The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45446
7,5 2 krytyków
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

Rozumiem że może wyjść coś z tego ciekawego bo przecież czarne postacie TVD są ciekawsze niż pozytywni bohaterowie, ale czy naprawdę musieli robić oddzielny serial.
Myślę że na początek starczy ale im dalej tym coraz gorzej będzie.

patryks83

-------UPRZEDZAM, że możliwy SPOILER odnośnie finałowego odc. TVD------------------------

A ja oglądając finałowy odcinek czwartego sezonu TVD w jego połowie zaczęłam myśleć, ze to właśnie TVD powinno się skończyć, mogli to w miarę zgrabnie "zapiąć" - Stefan wyjeżdżający, szukający szczęścia gdzieś z dala od szczęśliwych razem Damona i Eleny, Matt podróżujący z Rebeccą itd itd.
Wtedy w The Originals mielibysmy okazję poznać nowych bohaterów, nowe wątki itd + po jakimś czasie mogłaby tam dołączyć Rebecca może z Mattem, chociaż za nim bym nie tęskniła tak czy siak, a potem Caroline (nie mówię że od razu, ale może pod koniec sezonu, stwierdzając, że jednak chce spróbować z Klausem i zmienić swoje życie).

Bo obecnie Pamiętniki oglądam już coraz bardziej z przyzwyczajenia, finał był dobry, widać, że będą nowe problemy, może być ciekawie, ale czuję zmęczenie materiału. Tak naprawdę w tym serialu najbardziej przykuwa uwagę Caroline z Klausem, reszta to już nudna historia miłosnego trójkąta. No ale mamy jedno i drugie, więc nie jest źle. Teraz może w TVD zadzieje się coś głównie w kierunku Katherina jako człowiek & Silas jako Stefan, ale na nic więcej tam nie czekam. Oprócz oczywiscie (oby jak najszybszego) rozstania Caroline i Tylera i jej wyjazdu do Nowego Orleanu.

novocaine_

Masz 100% rację ja też już od jakiegoś czasu poczułem że TVD oglądam nie z przyjemnością ale zaliczając kolejne odcinki.

novocaine_

tez tak mysle, z jednej strony ciekawia mnie te nowe wątki: katherine jako człowiek, silas podszywający się pod stefana, matt wyjerzdzajacy z renaką, ale z drugiej każdy kolejny sezon jest coraz nudniejszy z pewnymi wyjątkowymi momentami jak np. zła elena. Można było juz zakończyć to właśnie wyjazdem stefana, daemon i elena zostają zarem, caroline jedzie na studia, a nawet tym ze katherine zostaje człowiekiem.
Zastanawiałam sie nad następnym sezonem i sądze ze powinni dociagnąc te wątki i zakończyc serial, no chyba, że wymyślą coś spektakularnego, ale kontynuowanie trójkąta elenan deamon, stefan jest już zbyt rozwleczone. Mogliby wprowadzic jakas nowa postac wiedzmy, żeby zabiła silasa oczywiscie po odkryciu ze stefan to nie stefan (byle nie w 1 odcinku). Stefan powinien potem wyruszyc gdzie tam chcial, ewentualnie zakochac sie w nowej postaci (pasowal tez do rebeki, ale jej juz chyba przeszło), rebeka powinna wrocic z mattem pod koniec sezonu gdzie on zostanie, a ona wroci do braci do nowego orleanu... Dalej na razie nie mam sensownego pomysłu, ale wiekszy potencjał ma własnie The originals niz męczące już pamiętniki

użytkownik usunięty
novocaine_

Ja mam mieszane uczucia. Po prostu liczyłam, że pierwotni staną się bardziej "stałą" w serialu TVD. W sensie, że wszystko nie będzie się kręcić tylko wokół Eleny, Stefana i Damona, tylko bardziej Klausa, to Rebecci, Kola, Elijah czy takich postaci jak Car, Matt. Wciąż mi ich mało, a tego trójkątu za dużo. Myślę, że byłoby ok gdyby zrobili w TVD ich historię, a nie koniecznie nowy serial.. Chociaż zobaczymy jak to wszystko się potoczy:)

Zgadzam się.
Najlepszym rozwiązaniem byłoby zostawienie samego TVD, ale rozszerzenie wątku pierwotnych, a ograniczenie scen z Eleną-Damonem-Stefanem. Tylko to raczej nie jest możliwe, bo wiadomo, największy rozgłos serial zyskuje właśnie dzięki temu trójkątowi, więc scenarzyści chcą wycisnąć z niego jak najwiecej się da, chociaz moim zdaniem to już nie ma co wyciskać.

Dlatego w tej sytuacji lepszym rozwiązaniem byłoby zakończenie TVD, tak jak pisałam i skupienie się na samym Originalsach. Ale jesteśmy w tej komfortowej sytuacji, że każdy może wybrać, co chce oglądać. Niestety, jak już raz zaczęłam oglądać TVD, to pewnie będę to robić do samego końca serialu, chociazby z przyzwyczajenia...

novocaine_

W TVD Pierwotni ciągle schodzili na drugi plan, bo przecież Święta Trójca jest najważniejsza. Zmarnowano tam potencjał Klausa i Rebeki pchając ich do wątków miłosnych, co było wielkim błędem. Klaroline jest żałosna a Reb&Matt to najnudniejsza i najbardziej absurdalna "para". TVD niszczyło postaci Pierwotnych, a Elijah prawie się nie pojawiał (co z kolei uratowało jego honor)
The Originals może być naprawdę dobrym rozwiązaniem dla Pierwotnych i pokazać ich z tej brutalniejszej i ciekawszej strony. Te postaci mają naprawdę duży potencjał i zasługują by nie być w cieniu Eleny i jej miłosnych "problemów". Teraz wszystko w rękach scenarzystów, oby dobrze poprowadzili te postaci.

immortal13

Zgadzam się w stu procentach.

ocenił(a) serial na 9
novocaine_

o matko jak dobrze, że wszyscy uważamy podobnie. mnie 4 sezon TVD potwornie meczył, był nudny jak flaki z olejem, a finałowy odcinek, pokazał tylko brak pomysłów i perspektyw na przyszłość. Dla mnie jedynym dobrym odcinkiem był właściwie ten pierwszy odcinek nowego serialu o pierwotnych,. Szkoda tylko że Caroline nie będzie z Klausem ;(

reeegina

Mi się tylko dobrze ogląda, jeżeli w odcinku sa pierwotni - tak jak to było w pilocie "The Originals". Byłam zachwycona. Sorry, ale ta ciągła Stelenka, Delenka, albo Bóg wie co jeszcze jakoś mi nie podpadło. Wolę oglądać Damona smutnego, złego niż szczęśliwego z Elena. Chociaz ostatnie dwa odcinki nie były takie złe :) Fajnie sie zapowiada nastepny sezon, bo duzo ciekawych watkow porobili...mam nadzieje ze nie spieprza to jak polowę drugiego sezonu, a na "The Originals" czekam z niecierpliwością :D!

ocenił(a) serial na 8
novocaine_

Dobrze powiedziane:)

ocenił(a) serial na 3
patryks83

Ten serial jest już robiony na siłę. VD nie są już tak atrakcyjne i ciekawe jak przy pierwszych dwoch sezonach. Nie wiem czy The Originals uda się dorównać czy nawet zastapić VD. Mam nadzieję, że tak, bo jestem zdania, że lepiej zakończyć coś,niż ciagnąć na siłę. Chociaz mnie osobiście drażnią Pierwotni- zwłaszcza Rebeca:)

ocenił(a) serial na 7
mory88

a ja uwielbiam wszystkich pierwotnych więc bardzo się cieszę z TO tylko szkoda że nie będzie Kola .

patryks83

Znając życie i TVD "trójkąt miłosny" się nie skończy.. szkoda tylko że w tym serialu słowa Kocham Cię tak łatwo tracą znaczenie. Sezon 4 był zdecydowanie najgorszy, a finał przeciętny.

ocenił(a) serial na 4
patryks83

A ja uważam, że to był dobry pomysł. Jest wielu fanów jak ja, którzy TVD bardziej oglądali dla samych Pierwotnych, mając serdecznie dosyć tej świętej trójcy Stelena/Delena. Liczę na to, że tej trójcy nie ujrzę w TO. W końcu, co za dużo to niezdrowo.

ocenił(a) serial na 8
patryks83

Ja czekam z niecierpliwością na ten serial, bo odczuwałam pod koniec sezonu PW że już mnie tak nie ciekawi... jak kiedyś.
Dlatego oby tutaj byli sami pierwotni, bo są oni czasami bardziej interesujący niż Delena czy Stelena..
Nie podoba mi się jedynie wątek Reb&Matt ,kompletnie do siebie nie pasują, Matt jest głupi i irytujący ,Rebekah zasługuje na kogoś lepszego.

ocenił(a) serial na 7
patryks83

"Na planie "The Originals". Sądząc po strojach Josepha Morgana i Daniela Gilliesa, w "The Originals" znów zobaczymy flashbacki."
http://www.serialowa. pl/wpr/wp-content/uploads/2013/08/1167396_10200488349713121_737024232_o.jpg

anulka88

jakbyście chcieli zauważyć pierwotnie ten serial powstał głownie o Elenie i jej późniejszych romansach z Damonem oraz Stefanem, podejrzewam że na samym początku nie było założenia że pierwotni będą grać pierwsze skrzypce mieli być to aktorzy drugoplanowi więc nie rozumiem co to za oburzenie jeśli nie macie ochoty dalej oglądać serialu TVD nikt Was do tego nie zmusza, jaa również uważam że Klaus i inni pierwotni są charakterystycznymi postaciami ale głównie chodzi w tym serialu o życie Eleny.

patryks83

To wszystko zależy od tego co twórca wymyśli. A nuż TO będzie większym sukcesem niż TVD??;P
Bym się śmiała, choć to mało prawdopodobne;)

WhiteDemon

Zapraszamy do oglądania z nami premiery 5 sezonu Pamiętników Wampirów i 1 sezonu The Originals na:
http://pamietnikiwampirow.pl/filmy,sezon_v,14,1,pamietniki_wampirow_sezon_5_odci nek_1_vampire_diaries,137.html
Już dzisiaj w nocy!
Kto się nie może doczekać?

patryks83

Uważam, że pomysł z tym serialem był bardzo sprytny. Bo tak- jak uda się, to CW będzie miało wysoką oglądalność godzina po godzinie, bo Pamiętniki wampirów i to leci jedno po drugim. A jak się nie uda, to mają nadal VD, nakręcą tam kilka odcinków, wyleci z kanału, a aktorzy spokojnie wrócą do pierwszego serialu. Do tego na pewno będą migracje postaci z jednego do drugiego serialu i jak ktoś ogląda VD to obejrzy to drugie żeby pilnować czy tam nie ma jakichś nawiązań czy bohaterów z VD.

ocenił(a) serial na 7
alien_2

A nie jest przypadkiem, że "Originals" leci we wtorki a "Pamiętniki..." w czwartki...?

anulka88

Wydaje mi się, że Klausik był po VD jak oglądałam na żywo.

ocenił(a) serial na 7
alien_2

Hmmm... to daty premier odcinkow mowia co innego... :p

ocenił(a) serial na 8
patryks83

The Originals to trudny materiał na serial. Główni boahterowie sa praktycznie nieśmiertelni, więc ciężko się przecież martwić o ich życie, emocjonować bo wiadomo że nic im się nie może stać. Historia któą wcisneli w The Originals jest bez sensu. Klaus nagle jedzie do Nowego Orleanu, mam wrażenie że jego motywacją zeby to zrobić jest założenie nowego serialu nic innego. Wrzucili tam absurdalny wątek z Klausowym dzieckiem (Zaczynają łamać zasady, które ustalili w TVD. Wampiry są martwe i jako istoty nie posiadające życia nie mogą go dawać, to logiczne. Próbując wprowadzać "kruczek natury" żeby na siłę ożywić serial sprawiają tylko że czuję się oszukany i mam wrażenie że już żadne zasady w tym swiecie nie obowiązują bo wszystko można wytłumaczyć "bo magia".) Postaci zachowują się totalnie nielogicznie i "out of character". To jak do Klausa zwracają się Sophie i Marcel jest idiotyczne. Po pierwsze Klaus to budzący największy strach wampir na świecie, a te postaci bez żadnego problemu wykrzykują mu w twarz obelgi wiedząc że gdyby chciał, mógłby złamać im karki zanim zdążyliby pomyśleć o obronie. Jeszcze gorsze z kolei jest to, jak Klaus reaguje na te obelgi czy szantaże. To że jakaś postać jest głupia i z nim zadziera może byłoby do uwierzenia, ale to że Klaus tego słucha i nie reaguje jest totalnie głupie i totalnie nie pasuje do jego postaci. Gdyby ktoś zaczął szantażować Klausa w trzecim sezonie, to ledwo by zaczął a już trzeba by go zdrapywać ze ściany. Tutaj Klaus grozi, rzuca się, ale ostatecznie jest potulny. Mógłbym wymieniać tego rodzaju bzdury dalej, a to dopiero był pierwszy odcinek (a właściwie pierwsze trzy odcinki, które są tym samym odcinkiem ale nie do końca - kolejna bzdura), boje się co będzie dalej.

ocenił(a) serial na 8
Nezumi

Zasadniczo wkurzające z tymi odcinkami jest to, że zamiast przyjąć że 20 odcinek czwartego sezonu był pilotem i pierwszy odcinek The Originals zrobić jego kontynuacją uznali, że koniecznie muszą jeszcze raz puścić pilota, prawdopodobnie w obawie przed tym, że osoby które nie oglądąły TVD nie będą wiedziały o co chodzi. Dorzucili kilka scen, których w TVD nie było (i wyrzucili sceny z postaciami z TVD), ale generalnie to dalej ta sama historia. W dodatku koniecznie chcą wytłumaczyć wszystkie fakty, które w TVD odkrywano przed nami przez cztery sezony, postaci prowadzą więc nienaturalne dialogi w których mówią to co powinno być dla nich oczywiste chcąc "wytłumaczyć widzowi" zasady tego świata. Dla kogoś kto oglądał TVD to jest irytujące i nudne, postaci zachowują się sztucznie bo starają się wpleść w swoje wypowiedzi rzeczy które są tak oczywiste, że nikt ich nie powinien mówić. W dodatku nie sądzę żeby te dialogi spełniały swoją funkcję, gdybym nie oglądał TVD to zasypany informacjami w ten sposób nie wiedziałbym o co chodzi zupełnie i myślę że nie chciałoby mi się dalej tego oglądać. Odcinek jest więc totalnie nudny i niepotrzebny, nie jest ciekawy dla mnie jako fana TVD i nie sądzę, zeby podobał się nowym widzom.

Nezumi

Oto rozwiązanie mojego "problemu"- nigdzie nie mogę znaleźć drugiego odcinka serialu, nigdzie nie jest w dodanych, a okazuje się że jest znowu pierwszy odcinek:) Dzięki, przeszukiwałabym dalej jak głupia internet mając pod nosem rozwiązanie:D
Nie wiem czy ja chcę to oglądać.

ocenił(a) serial na 8
alien_2

Cóż, te odcinki się odrobinę jednak różnią, ale różnice są znikome. Np. w pierwszym odcinku The Originals jest więcej tłumaczenia kim są Originalsi, itp czego nie było w 20 odcinku 4 sezonu TVD, oraz (spojlery) pokazana jest czarownica, która ma zdolność wyczuwania innych czarownic kiedy używają magii, dzięki której można kontrolować czarownice w Nowym Orleanie, pokazano też na końcu odcinka jak Klaus wbija Elijah'y sztylet w serce, ponieważ uważa że "jego poczucie związania z rodziną czyni go słabym" i że będzie mu tylko przeszkadzał.

To generalnie tyle z ważniejszych scen, wynudziłem się oglądając praktycznie to samo znowu, a moja przyjaciółka z którą to oglądąłem poszła spać. Jeżeli chcesz mogę Ci wysłać w jakiejś prywatnej wiadomości linka do tego odcinka jeżeli nie potrzebujesz polskich napisów.

Nezumi

Już znalazłam i oglądałam jednym okiem. Było łatwiej kiedy wiedziałam, że szukam 1 odcinka a nie 2:) Czuję się trochę oszukana, bo spodziewałam się kontynuacji. Nie wydaje mi się żeby ten serial oglądał ktoś kto nie ogląda VD więc mogli sobie darować powtórkę. Dla kogoś kto nie zna VD w ogóle to mogło być ciekawe, ale jak ja znowu widzę Klausa wbijającego sztylet, w zapowiedzi kolejnego odcinka zabuldoczoną Bekę, retrospekcje gdzie jest pokazane, że Finn i Kol leżą zasztyletowani- to mam wrażenie, że nic mnie tutaj nie zaskoczy. A ciekawe tylko jak załatwią sprawę Kola? Pokazali, że leżał sobie ze sztyletem, Beka wytłumaczyła potem ładnie jak to działa, ale przecież my wiemy, że Kola już nie ma. Opowiedzą całą historię jak Kol zginął czy jakoś cudownie go wskrzeszą?

ocenił(a) serial na 9
Nezumi

ja poprosze o linka do tego odcinka... pilot TO obejrzałam z ciekawości ale nuda wiało...

ocenił(a) serial na 8
madzix383

Wysłać wiadomości nie mogę, bo nie jesteśmy znajomymi.. znajdź stronę megashare i w niej wyszukaj The Originals.

ocenił(a) serial na 9
Nezumi

już znalazłam na kinomaniaku... drugi odcinek juz troche lepszy... oby sie rozkręcał:-)

ocenił(a) serial na 7
Nezumi

Cóż ogólnie zgodzę się prawie z całą Twoją wypowiedzią nie licząc na przykład pierwszego zdania , ponieważ oglądając TVD raczej też nie martwiłam się o życie bohaterów . Wiadome było że głównym postacią nic się nie stanie , a nawet jeśli ktoś umrze to potem ożyję ( bądź stanie się duchem i dalej będzie uczestniczył w serialu ) , albo jak kogoś ugryzie wilkołak to i tak go uleczą itp.
+ dodam jeszcze że Marcel czy ktokolwiek inny może zabić pierwotnych z tym że dla wampirów nie byłoby to opłacalne.

ocenił(a) serial na 8
mrau145

Wiesz generalnie to oglądając TVD też raczej się nie martwisz, że Damon czy Elena umrą, ale to że są śmiertelnymi bohaterami jednak nadaje akcji jakiegoś sensu. Są w realnym zagrożeniu. Z Originalsami problem zasadniczo jest taki, że może ich zabić tylko jeden kołek na świecie (który oni z resztą mają) lub silna magia czarownicy, magia tak silna że ciężko znaleźć czarownicę o takiej mocy. A nawet jeżeli, któraś z broni które Originalsów są w stanie zabić znalazłaby się w czyichś rękach, to wampiry i tak jej nie użyją bo to oznaczałoby zabicie samego siebie. Podsumowując, Originalsów nie można zabić, więc jakikolwiek nastrój zagrożenia o ich życie po prostu jest niemożliwy do osiągnięcia. Trudno jest więc zrobić historię wokół takich postaci.

ocenił(a) serial na 7
Nezumi

Ogólnie w takich serialach raczej głowni bohaterowie nie umierają. Myślę zę to napięcie i emocje jakie odczuwa widz ( w związku z zamartwianiem się o jakąś postać ) będą obracały się bardziej obok postaci drugoplanowych ( Sophie , Camille i Hayley z ktorej mogą zrobić drugą Elenę, której wszyscy będą bronić ) . Ale na razie dopiero początek serialu , zobaczymy jak to dalej pociągną :)

ocenił(a) serial na 8
mrau145

Wiadomo, że główni bohaterowie raczej nie giną, ale problemem jest to, ze ciężko zrobić jakąkolwiek fabułę wokół bohaterów, którzy nie mogą umrzeć. Kiedy Damon jest atakowany kołkiem, to wiesz że raczej nie zginie, ale w teorii może zginąć. W TO ciężko zrobić jakąkolwiek akcję, bo przecież Originalsów nawet nikt nie spróbuje dotknąć..

ocenił(a) serial na 7
Nezumi

No tak, rozumiem o co Ci chodzi .

ocenił(a) serial na 7
patryks83

a ja odwrotnie skończyłem przygodę z The Vampire Diaries na 4 sezonie bo miałem dosyć tej strasznej Eleny i jej rozterek którego z braci kocha naprawdę przez 4 sezony ? strasznie uciążliwe a poz atym ja uwielbiałem Elijah jedna z najciekawszych postaci więc chętnie sięgnąłem po 1 odcinek zobaczymy co będzie potem tylko oświećcie mnie czy ten serial dzieje się po akcji w The Vampire Diare ( wnioskując że Klaus jest hybrydą ) ? Szkoda bo miałem nadzieję na pojawienie się Michaela ojca pierwotnych taka super postać była ...

ocenił(a) serial na 7
Beemka

Akacja serialu dzieje sie miej więcej w tym samym czasie co TVD . Odcinek 4x20 był taką jakby zapowiedzią , pilotem do TO . Jeżeli lubisz postać Klausa to mozesz obejrzeć ten odc. , ponieważ ogólnie chodzi o to samo co w odcinku 1x01 ale dzieje sie z perspektywy Klausa a nie Elijah :)

patryks83

Ja uwielbiam TVD<3. Uważam, że ktoś ma dobry pomysł na serial, bo teraz jak oglądnełam ost 1 odcinek nowego sezonu, to nadal uważam, że serial trzyma w napięciu :D. Co do The Originals, to myślałam, że to będzie retrospekcja, że zacznie się to wszystko od początku, a tu się okazuje, że jest ten sam czas co w TVD.

ocenił(a) serial na 7
patryks83

Ja tam się cieszę że serial powstał. Po pierwsze dlatego że TVD skończyło się dla mnie po trzecim sezonie, a po drugie dlatego że pierwotni wyjechali z MF. Gdyby tam zostali, scenarzyści musieliby wymyślić inny sposób na pozbycie się ich by zacząć nowe wątki więc prawdopodobnie by ich uśmiercili np. przez Silasa.

ocenił(a) serial na 8
patryks83

Początkowo pomysł z odrębnym serialem wydał mi się zbędny, aczkolwiek im dalej tym ciekawiej :)