Naprawdę można ten serial polubić. Za świeżość, za naturalność, za zdjęcia i przede wszystkim za ukazanie zderzenia dwóch światów. To jest tutaj najbardziej fascynujące. Równiez rozgrywki na samym podwórku wikingów godne uwagi.
Zgadza sie, bardzo slabo! Ja go zauwazylam calkiem przypadkiem jak przekopywalam filmweb w poszukiwaniu jakiegos ciekawego serialu. Zobaczylam zdjecie i stwierdzilam, ze musze obczaic co i jak :)
Na razie obejrzalam tylko 1 odcinek, ale juz jestem zachwycona! Uwielbiam legendy o wikingach i mitologie nordycka, wiec to cos dla mnie. Poza tym podoba mi sie, ze kobiety nie zostaly ograniczone do roli kucharek, kochanek i matek. Nie wiem czy zenski watek zostanie rozwiniety, ale mam taka nadzieje :)
Aktorzy tez bardzo dobrze sobie radza, nie zauwazylam ani grama sztucznosci. wszystko poszlo gladko. Sceny walki na samym poczatku byly bardzo wywazone, brak niepotrzebnego patosu, ale tez brak "lenistwa" :)
To polecam oglądać dalej.
Z odcinka na odcinek coraz lepiej a i sceny bitewne jak na serial niczego sobie. Przynajmniej jest ta Vikingowa brutalność.
Żenski wątek jest sporo rozwinięty.
dokładnie, wystarczy porównać choćby do sposobu nagłośnienia "Gry o Tron". Rozumiem, iż to już 3 sezon i ludzie wyczekują odcinków ze zniecierpliwieniem, lecz na nowe kampanie poświęca się za mało czasu. Ja znalazłam "Vikings" na ekino przy okazji sprawdzania polecanych seriali, a gdybym tego nie zrobiła, nigdy nie dowiedziałabym się o jego istnieniu, czego z pewnością ogromnie bym żałowała. :)
mi ten serial polecił znajomy Norweg :) też lubię klimaty nordyckie :) ta sceneria i właśnie ten kontrast pomiędzy Wikingami a Anglią ;) piękna sprawa ;) mam nadzieję że nie skończy się na 2 sezonach :)
na pewno nie hehe polecam po Gra o Tron to mój 2 ulubiony serial chyba nawet scenarzysta ten sam co od gry i dzięki sukcesie gry on powstał, oby takich więcej .
To coś nowego bo seriali-filmów o średniowieczu w Anglii np. czy latach późniejszych jest dużo. od fantastycznych bo takie ściśle historyczne. Nie znam za dużo filmów o Wikingach, a chętnie bym jakieś pooglądała. Dobrze, że pomyśleli o takiej namiastce historycznej w wersji serialowej.
Ten serial jest naprawde niesamowity. Wspaniala dbalosc o szczegoly, klimat, usmieszek Ragnara :P No i muzyka cudowna - Fever Ray. Wymiata, co tu duzo mowic!