PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6692
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Czy tylko ja zauważyłam, że jej technika uległa znacznej poprawie? Owszem, od początku była nienajgorsza, większość piosenek było po prostu jakby "zakrzyczanych", po prostu wpuszczali ją na wysokie dźwięki, w których od początku była świetna dzięki swojej skali. Ale, podkreślę raz jeszcze, zakrzyczanych. to nie jest złe ale bardzo odbijało się na niższych dzwiękach gdzie trzeba było przekazać głosem emocje, zaswingować, albo zrobić coś co nazywam "echem w gardle", coś co najczęściej pojawia się na takich rzeczach jak oooyeee na średniej głośności. Coś co np Lena, siostra Naty robi świetnie. Przypomnijmy sobie tylko Ahi estare Violetty.

W drugim sezonie głos Martiny nabrał nowej, głębszej barwy. Widać to w Codigo amistad, zapadło mi w pamięć to "secretos" ;p i bardzo w como quieres.
A już zdecydowanie widać przełom, jeśli mówimy o Nuestro camino. Cały wykon jest w niskim, spokojnym tonie, a vilu śpiewa to genialnie, martina sprzed roku nie potrafiłaby tego zaśpiewać nawet w połowie tak dobrze. "pues amor es LO QUE SIENTO", mnóstwo innych momentów, doskonale wyraża emocje w tym momencie.

A wy? Zauważyliście to?

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Co 2 części zgadzam się w 100% A co do pierwszej... wierze Ci, lae ja tego niestety nie zauważyłam, bo nie specjalizuje się w muzyce ;(
Nuestro Camino mnie powaliło. Kilka razy dziennie czytam tłumaczenie. Tini i Jorge wypadli tam WSPANIALE. Lekko i delikatnie, ale z mocą ;* Como quieres jest dla mnie czymś nadprzyrodzonym. Tyle wyrazó na literę "q". Codigo amistad jest bardzo melodijne i fajne, coś jak Junto a ti ;)

ocenił(a) serial na 6
AliskaVlog

junto a ti też wsłuchaj PIEN SO QUE LAS COSAS SU CE DEN, krzyk krzyk. czymś nadprzyrodzonym :D:D dobre określenie

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

To po prostu prawda ;D Dla mnie jest to praktycznie nie do wymówienia ;)

ocenił(a) serial na 6
AliskaVlog

a wiesz że to sobie przećwiczyłam? podzieliłam na części, po pół versa i już normalnie śpiewam z violetta XD niemożliwe staje się możliwe

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Dziiś też spróbowała i fefren jest ok. jak to recytuje koleżankom to mówią najczęściej "co?" albo "okej...?"tak jakby same siebie pytały ;)

ocenił(a) serial na 6
AliskaVlog

jak ja to powtórzyłam przyjaciółce z rozbiegu, ona oczy jak spód talerza a ja do niej pogardliwie "a teraz powtórz." jej mina, bezcenna. ale powiedziałam że to łamaniec który zadała nam pani na hiszpanskim więc pani nie poddawała w wątpliwość moich zmysłów XDD

ocenił(a) serial na 10
Enterraz

Chyba zaczyan się Ciebie bać... ;)

ocenił(a) serial na 6
AliskaVlog

dlacego? :<

ocenił(a) serial na 3
AliskaVlog

Ja to potrafię, to lata praktyki i rok z piosenkami Vilu :D

ocenił(a) serial na 6
Sissi_Annie_Romy

ja potrzebowałam sb podzielić na 8 części żeby załapać ;D ale za to widok twarzy innych ludzi słyszących to na szybko- bezcenne

ocenił(a) serial na 6
Enterraz

Zgadzam się. Od początku miałam wrażenie, że jej technika polegała na krzyku. Nie mniej jednak nie mówię, że nie podoba mi się jak śpiewa, wręcz przeciwnie.
Przy Junto a ti nie miałam problemów ze śpiewaniem z violettą, ale śmiać mi się chciało jak pierwszy raz słuchałam tej piosenki i gdy śpiewają Y el porque ja słyszałam Nie bo nie hahahaha