PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177193
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Wrzucamy granacik i po nim? Nie ma żadnych blokad w lufie? Czy często zdarzały się takie przypadki?

ocenił(a) serial na 7
Guminbear

Nie jest to błąd. Lufa od początku (licząć od wylotu) do końca teoretycznie nie jest niczym zablokowana o ile drzwiczki od ładownicy są otwarte. Mechanizm zapłonowy (znajdujący się w drzwiach zatrzaskowych ładownicy) zamykany jest przez ładowniczego w czołgu, więc teoretycznie przyjmując że skoro w czołgu był jeden koleś, który nie może być naraz mechanikiem (kierowcą), ładowniczym i operatorem KM'u przy otwartych drzwiach ładownicy możliwa jest neutralizacja czy tam zniszczenie czołgu.

ocenił(a) serial na 7
fr1man

Zwykłym granatem typu M67 takim jak użył Daryl. Granat ten ma dużo mniejszą średnicę aniżeli działo 120 mm zastosowane w czołgu (a chyba jest to M24 Chaffee, o ile sie nie mylę)

ocenił(a) serial na 9
fr1man

M60 Patton ;)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 7
Firxenow

Nie mam pojęcia czy Frostbite 3 pozwala na takie rzeczy... Nie grałem jeszcze w BF4. W trójce napewno się nie da zrobić czegoś takiego.

ocenił(a) serial na 7
fr1man

Dzięki za odpowiedź.

PS. W czołgu były 2 osoby. Podczas rokowań oprócz tego żołnierza widać jeszcze jednego.

Guminbear

Dodając do tego pociski, które mogły znajdować się w czołgu (możliwe, że jakieś jeszcze tam miał), to połączona siła wybuchu mogła doprowadzić do zniszczenia czołgu.

ocenił(a) serial na 10
Guminbear

Zauważył ktoś ciekawą rzecz? Granat, którego użył Daryl był podłużny (wyglądał jak puszka farby) a gdy wrzucił go do rury, usłyszeliśmy, jak POTOCZYŁ się do wnętrza czołgu :) Fu ck logic, make magic!

Einshaew

Ja myślałam że on wrzucał tam kamień, czy coś tego typu. ^^ Ale akcja była piękna, wręcz umarłam ze śmiechu.

ocenił(a) serial na 10
missiscookies

ale to było przed czy w trakcie podawania leków?

Einshaew

No cóż, wtedy byłam pod kroplówką.

ocenił(a) serial na 10
missiscookies

wstrzykiwano ci wyciąg z gimbazy? to nieludzkie :)

Einshaew

Nie, oglądałam na tablecie, z powodu wypadku. Miałam złamane żebra, zmiażdżoną stopę i zszytą wargę... Do tego noga... Auł... Mogła być trochę otumaniona.