatnim odcinku, to warto czekać :D

Ciekawe, co wymyśla z bliźniakami, dziennikarką, Joem, i Claire. I jestem tez ciekawa nowych postaci, bo na pewno będą.
Może wymyślą coś na wzór 'followersów' bliźniaków, czy znowu jakieś sekty. Albo jakaś reaktywacja Joe'go i ponowne wyrywanie goz wiezienia...

I czy Mike z Max będą razem...

OMiskaO

A mi sie wydaje,ze to Roderick(ten podrabiany glina) przyjechal po blizniakow w ostatniej scenie!W ktoryms odcinku tego sezonu pojawil sie on jak pomagal uciekac matce blizniakow Lily!!

ocenił(a) serial na 10
Feliczitta07

Ja myślałam, że on nie zyje...

ocenił(a) serial na 8
OMiskaO

Ja też, nie zabił go Joe jakoś? Chociaż teraz to już sama nie wiem...
A może to jakaś nowa postać? Wszystko, tylko nie Max albo Mike.

ocenił(a) serial na 9
The_Bennet_Sister

A to nie Rodderick uratował Joego po akcji w Havenport? Chyba tak było, więc to może być on.

ocenił(a) serial na 10
Nemiroff31

Ale Rodderick z Joem są przecież wrogami Lily Grey, a co za tym idzie bliźniaków tez.. To nie może byc Rodderick.
Wiecie co.. zaczynam coraz bardziej stawiać na to, że to mogła byc dziennikarka Cook. Bo przeciez kiedy ostatnio była pokazywana w tym serialu? W odcinku 13? 14?

ocenił(a) serial na 9
OMiskaO

Dobry trop mi podsunęłaś. Ostatni raz w odcinku 14 ale jakże ważnym. Bliźniacy pojawiają się w motelu ale czy to był przypadek czy ktoś im podpowiedział? O tym, że Claire tam będzie wiedzieli tylko Claire, Joe i... Carrie. Z tego wynika, że nie jest followerem tylko współpracuje z bliźniakami albo jest ich jakąś pseudosiostrą.

ocenił(a) serial na 8
Nemiroff31

Ja od początku obstawiałam, ze Carrie jest followerem, ale po finale jednak wydaje się być całkiem inaczej = team Lilly.
I oczywiście Ryan będzie szukał ukojenia w jej ramionach po tym, jak Claire definitywnie <?> się zmyła.
Chociaż póki co bardziej interesuje mnie związek Mike&Max.

Ale z drugiej strony Rodderick i Joe też nie dogadywali się jakoś szczególnie, pamiętacie?
Pewnie w 3. sezonie wróci ktoś, kogo się nie spodziewamy.

ocenił(a) serial na 10
The_Bennet_Sister

Tez mnie interesuje zwiazek Mike Max :D
Ciekawe :D

ocenił(a) serial na 9
OMiskaO

Finał jak w poprzednim sezonie - wszystko można było przewidzieć. Nawet to, że Ryan nie zabije Joe'go.
Pojawienie się nowej postaci było oczywiste. Nie było już followerów. Na pewno team Ryan&Joe będzie główną fabuła w 3 sezonie. Ryan mimo zapowiedzi nie ucieknie od tego. Będą zapewne bawić się z Markiem.
Max i Mike w końcu. Pól sezonu flirtowania i jednak jest. Ich relacje będą burzliwe ale ciekaw jestem czy się uda.
Ostatnia kwestia: Ryan. Ciekawe czy wróci do dziennikareczki czy też nie. Odrzucenie przez Claire było dla mnie drugim szokiem (zaraz po tym jak Ryan oszczędził Joego) w tym finale.
Sezon dużo, dużo lepszy od poprzedniego m.in. poprzez wyeliminowanie błedów a przynajmniej ich większość. Teraz pozostaje oczekiwanie na kolejny sezon i kolejną grę.

ocenił(a) serial na 8
Nemiroff31

" wszystko można było przewidzieć. Nawet to, że Ryan nie zabije Joe'go."
i zaraz:
" Odrzucenie przez Claire było dla mnie drugim szokiem (zaraz po tym jak Ryan oszczędził Joego)"

to jak, przewidziałeś to czy jednak Cię zaszokowało? :DDD

ocenił(a) serial na 9
Sathyriasiska

Obstawiałem, że go zabije, ale z racji 3 sezonu można było się domyślić :P

ocenił(a) serial na 6
OMiskaO

A ja mam dość odmienne wrażenia co do tego odcinka. Niby trzymał poziom poprzednich odcinków i był w miarę dobry, ale od finału sezonu jednak oczekuję czegoś więcej. A Mark nie posadził swojego martwego brata za kółkiem, tylko na tylnym siedzeniu :P

ocenił(a) serial na 10
Garyore

No to raczej byłoby logiczne, aczkolwiek "graficznie" miałam wrażenie, że sadzi go za kółkiem... xd
Najgorsze jest to, że trzeba czekać aż do stycznia na nowy sezon, a do sieci nic nie wyciekło odnoście sezonu 3. choć jeśli ktoś coś znalazł, to nie pogardzę linkiem ;-)

Ale Rodderick z Joem są przecież wrogami Lily Grey, a co za tym idzie bliźniaków tez.. To nie może byc Rodderick.
Wiecie co.. zaczynam coraz bardziej stawiać na to, że to mogła byc dziennikarka Cook. Bo przeciez kiedy ostatnio była pokazywana w tym serialu? W odcinku 13? 14?

ocenił(a) serial na 6
OMiskaO

Obejrzyj sobie jeszcze raz ten fragment, tam wyraźnie widać, że sadzi go z tyłu :D

A co do tego kto kierował tym samochodem... Mi też wydaje się, że była do Cook, właściwie jestem tego pewny tak na 80-90%. Bardziej obstawiałbym, że współpracowała z Joem, ale z Lily też mogła :)

Garyore

Sluchajcie! Ale lily wsiadla do samochodu ktorym kierowal Roderick wiec raczej nie byli wrogami jak sobie pomagali!!! Bylo to w ktoryms z odcinkow w tej serii!

Feliczitta07

Hah mylilem sie! Jednak w tym aucie byl ktorys z blizniakow! Moj blad! Wiec raczej na pewno byla to Cook!!! Bedzie ciekawie...

ocenił(a) serial na 10
Feliczitta07

Nie mogę się doczekac.. no nie moge. NA TVN7 właśnie kończą sezon 1. Mam nadzieję, że będą puszczac tam też od razu sezon 2. Przynajmniej te 15 tygodni jakoś zleci do stycznia :D

ocenił(a) serial na 10
OMiskaO

A tak w ogóle....

Znalazł ktoś ten odcinek z napisami PL? Bo ja oglądałam w sieci w oryginale, no ale prawdę mówiąc nie wszystko z dialogu zrozumiałam.

Z góry dankeszyn :D

ocenił(a) serial na 9
OMiskaO

Na kinomanie.tv jest

ocenił(a) serial na 10
Nemiroff31

A tak tak :D Thx :D

ocenił(a) serial na 7
OMiskaO

Jak dla mnie ostatni odcinek był dobry ale bezsensu ze strony Clair... Wszystko zakończone i odepchnęła Ryana :)

ocenił(a) serial na 10
kowal1528

No.. i w dodatku wyraźnie mu powiedziała, że tez go kocha.. bezsens ;/

ocenił(a) serial na 7
OMiskaO

No własnie dlatego moim zdaniem totalny bezsens..
Ja rozumiem gdyby np było tak, że nie wie co do niego czuje (i wzieliby sytuacje kiedy Joe wyjawił przy stole, że Ryan zabił swojego ojca) bo wtedy Clair tak na niego spojrzała, że wcale bym się nie zdziwił gdyby przez to właśnie się rozstali, i wtedy by to miało sens.
A tak "no nie mam nic do Ciebie" "bardzo Cię kocham" ale nie możemy być razem .. to się kupy nie trzyma ;p

ocenił(a) serial na 9
kowal1528

Ryan nie zabił ojca tylko morderce ojca. Ojciec Ryana zginął przypadkiem w sklepie gdy był napad a on próbował obezwładnić gościa. Ryan to wszystko widział i postanowił, że się zemści. Zabił go później strzałem w głowę o ile dobrze pamiętam.

ocenił(a) serial na 7
Nemiroff31

A to zapomniałem o tym fakcie, w każdym bądź razie Clair nie wiedziała o tej zemście i patrzyła przy tym stole coś jak "naprawdę to zrobiłeś?" i gdyby nawiązali decyzję Clair do tej scenki to jeszcze by przeszło, ale nie tak na sucho "kocham Cie, ja Ciebie też ale nie możemy byc razem" xD Takie me zdanie

ocenił(a) serial na 9
kowal1528

Z jednej strony to było głupie ale sama Claire jest głupia, a z drugiej ma rację, gdyż zawsze będzie byłą Joego a on jej będzie to przypominał. Nie uwolniliby się od tego uczucia.

ocenił(a) serial na 10
Nemiroff31

Co racja to racja ;p
zobaczymy w styczniu :D Rozwieja sie wszelkie wątpliwości :D

ocenił(a) serial na 7
OMiskaO

Skąd wiesz kiedy moje urodziny (xD)

ocenił(a) serial na 10
kowal1528

Zbieg okoliczności xd
Oczywiście miałam na myśli 3 sezon TF :D

A tak do tematu serialu.. to jestem ciekawa, jak z relacjami Mike-Max :D
Bo się zapowiada ciekawie :D

ocenił(a) serial na 7
OMiskaO

Ja to już od dawna widziałem jak Max miała chcicę na Mika :D
Także pewnie będą jak te dwa króliki :D:D:D

ocenił(a) serial na 10
kowal1528

haha :D

ocenił(a) serial na 8
Nemiroff31

Ryan zemścił się zmuszając narkomana, który zabił jego ojca, aby zaćpał się ... czy jakoś tak w ten deseń...

ocenił(a) serial na 8
OMiskaO

Podpowiedzią kto po nich przyjechał nie będzie czasami rejestracja samochodu - była wyraźnie wyeksponowana - tylko w czasie filmu nie zawsze zwracamy uwagę na takie szczegóły.

ocenił(a) serial na 10
jaca1969

no to ta rejestracja co Ci podpowiedziała?

ocenił(a) serial na 8
OMiskaO

No właśnie nie zwróciłem uwagi czy ten samochód był widoczny gdzieś wcześniej :)

ocenił(a) serial na 8
OMiskaO

Teraz pasowałoby jeszcze raz obejrzeć drugi sezon na spokojnie, chyba że to będzie nowa postać.
Nadal nie oceniasz, mimo że obejrzałaś dwa sezony? :)

ocenił(a) serial na 10
jaca1969

Drugi sezon powinien nie długo (lub już) lecieć w telewizji. Pierwszy sezon niedawno leciał na TVN7.

ocenił(a) serial na 10
jaca1969

A ocenka jokoś mi z głowy wyleciała :D

ocenił(a) serial na 10
OMiskaO

jakoś*

ocenił(a) serial na 8
OMiskaO

Widzę, że już wleciała do głowy :))
Ja lubię " skosić " w miarę szybko jakiś sezon - nie lubię czekać ;)
Te dwa sezony zaliczyłem bodajże w dwa i pół tygodnia ( może trzy)