4,7 19 tys. ocen
4,7 10 1 18581
3,3 3 krytyków
W11 - wydział śledczy
powrót do forum serialu W11 - wydział śledczy

Mam wrażenie, że od poniedziałku tj. 13.02.2012, w "W-11" został zmieniony sposób narracji.

Jeżeli się nie mylę, wcześniej narrator informował tylko o miejscu które aktualnie widzimy oraz czytał kary jakie przyznano złapanym. Od poniedziałku odnoszę wrażenie, że TVN zmontował nowe odcinki dla - za przeproszeniem - kompletnego debila. Narrator informuje teraz gdzie są śledczy, kogo szukają i po co to jest potrzebne. Wczoraj od narratora dowiedziałem się, że portret pamięciowy jest potrzebny śledczym, aby mogli zidentyfikować przestępcę - aż jestem ciekaw co ja sobie myślałem w poprzednich seriach, gdy ta jakże cenna informacja nie była nam jeszcze dana (pewnie myślałem że na ścianie powieszą).

Wydaję mi się, że w podobny sposób zostali teraz potraktowani także widzowie "Detektywów", a szczytem łopatologii wykazuje się nowy serial TVN "Ukryta prawda" - narrator najpierw opisuje co zaraz zobaczymy, potem jest to odgrywane (zresztą bardzo kiepsko), a na koniec bohaterowie scenek sami komentują co właśnie zrobili i jakie uczucia nimi targały. Dla mnie wygląda to - o zgrozo! - jak nowa strategia telewizji celująca w... Nie, naprawdę nie wyobrażam sobie osób którzy nie potrafiliby pojąć tak banalnych rzeczy podczas seansu. Nie mam pojęcia czemu ją zastosowali, ale we mnie pozostawia odczucie braku jakiegokolwiek szacunku do widzów.

ocenił(a) serial na 5
Khaosth

zgadzam się w 100%. jakiś kompletny debilizm wtórny. sama oburzona założyłam podobny temat na forum Detektywów.

ocenił(a) serial na 5
LeaMao

zgadzam się z wami.to strasznie denerwujące. teraz W11 mnie już niczym nie zaskoczy.

ocenił(a) serial na 7
LeaMao

"komentator rzeczy oczywistych" - świetnie to ujęłaś! :)

ocenił(a) serial na 5
Khaosth

:) hah

ocenił(a) serial na 7
Khaosth

To prawda. Niedługo pewnie będą mówić widzom o potrzebach fizjologicznych komisarzy...
Żenada :(

ocenił(a) serial na 3
Khaosth

Chciałam o tym samym napisać. Oni chyba mają nas za debili! Mam nadzieję że szybko zrezygnują z tego sposobu narracji, jest strasznie irytująca -.-

ocenił(a) serial na 7
Khaosth

W piątek wieczorem, na forum ogólnym TVN-u, próbowałem jako osoba niezalogowana (ponoć w związku z kłopotami z logowaniem powinienem mieć taką możliwość) założyć tam temat dotyczący lektora. Może to kwestia techniczna, może też fakt niezalogowania, ale do dzisiaj nie dostałem żadnego maila z prośbą o potwierdzenie tożsamości, a tematu na forum jak nie było tak nie ma.
Może Wy będziecie mieli więcej szczęścia.

ocenił(a) serial na 7
Khaosth

a moze dali narratora ze wzgledu na niewidomych

ocenił(a) serial na 7
Darado

Próbowałem ostatnio ograniczyć się tylko do słuchania "W11" i - chociaż moje powieki nie wykazywały się zbyt silną wolą co rusz się otwierając - wątpię w to. Narrator mówi rzeczy które z łatwością można umieścić w dialogu, albo powtarza słowa policjantów. Zdaje się też, że wczoraj przy wybuchu, nie poinformował niewidomych co to był za huk i jakie szkody spowodował (jednak nie jestem do końca pewien bo byłem nieco rozkojarzony i mogłem nie zwrócić na niego uwagi).

Dobry pomysł, ale to raczej nie to. Może faktycznie ktoś na górze uznał, że mniej lotni są dyskryminowani i nie mają czego w TV oglądać...

ocenił(a) serial na 4
Khaosth

Moje pierwsze odczucie po obejrzeniu w internecie jednego z odcinków: "co oni, za debili mają widzów?". Zresztą zauważyłam że ostatnio generalnie w TVN źle się dzieje. Poziom wielu programów upada i teraz to wstyd przyznać się że ogląda się coś na tej stacji.

FanOfFilms

Czasem oglądam te W 11 i się tak zastanawiam, skoro czasem jest tak że sami faceci prowadzą sprawę, to chyba wypadałoby żeby nakręcili czołówki tylko z nimi. No i ten lektor chyba nie wiem dla nie widzących jest, bo pomysłu nie mam.

ocenił(a) serial na 8
Khaosth

Zupełnie bez sensu to zmienili wtedy było o wiele lepiej........