PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608361}

The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45239
7,3 3 krytyków
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

moim zdaniem o wiele lepsze od Pamiętników Wampirów.

zuzza8

Są zdecydowanie lepsze, bo nie stawiają aż tak na shippingi i wątki miłosne. Dużo się dzieje, dużo retrospekcji, nie ma typowych problemów nastolatki :D

kohinoorek

zgadzam się. The Originals jest troszkę bardziej dojrzalszy

zuzza8

Hmm uwielbiam Pamiętniki... ale naprawdę The Originals zapowiada sie baaardzo ciekawie (przynajmiej 3 pierwsze odcinki naprawdę super)!!! Mam tylko nadzieje że nie skończa po pierwszym sezonie z 15 niedokończonymi watkami tylko bedzie kilka sezonów :)

paulina2107_pl

Dokładnie, też mam taką nadzieję:) The Originals jest dużo lepsze. Soundtrack, sceneria, atmonsfera, wątki i aktorzy;) Pamiętniki zrobiły się już nudne i przekombinowane... np. powiedzcie mi kto w końcu był pierwsze - Silas czy rodzina pierwotnych?? Czy może powstali analogicznie do siebie?

DaGaaaa_1714

Z tego, co kojarzę, Silas był pierwszy i był niejako "inspiracją" dla Esther do stworzenia wampirów, ale bezpośredniego związku między nim i pierwotnymi nie ma.

A co do wyższości Originalsów nad TVD, to trudno wyrokować po pierwszych odcinkach, ale faktycznie pierwsze wrażenie daje powody do optymizmu - przynajmniej w kwestii braku nastoletniej dramy. Ale co do wątków miłosnych, to nie mogę się zgodzić. Już pojawiły się sugestie romantycznego tasiemca Rebekah/Marcel vs. Marcel/Cami vs. Cami/Klaus vs. Klaus/Hayley vs. (możliwie) Hayley/Elijah. Oczywiście wszystko to ledwie hinty i nie wiadomo ile tych paringów rzeczywiście zaistnieje, ale jeśli już na etapie trzeciego odcinka podsuwa się widzom tyle możliwości, to trudno zakładać, że wątki miłosne będą w serialu kwestią trzeciorzędną.

szafranna

ja dla mnie Rebekah/Marcel i Klaus/Hayley

ocenił(a) serial na 10
szafranna

na czym oglądacie seriaal?

bitch99

Strona thevampires pl

Pozdrawiam wszystkich fanów :P

szafranna

zgadzam się Silas "powstał" pierwszy niż rodzina pierwotnych :P

DaGaaaa_1714

ja juz wcale nie ogarniam Pamiętników. Jak oglądałam ostatni odcinek (to chyba 5x04) to maiłam wrażenie że to jakiś inny serial. taka zmiana akcji. chyba juz sami nie wiedzą o co chodzi i ratują sie jakimiś pomysłami z dupy.

ocenił(a) serial na 7
DaGaaaa_1714

dla przypomnienia: Silas był wcześniej ale nie jest wampirem tylko bardziej czarownikiem (medium). Jego siła tkwi w tym, że czyta ludziom w myślach i może ich zauroczyć, omamić i takie tam. Ale nie ma ani siły, ani szybkości wampira.

btw też ostatnio wolę TO. już przesadzają z tymi sobowtórami.

ocenił(a) serial na 7
zuzza8

tylko trochę brakuje duetu Klaroline :)

ocenił(a) serial na 5
ladyanna_filmweb

Moim zdaniem pamiętniki za bardzo szaleją :D wyrżnęli połowę obsady zostawiając garstek która sobie średnio radzi z wydarzeniami obecnie dziejącymi się w serialu poza tym to co teraz oni wymyślają robi już się chore ... Elena i Stefan mający po 10000 sobowtórów , plus powrót Qat.... (dobrze że myśli o zmianie imienia) z za grobu jakiś super magiczny sposób ... wiem wiem jest czarownicą ale cóż , jakoś wątek zemsty miłosnej do mnie nie przemawia z TVD robi się jakiś chory melodramat ... Choć lubię oglądać Melodramaty to ten zasługuje na 1 .. ;/

Gagee

Dokładnie:) nie dość że ,,wyrżnęli połowę obsady" to teraz próbują część z nich sprowadzić zza grobu. I ciągle ktoś kto był matrwy wraca do żywych, albo pozostaje duchem. A z Damona zaraz zrobią pantoflarza... ja chce starego złego Damona, który robi co mu się podoba.. A Stefan i Elena, bez komentarza...

ocenił(a) serial na 6
DaGaaaa_1714

Sezony 1-3 Pamiętników były świetna, ale teraz to farsa, ale serial. The Originals ma spory potencjał i mam nadzieję, że go wykorzystają, choć na razie nie widzę własnej, wyrobionej atmosfery, ale to raczej przyjdzie z czasem. Uwielbiam Pierwotnych, a szczególnie Klausa, więc jak najbardziej trzymam kciuki. Stanowczo nie jestem za shippingiem Klausa i Cami, jak dla mnie Klaus zawsze będzie się wiązał z Caroline i mam nadzieję, że ją zobaczymy. Hmm obawiam się trochę fabuły, bo cóż jest z dupy. Kurde Klaus jest pierwotnym, najpotężniejszym, hybrydą, powinien nie mieć problemów z odebraniem Marcelowi miasta, zamiast siłą, to jakieś durne intrygi...no ale cóż, poczekamy zobaczymy.

ulesia03

ponieważ Klaus ma pewien sentyment do Marcela tak jakby jest jego synem, wychował go, przemienił w wampira itd, nie wydaje mi się by chciał go zabić. Chce mu sprytnie odebrać władzę, i pokazać w ten sposób swoją wyższość. Jak to on sam uznał 'Chce być królem', istna paranoja ;)

ocenił(a) serial na 8
ladyanna_filmweb

Też właśnie brakuje mi Klausa i Caroline i zaczynam tracić nadzieję że seriale się zejdą i zobaczymy tę parę. Bo Klaus ani wspomni o Caroline i ma inne zajęcia, natomiast C. jest wystawiana do wiatru przez Tylera (łaskawie zjawił się na pogrzebie) i zaczyna kręcić coś z tym gościem z College'u.

ocenił(a) serial na 7
zuzza8

Ja powiem tak - TO jest u mnie na równi z sezonami 1, 2 i 3 TVD
I o niebo lepsze od 4 i 5 sezonu

ocenił(a) serial na 9
zuzza8

lepszy od TVD, bo Pamiętniki znudziły mi sie w 4 sezonie, 5 nie zapowiada się lepiej. Komuś niestety skończyły się pomysły na ten serial. Ratuje go tylko Damon, który na nieszczęście staje się coraz mniej wyrazisty... Dołącza do bezpłciowej Eleny i Stefana, którzy jak na głównych bohaterów są słabo kreowani, ona wiecznie niezdecydowana, on wiecznie za nią...