Czemu jej tak mało, na początku jest jedną z głównych trzech postaci. A później twórcy ciągle wymyślają jak wyjaśnić zniknięcie Rebekah. A to opiekuje sie kimś a to kogoś chce uratować, a to ma inne ciało. Przypomną o niej na 1 odcinek i znów znika na kilkanaście. Trochę to wygląda jakby twórcy musieli improwizować, a aktorka nie mogła grać.
Ponieważ Claire'a Holt gra również w serialu Aquarius (Era Wodnika ) nie wiem czy wciąż jeszcze pracuje nad ta produkcja . Więc jakby to powiedzieć porzuciła role w TO tylko dlatego że dostała nowa role w Aquarius . Jednakże z tego co widziałam na instagram'ie bądz twitter'ze (mam nadzieje ) , że będzie o wiele częściej w 4 sezonie .I powróci Trójca Pierwotnych z TVD .
Twórcy muszą improwizować z winy aktorki. Gdy odeszła w pierwszym sezonie, wciskała kit, że chce spędzić czas z rodziną, a potem się okazało, że jakimś cudem cała jej familia pracuje na planie Aquariusa. Dziewczyna lubi gwiazdorzyć (na jednej z konwencji nie pojawiła się, bo coś jej się nie spodobało z organizacją, na planie też lubi ponarzekać) i gdyby nie to, że teraz jej Wodnik jest na skraju przepaści, to pewnie by wcale na ostatni sezon nie wróciła do TO.
Nigdzie nie jest napisane, że to ostatni sezon TO. Czytałam info, że koniec TVD nie oznacza końca TO i że twórcy serialu mają nadzieję na kolejne sezony.