Mam nadzieję, że serial podtrzyma w dalszych odcinkach swój dobry poziom. Niestety, ale Vampire Diaries jak dla mnie skończyło się na 3 sezonie. 2 i 3 były według mnie najlepsze, teraz to już taka papka, w sumie nie wiem do kogo skierowana. Ciesze się natomiast, że powstał serial, który poziomem w jakimś stopniu nawiązuje do dwóch sezonów Vampire Diaries :) pozdrawiam :)
W końcu ktoś kto podobnie jak ja najlepiej lubił w Pamiętnikach wampirów wątek Rodziny Pierwotnych. Dla mnie najlepszym sezonem był 3, postać Klausa i jego relacje rodzinne. Cieszę się bardzo, że Pierwotni dostali swój serial i liczę na to, że scenarzyści będą mieć dobre pomysły i to na więcej niż 1 sezon.
Można powiedzieć, iż The Vampire Diares zakończyło się na naprawdę dla mnie udanym 2 sezonie ;P Reszta to już tylko spadek, ale patrząc całością nie jest tak źle. Pomimo wszystko honor został utrzymany ;) The Originals zapowiada się jak na razie naprawdę dobrze, potencjał rozwoju jest nieporównywalnie większy niż w przypadku serialu z Eleną w tle xD Ważne, aby rozszerzono wątki w oparciu o samych Pierwotnych.. tyle jeszcze można opowiedzieć, możliwości jest naprawdę sporo. Hmm.. ciekawe czy za jakiś czas sięgną po braciszka - Kola :)