The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45446
7,5 2 krytyków
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

Davina jej postać ostatnio jest 2planowa występuje w co 2odc...
Cami ostatnio jej za dużo...
Freya ponoć nieśmiertelna jak w 2 sez mówiła, w nowym odc s3 jak sama powiedziała jakby nie Marcel już bym nie żyła...
Brak mi Reb za co jej już w serialu nie ma?

martaksp_87

Freya była nieśmiertelna dopóki była połączona z ciotką. Już nie jest, więc logiczne, że umarłaby bez krwi Marcela.

kosovitz

Tego nikt w poprzedniej serii nie mówił, że skoro Dalia umarła to Freya już nie jest nieśmiertelna. Jak dla mnie nie powinno mieć to wpływu tamta zgineła ale ona żyje.

martaksp_87

A kto i kiedy miał mówić, jak Dahlia zeszła dopiero w finale? Poza tym to nie Supernatural, że muszą tłumaczyć na początku każdego odcinka, że 2 i 2 to 4.

kosovitz

Wiem kiedy Dalia umarła ale we wcześniejszych odc nie było mowy o śmiertelności Freyi po śmierci Dalii dlatego jest to dla mnie dziwne i nie powinno mieć związku ze sobą. O ich połączeniu w celu wzrostu mocy mowa była ale o tym, że jak jedna kipnie to 2też kipnąć może nie było mowy.

martaksp_87

Doczytałam na wikii i wychodzi na to, że one w zasadzie nie do końca były nieśmiertelne. Zaklęcie było po to, żeby spały 100 lat i dzięki temu starzały się wolniej, a dzięki mocy czerpanej od siostrzenicy dodatkowo Dahlia zapewniała im ochronę.
Jak masz chęci poczytać to podrzucam link http://vampirediaries.wikia.com/wiki/Freya_Mikaelson

ocenił(a) serial na 7
martaksp_87

Co do Daviny to chyba nie wiedza co z nia zrobic, bo przez caly drugi sezon i teraz trzeci niesamowicie irytuje. Niewiele by zmienilo gdyby usuneli jej postac juz w polowie drugiego sezonu. ALE mam nadzieje, ze jakos sie to rozkreci i jeszcze bedzie jakis ciekawy watek z nia.

Druga sprawa. Cami. Osobiscie ja lubie, czasami mnie denerwuje jej zachowanie, ale coz, ogolnie postac fajna. Zwlaszcza w osttanich kilku odcinkach. (w pierwszym sezonie byla mdla). Od drugiego sezonu czekam az akcja miedzy nia a Klausem sie rozwinie, mam nadzieje, ze juz niedlugo :)

ocenił(a) serial na 6
martaksp_87

Tak czy woak Stix w analogii Dali mi tu srednio sie widzi bo pokonali wszechpotezna czarwonice a z nimi se nie moga poradzic wiem ze ich jest dyzo jest to zorganizowana grupa ale mial Klaus sposobnosc aby zabic Luciena bo niby po co trzymac go przy zyciu? Aurora to samo, trzeba bylo ichy zabic i juz sila strixu i calego spisku by stracila na sile, nie wiem dal mnie jakos nioe do konca to trzyma sie kupy

Kubafcbarca

Lucian to nie stix,ale mógł go zabić Klaus za Cami, Klaus ma do Aurory słabość ale fakt mógł ją załatwić po zdobyciu współrzędnym, z Tristanem czeka aż zdobędzie współrzędne, Freya niby taka mocna jak w 4s PW Bonii czy Davina do połowy 1s, a nie może siostry znaleźć bo ją do oceanu wrzucili jakby ją na marsa wysłali to bym zrozumiała ale ocean to część ziemi...Ja nic do Daviny nie mam lubiłam jej wątek z Kolem-Kalebem ale go uśmiercili..Jak dla mnie teraz jak już nie jest guru czarownic powinna się stać taką Dalią ale dobrą sama się dokształcać zwiększać moc żeby jej nikt nie podskoczył...Freya jak taka mocna mogła by sama na siebie rzucić jakiś czar antyśmiertelny żeby umrzeć nie mogła lub żeby się odradzała jak fenix...Ale jak teraz wykończą stix Luciana i Aurore to o czym by był sezon.

ocenił(a) serial na 6
martaksp_87

wiem ze Lucien to nie Strix ale razem z nimi knuje, no fakt, ze nie było by o czym resztę sezonu robić jak by się zabrali za strix ale sądzę, że mogli by wymyślić im jakąś dobrą kartę przetargową tak aby miało to jakiś większy sens a tak to nie widzę w tym większej logiki a Freya cóż wydaje mi się, że to Dalia dawała jej siłę a jak Dali nie ma to Freya nie jest już tak potężna.