The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45446
7,5 2 krytyków
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

jak można zostawić widzów w takim momencie i kazać im tak długo czekać ?
Myślicie, że Camile umarła, czy może jest jeszcze jakaś szansa, może zmieniła się w wampira ? Szczęście Klausa trwało mniej niż jeden odcinek.
Powrót Becci mnie ucieszył, ale szkoda tylko, że na jeden odcinek. Ale zasztyletowanie wydaje się w tej sytuacji najbardziej rozsądne.
A co do przepowiedni, to wydaje mi się, że ten który zginie przez rodzinie to mógłby być Klaus z ręki Eljaha. Choć miejmy nadzieję, że ona się nie spełni.
Pojawił się też w tym odcinku Pierwotny Finn, bardzo chciałabym też zobaczyć Pierwotnego Kola, trochę się za nim stęskniła, jak każdy aktorów grających Pierwotnych, odpowiednio dobrany aktor, aż chce się oglądać.

karo_16_10

Nie zdziwiłabym się, gdyby okazało się, że Camile żyje, a to był tylko koszmar Klausa... i na razie wolę żywić taką nadzieję, bo Camile to jedna z moich ulubionych postaci :-)
Ten odcinek wydawał mi się trochę dziwny, wampiry i choinka? Oderwany od rzeczywistości kompletnie... Poza tym Klaus w ogóle nie przypomina tu postaci, jaką był w Pamiętnikach Wampirów. Niemniej przyjemnie się oglądało, głównie ze względu na wyczekiwany przeze mnie pocałunek Klausa i Cami :-)

AnneJuliette

Też bym chciała wierzyć, że Camile żyje ale radość Aurory świadczyła chyba o czymś innym. Mam nadzieję, że tak się ich związek nie zakończy bo bardzo im kibicuje. Jest coś fajnego w Klausie, który jest bezwzględny, a przy niej staje się taki bezbronny.

Aga_1a

Wiem, wiem - złudne nadzieje :-) może jednak zostanie wampirzycą? Aurora liczyła, że w ten sposób Camile stanie się kimś, kogo Klaus nie potrafiłby kochać i zakończy ich love story.

AnneJuliette

Być może taką taktykę obrała Aurora. No i moim zdaniem postać Cmilie stałaby się dzięki temu jeszcze bardziej ciekawsza...

Aga_1a

ale jak dla mnie przemienienie Camille w wampira wpłynęło by pozytywnie na jej związek z Klausem, a nie tak jak może zakładać Aurora, negatywnie. a Camille jako wampir, mogłaby spróbować odegrać się na Aurorze, za to co jej zrobiła. Coś czuję, że finał tego sezony będzie bardzo ciekawy i jednocześnie będzie ostatnim odcinkiem w którym zobaczymy trio Lucius, Aurora, Tristan.

AnneJuliette

Masz rację, choinka i wampiry to mało realne połączenie :D Ale pomimo tego, że bardzo lubię bezwzględnego Klausa, to miło popatrzeć na to jak czasem robi coś dobrego ( tylko, niech to się nie dzieje zbyt często, bo nie na tym jego rola polega). I jak widzę jego spojrzenie, przypominające spojrzenie kota ze Shreka'a, to uśmiech sam ciśnie mi się na usta ;-)