Wiedźmin
powrót do forum 4 sezonu

Może jestem w nielicznym gronie tych, którzy nie czytali książek ani nie grali w gry z Wiedźminem i dzięki temu nie mam oczekiwań "na wyrost", więc uważam, że oprócz sezonu 1 ten obecny 4 jest jednym z lepszych. W końcu zaczęłam czuć i rozumieć tę historię. Ta nagonka na Liama jako nowego Wiedźmina i te celowo zaniżane oceny każdego odcinka są już po prostu śmieszne. Ja oceniam sezon na mocne 6/ słabe 7. Naprawdę to czepianie się wszystkiego, nawet wątku Ciri jako osoby homoseksualnej, no błagam w końcu to serial a one rządzą się swoimi prawami. Serial to nie "kopiuj wklej" książki lub gry.

ocenił(a) serial na 5
missbrasil

Generalnie się zgodzę, jest na pewno lepiej niż drugi czy trzeci sezon, które były tragiczne. Za to co do Liama to fakt, nie odczuwam prawie żadnej różnicy, bo obaj aktorzy pracowali z równie nijakim scenariuszem. Co do Ciri wielu osobom nie przeszkadza sam wątek homoseksualny, a raczej to, że zmieniono jego naturę. W skrócie w książkach Ciri była wykorzystywana przez swoją ukochaną i była to w gruncie rzeczy bardzo toksyczna relacja co z dzieła Netflixa absolutnie nie wynika, a był to jednak wątek z ważnym przekazem.