Tak więc, był już 2 ., nadeszła pora na 3, czyli z numerem na numer coraz lepiej ;3
Okładka- Na okładce znajdziemy Lego <Leóna i Diego> opartych o siebie na ładnym tle ^^
Informacje o tym, co znajduje się w środku.Wszystko ładnie dobrane kolorystycznie.
Strona po okładce- reklama "Krainy lodu". Ponownie się pochwalę- Libre soy przetłumaczyli
podobnie do mnie, więc polecam :D
Kolejna strona= Spis treści, wiadomość od redakcji, kilka zdjęć. Bez zarzutów ;3
Kolejna strona- Opis bohaterów. Doszedł opis Jackie. Główną postacią, czyli nie w
kwadraciku, tylko jest emmm... tak bez żadnego okienka xd Jego opis jest wzięty na żółto. U
Andresa znowu jest pokazane, że gra go Toti Garnier- może to jakaś jego ksywka/ pierwsze
imię? Zostały zmienione zdjęcia Violki, Fran, Ludmiły, Leóna, Camili, Lary, Maxi'ego, Andresa,
Marco oraz Angie <poprzednie ładniejsze, żałuj Skai>
Kolejna strona- Plakat z pozdrowieniami od Cande i Lodo. Cande wyszła wyjątkowo ślicznie,
Lodo też nawet ^^ Tylko od 2 numeru umieszczają plakaty w beznadziejnych miejscach, bo od
razu trzeba całą gazetę rozwalić.
Kolejne 6 stron- Wywiad z Horhem i Diego w Fermo immagine. Jaka byłaby ich podróż
marzeń?Jakie jest ich ulubione zwierzę? Gdzie spędzili ostatnie wakacje? To wszystko i nie
tylko w tej właśnie gazecie ;) + reklama konkursu.
Kolejna strona- Test na to, co sądzisz o szkole. Czy uważasz szkołę jako miejsce marzeń, a
może przetrwania?
Kolejna strona- Dział "Za kulisami". Jest tam krótki wywiad z Lodo, który zrobiła, gdy ją
malowali do serialu. I mam jedną wątpliwość- jest w jej wypowiedzi napisane "Luca, Jorge,
Alba i ja.....". Luca? Chodziło jej o Sijmone <zapomniała jego imienia?>, czy o Lucię
<literówka>? Chodziło o nie-argentyńczyków, a oboje nie pochodzą z tego kraju.
Kolejne 2 strony- Violapedia- M jak...Muzyka! Czyli słowa ważne dla Violetty od A do G. Wszystko
opisane <tylko przy Federico i Esmeraldzie są ich zdjęcia>
Kolejne 4 strony- "Poznajmy ich lepiej", czyli bohaterowie z II sezonu.
Pierwsza należy tylko i wyłącznie do Diega. Mi się wydawało, że ma czarne włosy, ale gazeta
twierdzi, że kasztanowe. Wszystkie informacje o nim < tak samo jak o pozostałych> są w
postaci:
Narodowość:
Oczy:
Włosy:
Cechy szczegółowe:
Oraz krótki opis.
Druga strona jest dla Jackie. Mi się wydawało, że ma oczy brązowe, a niby piwne ;3
Trzecia należy do Lary- tu chyba nie mam zarzutów.
Czwarta do Marcdo- myślałem, że ma brązowe oczy i czarne włosy, a tu pisze, że piwne i
kasztanowe. Trudno xd.
A! I na każdej z tych stron <prócz Diega, on gdzieś na 1/3 strony > jest umieszczone zdjęcie
danej postaci.
Kolejne 2 strony- wywiad z Tini i Lodo w studiu nagraniowym do Uniwersytetu potwornego.
Kolejne 2 strony- Nie wiem za bardzo, o co w tym ogólnie chodzi, bo wydaje mi się to bez
sensu xd Gdzie wyjechać na ferie, by poznać dany język? Na pierwszej stronie możemy
znaleźć zdjęcie Rugerro z brytyjską flagą oraz jeszcze jedno jego zdjęcie z Londynu, w jakich
między innymi krajach mówi się po angielsku i opis co można tam zobaczyć itd xd
Na następnej stronie jest to samo z Francją, Hiszpanią oraz Niemcami. Z serialu możemy
zobaczyć tylko zdjęcie Vilu na lotnisku z I odc. I sezonu.
Kolejna strona- To, co zwykle było dawane na koniec gazety- reklama płyty "Violetta" i tin bicz
muwi.
Świetna recenzja, możesz zajmować się tym w przyszłości. Gdy tylko zamknę oczy widzę strony, które dokładnie opisałeś, czuję jeszcze świeży zapach papieru i tuszu... Dzięki tobie nawet nie muszę kupować gazety, bo czuję się, jakbym ją już czytała...
Krótko,zwięźle i na temat. Dzisiaj mieliśmy klasowe wypracowanie i napisalam je na 3 strony A4, czy to normalne?
Uuf, bo wszyscy sie na mnie dziwnie patrzyli i nie wiem, czemu.
Wow, to musialas szybko pisać, bo ja ledwo zdążyłam.
Twoje recenzjopodobne coś jest wspaniałe. A tak w ogóle to kiedy pokarzesz swoje zdjęcie?