PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6694
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

recenzje

ocenił(a) serial na 8

Hejka, jak wiecie, niedawno w ksiegarniach pojawily sie ksiazki z violetty. Chcialabym sobie kupic, ale niewiem,
czy warto, wiec czy ktos, kto ma, moglby mi napisac, co tam jest i czy ogolnie, sa to fajne ksiazki. Czyli niech
napisze o nich recenzje. Z gory dziekuje.
Przepraszam za bledy, ale przez tydzien, nie bede miala laptopa i musze sie obyc z tabletem siostry.

ocenił(a) serial na 10
LuLuComello

Wczoraj akurat byłam w Empiku i poczytałam sobie pamiętnik Violetty. ,,Sekrety i Marzenia'' czy jakoś tak. W sumie jest to streszczenie odcinków 1-40. Jest parę rysunków i oczywiście wielkim drukiem zawsze zaznaczone imię TOMAS. Nie wiem czy dokładnie o to ci chodziło :).

lauri2092

A to o czym piszesz to nie " W moim świecie" ? Bo ta książka opisuje oczami Violi pierwszą połowę pierwszego sezonu, "Rozdarte serce" drugą połowę, a "Sekrety i Marzenia Violetty" są o jej życiu przed akcją serialu.

ocenił(a) serial na 10
Crazy12

No nie wiem, ale to było w takiej formie jakby pamiętnika.

LuLuComello

Mnie ta wystarczy serial :)

ocenił(a) serial na 3
LuLuComello

Nie widziałam tych książek, ale poradziłabym nie kupować. Tylko strata pieniędzy, bo nie ma tam raczej o wiele więcej niż w serialu a zawsze można kupić coś innego, chociażby ten pamiętnik, w którym można pisać albo płytę.

ocenił(a) serial na 10
Luu_4

Dokładnie, już lepsza płyta, niż marnowanie pieniędzy na książkę.

LuLuComello

Mi się one podobają, mam wszystkie 3. Nie będę się rozpisywal bo jestem z telefonu ;d
Najlepsze jest wg mnie W moim świecie, od razu zaznaczam, że nie lubie czytać książek, byle co mi się nie spodoba.
Jest w niej to, co w odcinkach 1- 20, lecz więcej uwagi jest poświęcone jej życiu rodzinnemu. Jednak ma swoje wady, niewiele, ale ma.
Rozdarte serce jest drugą częścia, odcinki 21-40, nieco gorsza , jak dla mnie.Jeszcze całej nie przeczytałem, za dużo nauki mam .
Ta trzecia to jej pamiętnik. Jej tajemnice, zwierzenia, ciekawostki chociazby z jej dzieciństwa.I przepis na racuchy ;D Szybko się czyta.
Ogólnie-polecam ;p

ocenił(a) serial na 8
Sebek7771

Dzięki, pomyśle nad kupnem, ale nie jestem pewna, ty jesteś Sebek tak? Jestem nowa na fimwebie i jeszcze nie ogarniam co i jak, czasem w sumie siebie nie ogarniamXD

ocenił(a) serial na 3
Sebek7771

A próbowałeś z tymi racuchami? Bo może dali jakiś słaby przepis, to nie warto kupować...

KeThA

Dzisiaj spróbuje :D

ocenił(a) serial na 3
Sebek7771

Ok, to daj znać jak ci poszło :D I nie spal domu!

KeThA

Ja potrafię zrobić gofry bez mleka, ciasto z mąki ziemniaczanej i naleśniki bez jajek, nie obiecuje, że się uda xD
Ile to jest pół torebki drożdzy ? :D Jakiej torebki, bo są różnej wielkości ? ;D

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

Suszonych drożdży? Czy świeżych?

tears_in_heaven

Chyba suszonych, ale nie wiem na 100%. Jest napisane "pół torebki drożdzy";p

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

No tak, Muzyka nie musi się przejmować takimi szczegółami ;) Wydaje mi się, że torebka ma 7 g, ale moge się mylić ;D

tears_in_heaven

7?o.ODJa mam taką, co machyba 25 g i to mi się wydaje za mało xD

ocenił(a) serial na 3
Sebek7771

Hm... Ja drożdże kupuję zawsze w kostce :D 25 g to na pewno za dużo, one są małe, ale dają kopa, że ci wyskoczy ciasto zgarnka choćbyś i 1/4 go zrobić :D

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

Zależy, ile dajesz mąki ;D Bo jeśli tych składników jest na trzy placki, to nie trzeba dużo tych drożdży.

ocenił(a) serial na 2
LuLuComello

Nie czytałam, ale tego typu książki rzadko są dobre. Przeważnie bardzo wymuszone.

tears_in_heaven

Te nie są ;D
może ewentualnie "sekrety i marzenia" i tylko miejscami. ;D Styl pisania W moim świecie wydaje mi się trochę podobny do "Opowieści z Narni : lew, czarow...." :3

ocenił(a) serial na 10
Sebek7771

Wiesz, to mało książek czytasz ;3
"W moim świecie" i "Rozdarte serce" są bardzo wymuszone, a do tego strasznie krótkie. Wydałam pieniądze w błoto, bo wszystko wiedziałam z serialu, a tekst jest bardzo sztywny.
Za to "Sekrety i marzenia" wnoszą coś nowego do historii, i są napisane zdecydowanie bardziej przyjemnym językiem.

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

Ha, ha, ha. Nie obrażaj Lewisa.

tears_in_heaven

Kochanienka, nie czytalas- nie oceniaj ;3

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

Ale Opowieści z Narnii znam na pamięć, więc nie wmówisz mi, że jakaś podrzędna pisareczka napisała coś równie dobrego.

tears_in_heaven

Napisaem" trochę podobny", nie "równie dobry";D

ocenił(a) serial na 2
Sebek7771

Styl to styl, albo jest podobny, albo całkiem inny ;D