Jestem pewna, że dla wielu osób Violetta była zapalnikiem do fascynacji hiszpańską czy latynowską kulturą, muzyką, zwyczajami, aktorami (z naciskiem na jorge i pablo ;p). Chcielibyście zobaczyć inne seriale z tym rodowodem? Do tego typu sławniejszych zaliczają się;
*Grachi- serial który corocznie zbiera mnóstwo nagród i jest w zachodniej części świata uwielbiany, który ma niewiele mniej fanów niż Violetta i stanowi dla niej poważną konkurencję
*Cuando toca la campana- serial z argentyny, również tam dosyć popularny, w którym wystąpili aktorzy z Violetty- serilowi León, DJ i Laura, i wydaje mi się też Angie.
tu jest wykon piosenki z serialu, z Jorge blanco i DJ'em z Violetty 2
http://www.youtube.com/watch?v=NImBLFWx6xE
jorge i kolana miękną ^^
*Highway, tak samo jak powyższe tyle że z troche innego gatunku, można obejrzeć na yt i mi bardzo przypadł do gustu. Jedną z głównych bohaterow jest tam Clari Alonso czyli Angie, tym razem jako nastolatka, co może wielu zaskoczyć ;p tu jest fragment
http://www.youtube.com/watch?v=S8nXFdJIQrY
*Física o química- nie wiem za wiele o tym serialu ale wszyscy polscy widzowie optują za pojawieniem się go w polskiej tv. jest z hiszpanii i cieszy się tam sporą popularnością. Wystąpił w nim Pablo Espinosa, odtwarzający rolę Tomasa w Violettcie
Myślę że gdyby spora rzesza zaczęła wysyłać do DC na fb wiadomości z domaganiem o inne seriale hiszpańskie/argentyńskie, rozważyliby sprawę. nie jestem pewna od czego zależą decyzje dyrekcji i czy nie są uzależnione od centralnego disney channel, ale jeśli nie, zależy im w końću przede wszystkim na oglądalności, a violetta ma największą, może się skuszą. Sądzę że dla wszystkich byłby to miły powiew świerzości po amerykańszczyźnie
Aktorzy to dla mnie z naciskiem na Facundo ^^
A czy to są jakieś seriale muzyczne? Że tak zapytam... A tak wgl. to świetny pomysł, bo ja uwielbiam wręcz Argentynę (od dziecka, nie od Violetty :P)
Highway to ogólnie zespół muzyczny z autokarowym objazdem, w cuando toca podobnie jak w Violettcie cały czas ktoś śpiewa. To tam najpierw pojawiło się ahi estare, w oryginalnym wykonie z Jorge i Dianą Santos http://www.youtube.com/watch?v=d2-8p92Lgbg . Ogólnie Jorge gra tam Pablo, takiego jakby popularsa z całkiem sporym powodzeniem u dziewczyn, i w ich paczce jest taka Ana (Diana Santos) i obydwoje cośtam do siebie czują ale się mijają, Pablo ma kolejne dziewczyny ale nie znajduje tego czego szuka i w tym samym czasie to uczucie do Any rozwija się coraz bardziej aż w końcu przyjaciele z paczki pomagają im się zejść. Dużo uczuć więc dużo śpiewania, zamyślam. Aaa i Pablo chyba gra w zespole muzycznym swojej paczki, więc tym bardziej po obecności zespołu można się dużo muzyki spodziewać. Grachi, cóż, raczej nie. A o tym czwartym jak mówiłam nie wiem za wiele
*latynoskie
Ja jestem za, zwłaszcza Highway, ale to chyba dosyć stare jest? Ale widok Angie śliniącej się na widok Leóna miażdży ;D
Rzeczywiście... O masakra! :) Wcześniej tego nie obejrzałam, ale jak to napisałaś... Leżę i się śmieję ^^
Ja też dopiero teraz obejrzałam,nie mogę z tego! Wszystkie na niego lecą,no nie dziwię się,przystojny to on jest tak,że nawet Angie mogła na niego wtedy polecieć xD
też uwielbiam, zwłaszcza nie raz jak jakaś lekcja śpiewu i przypominam sobie ten wzrok, od razu pompa. Też jestem za highwayem do grachi z jakiegoś powodu nie mam serca a to takie dwa najpopularniejsze. Serial jest chyba sprzed 2 lat, tak mi się wydaje nie pamiętam aż tak dokładnie ale wziął w nim udział Jorge po HSM, zdaje się jako 19-latek, więc 2-3 lata temu się pojawił w tv
czyli jeszcze młodszy, hmm. to właściwie dziwne, bo w takim razie zeszło się to z premierą HSM a jeden jorge zupełnie nie przypomina drugiego
Już im wysłałam wiadomość o Highway . ;D Jakbyśmy się tak zebrali i powysyłali do nich wiadomości na FB może by nas wzięli po uwagę :D Angie <<33333
właśnie, o to mi chodziło- jakby ich zalać wiadomościami, na pewno by rozwarzyli
Trzeba by taką akcję zrobić!Ile ja bym dała za zobaczenie takiej młodej Clary w Higway-u.Jeszcze mam w głowie moment jak miała piłeczkę w buzi! ;D
to jak się zgłosi więcej chętnych, napisze się jakąś formalną wiadomość i porozsyła na taki czy inny blog, jak ktoś bd chciał, skopiuje i wyśle
Ja również uwielbiam latynoskie produkcje,ale ta akcja nie dojdzie do skutku,bo seriale muszą być produkcji disneyowskiej. Ewentualnie namówić ich,by robili więcej takich seriali :P
To możemy pisać o to. Bo o to, żeby robili więcej takich seriali to nie do polskiego DC ;)
to ja już pisałam, twoja kolej ;) o cuando toca i zaakcentuj wiesz że bd zainteresowanie bo powiew świerzości, zainteresowanie hiszpanią i trochę aktorów z violetty