Ale cholernie słabe rozpoczęcie 5 sezonu. odcinek oceniam na 4/10. Ja już nie wymagam tak świetnego poziomu jak sezon pierwszy, ale niech chociaż dorównają sezonowi drugiemu :(
Przepraszam, chodziło mi o to, że na taką ocene oceniam "Dzjen dziecka". Resztę 5 sezonu w necie trzeba poszukac ;]
A ja jestem mile zaskoczona 5-tym sezonem (na razie widziałam tylko 3 pierwsze odcinki) - po bardzo cienkim Pochodzcie nowa seria zapowiada się bardzo dobrze. :)
a ja nowym sezonem również jestem mile zaskoczony.
A teraz omówię jak podobały mi się te cztery pierwsze wyemitowane już odcinki nowej serii:
Egzekucja-był to odcinek bardzo dobry.Największym jego plusem był wątek
śledztwa policjantów w szkole,a zwłaszcza moment,gdy myśleli,iż gang Czesława choduje w doniczkach kolumbijską odmianę kokainy i zbudował szkołę jako przykrywkę pod ten preceder.Największym minusem epizodu było ponowne uśmiercenie Pani Frał i Zajkowskiego,jednak tylko nieznacznie zaniżyło poziom odcinka.
Automat-Najsłabszy jak na razie odcinek nowego sezonu,co wcale jednak nie oznacza ,że był zły.Był całkiem niezły,lecz nieco nużący.Podobnie jak w odcinkach Order dla Maślany i Mundial zostały tu ukazane ciemne strony charakteru Maślany i na szczęście tu również Maślana został ukarany za swe złe czyny.
Broń biologiczna-Kolejny bardzo dobry odcinek.Ciekawy pomysł z inwazją wszy i chyba jeszcze lepsze jego wykonanie.
Dzień dziecka-Swietny odcinek.Co prawda ,nieco obrzydliwy ,ale mi to nie przeszkadzało, a nawet mi się spodobało.Twórcy w bardzo orginalny sposób skrytykowali obrzeranie się fastfoodami,a także poruszyli tematy odżywiania się i sposobów odchudzania.
Odcinki 5 sezonu są jak narazie przeciętne. Dzjeń dzjecka akurat najbardziej mi się podoba.
Po obejrzeniu, 6/10
Chyba poziomem do sezonu pierwszego się na pewno nie zbliżą ;]
Piąty sezon wg mnie wypadł b. dobrze, a napewno o 100 procent lepiej niz 4.
O to moj ranking odcinków
1.Dzjeń Dzjecka
2.Ałtomat
3.Egzekócja
4.Śmiercicha i Cóksy
5. (najsłabszy wg mnie) Broń bjologiczna
nie będe opisywał odcinków bo kolega filipedia już to zrobił :)
Pzdr.!
Niech Kędzierski skupi się bardziej na kinówce,którą większość osób obejrzy i będzie najważniejszym filmem Kędzierskiego(a serial to i tak ktoś kiedyś obejrzy).a piąty sezon oceniam na 6(co nie znaczy że zmienię oceny.Ona zostaje bo w całym odcinku są cząstki poprzednich części).Oceniam to mimo że z piątego sezonu obejrzałem 2 odcinki:).
zdecydowanie dzień dziecka najlepszy !!!
1. dzjen dziecka 8/10
2. Egzekucja 8/10
3. CHŁOPACY CZY MACHO ? 7/10
4. Ałtomat 6/10
5. (najgłupszy wg mnie ) Smiercicha i cóksy 2/10
to ja jeszcze chciałbym zrecenzować 3 najnowsze odcinki włatców:
śmiercicha i cóksy-Mam do tego odcinka mieszane uczucia.Generalnie nie przepadam za tymi odcinkami włatców w których porusza się tematy polityczne,ale tutaj te polityczne podteksty były po prostu świetne.
Cała ta szkolna szopka związana z obrzędem topienia marzanny jest tu tylko przykrywką do pokazania rywalizacji między Jaruzelskim i Wałęsą w latach 80 20 wieku(Jaruzelski-zima,Wałęsa -wiosna)po za tym dużym plusem odcinka jest bardzo żywiołowa akcja.Mimo wszystko twórcy mogliby sobie dać już spokój ze złotą rybką i orzywającą marzanną,bo było przez to za dużo w nim dziwactw, maszyna wywołująca zimę i wiona-Wałęsa z dziwactw by wystarczyły.
Chłopacy,czy macho?-dość dobry odcinek.Spodobał mi się w nim przede wszystkim motyw z zamianą Pani Frał w mężczyznę,a także scena,gdy Czesio wyrwał umywalkę ze szkolnej toalety i chłopacy kompali w niej dziewczyny.
Olimpiada naukowa-Zaraz po dniu dziecka mój ulubiony odcinek 5 sezonu.
Ma on bardzo dużo zalet takich jak:ciekawy pomysł i sprawne wprowadzenie go w życie,powrót satanisty,wzmianki o Edycie Górnik,scena gdy Zajkowski śpiewa w toalecie,czy tekst higienistki do Anusiaka,iż ten z IQ 50 bez problemów może zostać prezydentem Polski.
Aha, a mój ranking odcinków 5 sezonu wygląda następująco:
Miejsce 1-Dzień dziecka,
Miejsce 2-Olimpiada naukowa,
Miejsce 3-Egzekucja,
Miejsce 4-Śmiercicha i cuksy,
Miejsce 5-Broń biologiczna
Miejsce 6-Chłopacy,czy macho?
Miejsce 7-Automat
Chyba słabszego prócz "Za kólisami" odcinka nie widziałem... Chodzi mi o Tajne OSzcze Samuraja...
Tajne oszcze samuraja nie był znowu takim złym odcinkiem.Fakt,trochę się dłużył, no i sam pomysł na odcinek i jego wykonanie mogłyby być lepsze,ale fajnie przedstawili tych emerytów.Natomiat ostatni odcinek Zielona haluna był po prostu wspaniały.Fajna postać gajowego(Chciałbym,żeby jeszcze kiedyś powrócił),mnóstwo naprawdę śmiesznych(oczywiście w moim mniemaniu)tekstów,bardzo fajny pomysł na odcinek,Czesio i spółka przeżywali fajne przygody(szczególnie,gdy mieli halucynacje)jak zawsze śmieszna Pani Frał, no i powrót satanisty oraz Marcela i Pułkownka których w tym sezonie jest zdecydowanie za mało.Jedynym minusem był Czesio.Często się denerwował, a wtedy był naprawdę nieprzyjemny.
A oto mój uaktualniony ranking odcinków nowego sezonu:
1.Zielona Haluna
2.Dzień Dziecka
3.Olimpiada Naukowa
4.Egzekucja
5.Smiercicha i cóksy
6.Broń biologiczna
7.Chłopacy,czy macho?
8.Automat
9.Tajne oszcze samuraja (mimo wszystko najsłabszy)
Pozdrawiam
mój ranking :
1.Dzjeń dzjecka
2.Olimpiada Nałukowa
3.Ałtomat
4.Egzekócja
5.Chłopacy czy maczo?
6.Śmiercicha i Cóksy
7.Broń Bjologiczna
8.Tajne Oszcze Samuraja
9.Zielona Haluna (najsłabszy wg mnie)
pozdrawiam!
No to tradycyjnie chciałbym teraz zrecenzować 5 ostatnich odcinków włatców:
Chłopaki strażaki-niezły odcinek,ale przesadzili ze smokiem wawelskim i
tym,że Czesio po zjedzeniu zapalniczki zaczął chuchać ogniem.Wszystko inne w tym odcinku było w porządku, a najlepszy to był ten gruby strażak.
Wprowadzenie jełro-dobry odcinek,wyśmiewał bardzo absurd myślenia i pojmowania faktów ośmioletnich dzieci,ale największym minusem była "wlekąca się" akcja i mała ilość postaci w nim występująca.
Budowa,placek i splówa-Również dobry odcinek,miło się go oglądało ale żadną rewelacją nie był.Najbardziej zapadł mi w pamięć strażnik budowy.
Miszczu maklatury-dobry odcinek stojący na podobnym poziomie,co odcinki automat i wprowadzenie jełro.Misczu ma przez to niestety także wady tych odcinków,jak wolna akcja.Na plus należy zaliczyć kilka naprawdę znakomitych tekstów.
Festyn-Świetny odcinek.Smieszne piosenki,Powrót Mariana Kaliny,oraz Marcela i Pułkownika,wątek sraczki,wspaniały pomysł,wciągająca fabuła po prostu miód.
Mój nowy ranking:
Miejsce 1-Zielona haluna
Miejsce 2-Festyn
Miejsce 3-Dzień dziecka
Miejsce 4-olimpiada naukowa
Miejsce 5-egzekucja
Miejsce 6-śmiercicha i cuksy
miejsce 7-budowa,placek i splówa
miejsce 8-broń biologiczna
miejsce 9-chłopacy,czy maczo?
miejsce 10-miszczu maklatury
miejsce 11-wprowadzenie jełro