The Originals

2013 - 2018
7,9 45 tys. ocen
7,9 10 1 45446
7,5 2 krytyków
The Originals
powrót do forum serialu The Originals

Jak wam się podoba najnowszy odcinek? Ja się trochę wynudziłam, choć parę spraw sprawo
zostało wyjaśnionych. A właściwie wszystkie, które mnie interesowały - powód "zwariowania"
brata Cami, skąd Davina ma tyle mocy. Została praktycznie tylko rodzina Hayley :)

ocenił(a) serial na 9
kohinoorek

Ostatni odcinek może nie należał do najlepszych, ale i tak był ciekawy. Mam nadzieje że serial będzie nadal kontynuowany.

ocenił(a) serial na 10
kohinoorek

Ja odniosłam wrażenie, ale mogę się mylić, że Elijah coś do niej czuje. To jego spojrzenie pod koniec odcinka. I myślę, że chciał coś Hayley albo wyznać tylko dostał liścia... Szkoda... A wy co myślicie?

anne22

tez to zauważyłam ale jeśli pójdą w ta stronę to boje sie może sie skończyć jak w modzie na sukces od początku nie ufałam tej sofi zbyt pomocna sie wydawala ps na c h o m ik u kwakwa odcinek z napisami

ocenił(a) serial na 10
kat8

Ale nie no fajnie by było jak by się spikneli. Nawet Klaus wie, że coś się dzieje między nimi. A ta Sophia to prawda zbyt pomaga. A co do następnego odcinka to ciekawe co będzie z Hayley, czy przeżyje poród? I ta druga wiedźma to mnie denerwuje już drugi raz chce zabić Hayley...

anne22

Szkoda, że w tym wątku było mało Hayley, ale ostatnia scena wynagrodziła wszystko - pięknego liścia dostał Elijah :D

Dlaczego nikt nie myśli o tym, żeby zerwać to połączenie między Hayley a Sophie? Po co to połączenie? W jaki sposób niby Hayley i jej dziecko moggli pomóc w odnalezieniu Daviny (czego skutkiem jest śmierć siostry Sophie i to połączenie).

Już jest promo kolejnego odcinka, już teraz nie mogę się doczekać, aby go obejrzeć, szkoda, że trzeba czekać tydzień :( Wow, co o tym myślicie o tym promo? (do znalezienia na yt).

Klaudienne

Wydaje mi się, że wykorzystała fakt, że dziecko jest pierwotnego, przez co pierwotni się zlecą, zdetronizują Marcela a za uchronienie Hay i jej dziecka w ich ręce dostanie się Davina :)

mammoth03

Hay przeżyje w koncu Klaus musi zostać tatusiem ;)

ocenił(a) serial na 10
Klaudienne

Moje pytanie brzmi dlaczego w basenie będzie rodziła? Elijah trzymający Hayley na rękach.... Coś mi się zdaję, że dojdzie tu do wyznania uczuć w tym odcinku :)

anne22

anne22, no co ty, przecież w tym promo ona nie rodzi, brzuszek dopiero się ukazał (więc nawet połowy do końca porodu chyba jeszcze nie ma). W promo widać, jak jakaś czarownica wstrzykuje zastrzyk Sophie (a ona jest połaczona z Hayley), który spowoduje wzrost temperatury krwi, aby zabić dziecko Klausa, więc Hayley "płonie" od środka. Elijah ją trzyma w basenie, zeby ją ochłodzić (za nimi w wodzie też jest Sophie) i uchronić przed poronieniem (dlatego w promo Hayley cierpi w bólu). Elijah ją trzyma, bo pewnie w tym czasie Klaus jest przy tej złej czarownicy (zemsta lub proba dowiedzenia sie, jak uratować Hayley).

ocenił(a) serial na 10
Klaudienne

Aaaa!! Jaka ja nie ogarnięta, dzięki za wytłumaczenie Klaudienne :)

ocenił(a) serial na 10
Klaudienne

A co Elijah miał na myśli mówiąc do Hayley w basenie : " Please do this now.." ?

anne22

Może chce żeby się przemieniła?

ewelina_ko

Całkiem możliwe, że chodzi o przemianę w wilka :D Nie moge sie doczekac tego nowego odcinka.

ocenił(a) serial na 10
Klaudienne

Mi już się śnił Elijah więc niech szybko przeleci ten tydzień :D.

ocenił(a) serial na 10
ewelina_ko

A ja coś czuję, że dojdzie to wczesnego porodu dlatego tak do niej powiedział.. Ale mogę się mylić. Zobaczy się za tydzień

ocenił(a) serial na 10
ewelina_ko

Bo brzuch ma już spory i pewnie to jedyne wyjście i Klaus nic nie zdziała.. Takie moje przemyślenia na ten temat.

anne22

chyba nie, nie wiem czy widziałaś zdjęcie z planu 1x08??
http://www.originals.fr/wp-content/uploads/2013/10/JosephHayley-1x08.png
Hayley ma całkiem duży brzuszek :)

ocenił(a) serial na 10
ewelina_ko

To się zobaczy.. Ale jak mówię mogę się mylić :).
To już są zdj z 8 odc? szybko ehehe

anne22

w jakimś wywiadzie z Josephem pokazywali zdjęcia z planu :)

ocenił(a) serial na 10
ewelina_ko

Ciekawe co będzie nie? :D

kohinoorek

Coś co mi się spodobało to dziwne uczucie przy końcowej scenie Elijah-Hayley. Na początku sądziłam, że to tylko przyjaźń, ale naprawdę jest między nimi chemia i podoba mi się wersja Halijah:D ja się nie wynudziłam, wręcz przeciwnie, odcinek świetny i wiele wyjaśniający

ocenił(a) serial na 8
mammoth03

Dla mnie ta chemia między nimi jest widoczna, silna, a przede wszystkim naprawdę fajna i intrygująca, więc mam nadzieję, że scenarzyści tego nie schrzanią. W ogóle uwielbiam Elijah i liczę na to, że jego postać nie zostanie ani zdemoralizowana, ani wrzucona w płytki romans. Kibicuje mu bardzo i mam nadzieję, że będziemy oglądać jak najdłużej a jego relacja z Daviną się rozwinie w dobrym kierunku:-)

grampiana

Najgorsze co by mogli zrobić pierwotnym to zmienić Klausa w cudownego, kochającego tatusia a Elijah w kompletnego dupka:D

ocenił(a) serial na 10
mammoth03

Klausa jeszcze jestem w stanie przeboleć, bo każdy powinien wiedzieć, że Klaus jest w zasadzie inny niż się wydaję. Ta cała otoczka złego, siejącego postrach Klausa, jest naprawdę tylko otoczką, a w głębi jest tak naprawdę dobrą osobą. Nie przebolał bym jak by zmienili Elijah, bo postać jest naprawdę kapitalna. Honorowy, moralny Elijah zamieniony w dupka? To się kupy nie trzyma :P

Gaddar93

No w sumie racja, Klaus ma kilka warstw swojej osobowości. Ale wątpię, żeby zmienili Elijah, bo straciliby wieeelu fanów

ocenił(a) serial na 10
mammoth03

No właśnie, ale nie widzę powodów dla których mieli by zmieniać Elijah, ewentualnie poznamy go z innej strony, co nie znaczy że z gorszej.

Gaddar93

Oby! :)

ocenił(a) serial na 7
mammoth03

Elijah + Hayley
Klaus + Cami
:))

A co do odcinka to mimo wyjaśnienia 2 spraw o których mówi założycielka tematu, Daviny, którą bardzo lubię, końcowej sceny z "liściem", radości Rebeki na widok Elijahy (słodkie to było), Klausa i jego akcentu, no można powiedzieć, że dużo dobrego, ale... odcinek o dziwo nie porwał mnie... nie wiem jak to wytłumaczyć i jak to możliwe, ale bez szału :D

anulka88

Zgadzam się z Tobą w 100 % . Chciałabym , żeby Klaus był z Cami A Elijah z Hayley :3

ocenił(a) serial na 7
kohinoorek

Odcinek cudowny tak jak każdy :)
I polubiłam nawet Devine , a Elijah i Hayley , sama nie wiem co o tym myśleć .

ocenił(a) serial na 10
kohinoorek

Mnie się wydaje że będzie coś pomiędzy Elijhą a Hayley, a poza tym widze jak Klaus patrzy na Cami od samego początku. Hmm moze być ciekawie :)

ocenił(a) serial na 7
Snicers

Też myślę ze coś między nimi się dzieje, chodziło mi raczej o to że nie wiem czy podobają mi się jako para czy wolałabym ich widzieć osobno .:)

ocenił(a) serial na 8
kohinoorek

We mnie ten odcinek wzbudził niesamowite emocje, wiec uważam, ze nie był nudny. Dalej czuje jak bardzo mnie poruszył. Osobiście myślę, ze był to do tej pory najlepszy odcinek. Jest klasa!
Co do Hayley i Elijah to byłoby dziwne gdyby coś się miedzy nimi wydarzyło, w końcu nosi dziecko jego brata.

kohinoorek

Twórcy VD i tego serialu to mistrzowie trójkątów, mam wrażenie, że szykują kolejny:) A odcinek bardzo przyjemny.

kohinoorek

Muszę przyznać, że odcinek mi się naprawdę podobał. I cieszę się, że idą w kierunku Elijah / Hayley, bo chociaż za tą aktorką nie przepadam, to podoba mi się ich chemia (chociaż Elijah to nawet z Deviną chemię wytworzył haha). Już nie mogę się doczekać następnego odcinka i 'mokrego' Elajży haha:D Nie widzę niczego złego w tym, że nosi dziecko jego brata, bo Klaus raczej do niej nic nie czuje, zresztą nie wiadomo czy to dziecko się w ogóle urodzi...

ocenił(a) serial na 10
kohinoorek

Dobry odcinek jak każdy, w sumie po tym odcinku zacząłem troszkę inaczej patrzeć na Marcela. No i oczywiście najbardziej mnie cieszy powrót Elijah, kapitalnie, zapowiada się ciekawie.

ocenił(a) serial na 8
Gaddar93

Mówcie co chcecie ja czekam na parę Klaus&Caroline

lafarfalla

Ja nie chcę Caroline w TO, bo wolę, żeby TO za bardzo nie zbliżał się do TVD tylko już rozwijał się po swojemu. :D

Wolicie Rebekah+Marcel czy Sophie+Marcel? Dla mnie wątek czarownica+wampir może być ciekawy ^^

ocenił(a) serial na 8
Klaudienne

No ja bym wolała Rebekah+Marcel zdecydowanie ;)

ocenił(a) serial na 4
kohinoorek

Właśnie obejrzałam odcinek. Plusy to: powrót mojego ukochanego Eliaszka i wyjaśnienie większości spraw. No i ogromny minus: tworzenie nowych par. Czy Plec zamierza zrobić z tego drugie TVD? Denerwuje mnie to.

ocenił(a) serial na 7
xena_4

Pary mogą być. Byle nie za dużo i nie za nudne. Ale precz z trójkątami!;p