PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 178 tys. ocen
7,8 10 1 177555
6,6 38 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Najbardziej irytująca osoba w serialu. Czekam z utesknieniem jak zeżre ja jakies Zombie

ocenił(a) serial na 10
milenasy

Może nie najbardziej, ale w ogóle nie bardzo przepadam jakoś za tą aktorką. Poza tym ma taką dość niewdzięczną rolę, żony która zdradziła (niby nie specjalnie, ale jednak), sama nie wie czego chce, tylko niepotrzebnie przedłuża sceny w serialu. Może ją coś ugryzie, kto wie..

ocenił(a) serial na 9
toomek922

W komixie zombiaki ja w koncu wszamały a jak bedzie tutaj zobaczymy :D

ocenił(a) serial na 10
Sasz3

To mnie trochę uspokoiłeś, nie czytałem komiksu więc nie wiem, ale skoro tak mówisz to musi tak być !:))
Wkurza mnie też matka tej dziewczynki która zaginęła w lesie, ale nie na tyle żeby ją coś zjadło:P

ocenił(a) serial na 7
toomek922

matka dziewczynki i ona sama mogą zostać, ale żona szeryfa niejaka Lori musi odejsc... co pewnie szybko nie nastąpi

ocenił(a) serial na 5
toomek922

[SPOILER]
A przypadkiem nie zgineła od kuli w komiksie ?
Nie jestem pewien bo już jakiś czas czytałem , pytam z ciekawości.

ocenił(a) serial na 9
method_2

[SPOILER]
Zginęła od kuli razem ze swoim niemowlakiem na rękach. Masz racje.

ocenił(a) serial na 4
rojekrc

no nieeee to znaczy że jeszcze musi zajść w ciążę (pewnie będą rewelacje na temat ojcostwa- kolejne przygłupie i przydługie wywody i przemyślenia), urodzić i dopiero ją coś w końcu usunie z serialu!

ocenił(a) serial na 3
neonwoods

mozesz sie nie doczekac bo serial zdechnie

ocenił(a) serial na 4
schiz

nie życzę mu tego, chociaż ma zdecydowanie za dużo błędów. A przyznajmy, seriale tego typu oglądają ludzie, których autentycznie interesuje podobna tematyka, więc takie niedociągnięcia [jak wspinające się zombie czy drętwe dialogi (i aktorstwo oczywiście)] są wtedy podwójnie drażniące.

ocenił(a) serial na 9
neonwoods

Nie był bym pewny czy ogólnie ją uśmiercą:D Shane też już powinien gryźć piach a czuje się dobrze. Więc nie pozostaje ci nic innego jak polubić Panią Callies :).

ocenił(a) serial na 2
toomek922

Ja również. W "Prison Break" jej nie lubiłem i tu nie zdobyła mojej sympatii. Jakoś zawsze ma taką smutno-przejętą minę i dość irytujący sposób wypowiadania się.

ocenił(a) serial na 10
Trias

Dokładnie, też o tym chciałem wspomnieć ale chyba mi wyleciało.... im dalszy odc. The walking dead tym bardziej mnie wkurza. Te jej otwarte na wpół usta, i permanentnie szklane oczka mnie już dobijają... ;p

ocenił(a) serial na 6
Trias

Zgadam sie w 100%. Jak dla mnie serial dostaje duzy minus przez ta aktorke. Czy ona wogole umie mrugac oczami????!!!

ocenił(a) serial na 3
milenasy

racja! ohydny babsztyl!!!!!!!!!! facepalma i rzucic zombiakom.

tam nie ma dla mnie NIKOGO kogo lubie.

najmniej nienawidze gl. szeryfa. tylko.

facet z kajdankami na dachu byl najlepszy.

użytkownik usunięty
schiz

facet z kajdankami byl debilem i robił za dużo hałasu. jego brat jest lepszy :). dobrze strzela, jest cwany i wie jak sobie radzić, a i nie gada za dużo głupot jak reszta. w ostatnim odcinku dziwnie zaskakująco wziął sie za ratowanie małej w lesie. to trochę nie w jego stylu :).

ocenił(a) serial na 3

facet z kajdankami NIE byl debilem.
TO ZE robił za dużo hałasu TO DOBRZE, bo tworzy napiecie. FAJNA POSTAC.
jego brat jest kretynem-rednekiem.
jak go widze to chce mi sie rzygac. czekam kiedy zjedza go zombi.

ocenił(a) serial na 7
schiz

Ty chyba dużo masz problemów żołądkowych przez te postacie :) Obaj redncy są bardzo dobrymi postaciami w serialu - dają jakiś charakter. Młodszy z kuszą też jest dobry, dobrze że się zbratał z Rickiem, fajna kombinacja kontrastów ale jednocześnie skuteczności (jedynie oni i Shane potrafią coś zdziałać).

Niech zeżrą tę cholerną aktorkę z jedną miną z wytrzeszczem! W ogóle we wszystkich filmach powinni ją zjadać!

schiz

schiz znów masz problemy gastryczne ?

użytkownik usunięty
max_38

z dupą i głową to on ma wrodzone choroby.

ie pozostaje mi nic innego jak zgodzić się z K696 :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 7

Nom, braciszek jest moją ulubioną postacią. I ten jego brak subtelności, miodzio.

użytkownik usunięty
Neverwhere

A czy Ty Schiz w innych wątkach nie przypieprzałeś się do braku "realności" wielu scen, więc powiedz mi jaki sens ma darcie gęby naćpanego głupka na środku dachu budynku w mieście opanowanym przez niebezpieczne istoty ? :) Rednecka z kuszą lubię już od pierwszej sceny kiedy bluzgał i kopał zombie które mu sarnę zjadało hehe. Jego zombie na pewno szybko i łatwo nie dorwą.

ocenił(a) serial na 7

Nie ma opcji, że coś wszamie Darryla. Za dużo by serial stracił. Myśle, że powinni rozkręcić też trochę T-Doga, jego postać nieco przycichła ostatnimi czasy. A i niech dadzą w końcu Andrei postrzelać :)

ocenił(a) serial na 3

bo był nacpany? bo liczyl na ludzka pomoc?

to byl jedyny odcinek, kilka scen.....a pamietam do dzis jego smiech, twarz jego anarchistyczną postawę. o czym to swiadczy?

brakuje mi tu luzakow, pijakow, dziwek i szalencow.

ocenił(a) serial na 5
schiz

Wiadomo, ze w Walking Dead nie ma zadnej przyciagajacej postaci. Brakuje kogos naprawde charakterystycznego z pogladami i osobowoscia. Zgadzam sie, ze bracia sa "najlepszymi" postaciami w calym serialu bo maja wlasnie osobowosc. Obsada jest jednym wielkim rozczarowaniem. Niektorzy mowia ze nie samo efekciarstwo i masakra jest w tym serialu wazna tylko psychologia postaci. Tylko ze wlasnie w tym bol że emocji i psychologii w tym serialu mozna szukac a znajdzie sie kilka scen, ktore wyliczy sie na palcach jednej reki. Nie urzekla mnie tu niczyja historia. Bohaterowie są mi obojetni glownie dlatego, ze usmiercili polowe postaci zanim zdarzylem ich poznac. Najwiekszym paradoksem w tym serialiku jest to ze nie zależy mi w ogóle na tych bohaterach, nie zdazyłem ich ani polubic ani znienawidzic. Dla mnie sa mi obojetni! Głebi w ich wywodach nie ma. Rozmowy sa jakieś tandetne, niekiedy kreowane na jakies ckliwe scenki, które są niemilosiernie wymuszone a te dluzyzny do ktorych jestesmy przyzwyczajeni to prawdopodobnie taki zabieg, zeby produkcja wygladala ambitnie, bo wiadomo, ze w kinie ambitnym sa dluzyzny. Mozna ogladac ale lepszych produkcji jest co nie miara, Walking Dead niczym nie zachwyca.

thegoodoldtimes

Ja tam mam kilka postaci które lubię ale w szczególności muszę tutaj wymienić Andreę. A komiksie to byłą baba z jajami :D Tutaj już powoli po pierwszym odcinku to widać. Zaczyna się stawiać, trochę irytować, sama chce podejmować decyzję. Mam nadzieje że rozwiną jej wątek. I bój się Boga jeśli ją uśmiercą. To by była najgorsza pomyłka bo prócz Laurie Holden w tym serialu nie ma innych dobrych aktorów no może za wyjątkiem kilku innych. A o głównych postaciach już nie wspomnę. Gdyby nie ona to bym ten serial omijał szerokim łukiem. No może nie do końca aż tak szerokim :D

użytkownik usunięty
kamil10025

o aktorach i ich grze w tym serialu to długo można by się produkować, akurat nie uważam to za mocną stronę tej produkcji, gdyż jestem maniakiem filmów o zombie i to one są dla mnie tu najważniejsze, a to jak są zrobione i indywidualnie dopracowane w WD to akurat wieeeelki plus. mimo wszystko najbardziej mnie wkurza "gra" żonki szefa, miny al'a down i to przy wielu skrajnych okazjach (a to jak mężuś wraca, a to jak zombiaki zjadają kolegów przy ognisku, albo jak gada z tym drugim policjantem - jest wtedy "stanowcza" i twarda jak cholera haha) Warga w dół i stoją zdziwiona - 90% jej gry. Andrea momentami też jest nijaka - chociażby jak ostatnio się dopominała giwery, co to miało być ?? Kolega policjant momentami jest tak "stanowczy i wiarygodny" że oh my god (drwię, gdyż zamiast być twardym glina czasem stęka i marze się jak baba) (Rick w sumie momentami też tak ma, nawet za często :>, ale nadrabia w niektórych scenach jako mega kozak). Moim ulubieńcem zostaje redneck z kuszą:). Dziadka od busa też nie wiem czemu jakoś darzę dość umiarkowaną sympatią. A największą zagadką i pomyłką w sumie od początku uważam męża awanturnika który został pożarty chyba w 5tym odcinku, nie dość że grał nijak, to jeszcze co to miało być - apokalipsa i trwoga dookoła a ten kozaczy i awanturuje się przy praniu ? można być takim debilem ? no fakin łej. ps. komiksu niestety (jeszcze) nie czytałem, dodam, więc nie mam porównania filmu do pierwowzoru.

ocenił(a) serial na 5

Ja cos czuje, ze nastepnym do odstrzalu bedzie murzyn

ocenił(a) serial na 9
koovi

Murzyn jakiś ślamazarny :D to klucz zgubił w 1 sezonie to teraz w 1 odcinku rękę przeciął xD A co do żonki to poprawili mnie koledzy zginęła od kuli : ] Musze chwycić za komix i przeczytać jeszcze raz .

użytkownik usunięty
Sasz3

rasiście hehe. mnie jedno zastanawiało po pilocie nr 2, miał tak rozbabrną rękę i położył się na niesterylnej ulicy przykryty niesterylnym trupem??? no fakin łej.

Tak jak pisałeś na temat aktorstwa można by eseje pisać :D Ale uważam że jak na serial to jest dobrze. Ale i tak nic nie zmieni mojego zdania odnoście Anderi oraz samej Holden. Uważam że akurat ona aktorsko spisuje się na medal :D

ocenił(a) serial na 8

ja też Rednecka najbardziej lubie brakuje tylko jego braciszka:D

ocenił(a) serial na 5
filippo_2

Nie nastawiajcie sie za bardzo, ze usmierca zonke szeryfa, a jesli mialo by to nastapic przy takim "zabojczym tempie" nastapi to pewnie okolo 4-5sezonu jak ta produkcja tyle pociagnie. Serial nie jest wierna adaptacja komiksu i scenarzysci jada wg. wlasnego pomyslu w kreowaniu bohaterow. Przykladowo ciagna Shane juz 2 sezon za naszymi ocalalymi, a chlopaczysko zostalo zastrzelone jeszcze w obozie na obrzezach Atlanty w komiksie.

ocenił(a) serial na 3
thegoodoldtimes

3ciego sezonu nie bedzie.

schiz

A skąd taka pewność u ciebie że 3 sezonu nie będzie?? Jeżeli nie dojdą do więzienia w tym sezonie to na pewno jeszcze ze dwa będą jak nie więcej. Poza tym zakończenie serialu bez zahaczenia o Waszyngton to już byłby największy grzech. Poza tym skoro tobie się nie podoba to trudno. Na 100% jest masa innych ludzi którzy na pewno dalej będą oglądać.

użytkownik usunięty
kamil10025

mam nadzieję że nie będą wałkowali tego tematu za długo, 3 sezony wydają się rozsądne i realne.

ocenił(a) serial na 3

temat jest dobry ale postacie i scenariusz do niczego.

ocenił(a) serial na 3
kamil10025

producenci zamykaja co i jak chca.
maja w d....ie czy ktos lubi czy nie.
przewiduje ze 3ciego sezonu nie bedzie.

schiz

A ja myślę że jednak zrobią :D Jak na razie średnia serialu nie schodzi w dół więc ktoś jednak ogląda. Poza tym jeżeli dalej będą trzymać pułap 7,3 mln widzów to na 100% zrobią. Poza tym aktorzy się rozkręcą. Przynajmniej mam taką nadzieję ponieważ jeżeli dalsze wydarzenia będą podobne do tych jak w komiksie to będą mieli naprawdę kawał roboty do wykonania żeby ukazać takie emocje. Ja to się tylko nie martwię o Laurie Holden :D

ocenił(a) serial na 3
kamil10025

aktorzy się rozkręcą???
wez mnie nie rozsmieszaj! to pseudo-aktorzy.

jak ktos madry zabije cala ekipe i szeryfek-modliszek dostanie NOWĄ EKIPE i scenarzystow to bedzie 3 sezon.

schiz

Na to że ich zabije nie masz co liczyć. Chodzi mi o to że w dalszej części serialu będą musieli naprawdę wiele dać od siebie bo jest dużo dramatycznych scen, rozmyśleń itd. Jeżeli je skiepszczą to od razu odstawiam ten serial. A na dzień dzisiejszy przymykam na wiele rzeczy oko bo to dopiero początkowe odcinki a raczej na autostradzie nic się nie wydarzy :D

użytkownik usunięty
kamil10025

o Laurie to tu się mało kto martwi :P

ocenił(a) serial na 3

a kto to?

schiz

Laurie Holden aka Andrea. Chodzi od strony aktorskiej :D A co do sposobu w jaki ciągną jej wątek się na razie nie wypowiadam bo nie nad czym deliberować. Jest jej stanowczo za mało a czekam na Andreę twardą, samą dającą sobie z większością rzeczy radę. Jeżeli taka będzie to serial będzie miał u mnie ogromnego plusa.

ocenił(a) serial na 3
kamil10025

wszystkie baby bym zabil, zwlaszcza te lysą siwuche

schiz

Mi tam nikt zbytni nie przeszkadza a już na pewno nie Andrea. Możliwe że ja patrzę przez pryzmat komiksu a trochę się jakby przyzwyczaiłem do nich. Chociaż fakt że z Carol zrobili taką płaczkę a dziadek taki jakiś nieudolny.

użytkownik usunięty
kamil10025

pomyliło mi się z Lori żona szefa, która jest najbardziej irytującą aktorką w serialu. Nie mogę wytrzymać gdy gra zdziwienie/przerażenie - wygląda wtedy jak down z rodziny z poważnymi skłonnościami do alkoholizmu. Wystarczy zobaczyć jak grała gdy Rick wrócił do niej i syna po tych wszystkich przejściach. a ona na twarzy ": o" jakby wieloryba zobaczyła. Myślę , że każda inna aktorka była by tu lepsza, a może nawet ładniejsza. Typów nie posiadam, bo nie wiem kto by się zgodził w tym zagrać :).

Aaaaaaaa no chyba że tak. A mi chodziło o to że nie martwię się o Laurie Holden bo aktorsko jest bez zarzutu ale to już pisałem. A co do Lori. Ani mnie ona grzeje ani ziębi. Jest mi obojętna