Obejrzalem 2 odcinki (jestem w trakcie ogladania 3)
Ogólnie to jakos nudny.. Ocena dobra, opis tez.. Myslalem, że bedzie ciekawy.
Ogolnie to każdy serial tak sie zaczyna (jest nudny) ale tu mam jakieś dziwne wrazenie, że do konca taki bedzie...
Czy serial sie rozkreci?
Proszę tylko nie spoilerowac.
Pozdrawiam.
A bo tak przynudza... Ogólnie to jak mowilem - zawsze na poczatku jakis serial mi sie nie podoba a później ronie lze gdy sie konczy..
Dla mnie nie ma lepszego serialu. Można powiedzieć, że na nim się wychowałem i zawsze będę z chęcią do niego wracał. Postaram się jednak odpowiedzieć Ci obiektywnie :)
2 odcinki to mało, żeby cokolwiek stwierdzić. Ja zazwyczaj staram się zobaczyć przynajmniej jeden sezon, ale zdarza się, że dany serial rozkręca się dopiero w kolejnych. No i zależy co rozumiesz pod pojęciem "rozkręci się"? Więcej wartkiej akcji, wybuchów, pościgów, czy może ciekawy rozwój fabuły?
Archiwum jest serialem stonowanym, nie ma spektakularnych efektów specjalnych, nie ma w nim również masy pościgów, wielu rzeczy kamera nie pokazuje, jest mroczno przynajmniej w pierwszych sezonach. Serial z sezonu na sezon jest inny, twórcy eksperymentują, główni bohaterowie przechodzą ogromne zmiany, akcja rozwija się w niespodziewanych kierunkach.
Już w pierwszym sezonie są odcinki, które będą stanowić o sercu tego serialu. Proponuję dotrzeć przynajmniej do połowy sezonu (aczkolwiek polecam cały :) jeśli klimat i fabuła nie przypadnie do gustu to myślę, że nie ma sensu dalej oglądać.
Dodam jeszcze, że serial składa się w większości z pojedynczych spraw, które nie są ze sobą powiązane i dodatkowo przez cały serial (kilka odcinków na sezon) przewija się motyw konspiracji, UFO (tzw. mitologia). Niebywałym atutem serialu jest również rozwój relacji Scully i Muldera, który można obserwować przez cały serial.
Nie wiem czy coś jeszcze mogę dodać. Mam nadzieję, że zachęciłem. I mam nadzieję, że podzielisz się uwagami po seansie.
Serial z pewnoscia obejrze. Mowiac "rozkreci sie" chodzilo mi o fabule. Ilosc wybuchów nie ma znaczenia. Ogóle fajnie by bylo gdyby wystepowalo tam wiecej potworów itp. Np. odcinek z tym, co żarl nerki byl fajny (to byl chyba 3).
Więc spokojnie możesz oglądać dalej, bo potworów będzie co nie miara :) a jegomość jedzący wątroby pojawi się jeszcze raz w tym sezonie. Myślę, że serial przypadnie Ci do gustu i może nawet zostaniesz kolejnym fanem, czego Ci życzę.
Ja zacząłem przygodę z Archiwum właśnie od tego 3 odcinka. Pierwszy sezon jest niszowy i widać jeszcze trochę amatorszczyzny, ale z każdym kolejnym profesjonalizm widać coraz bardziej. Trochę Ci zazdroszczę odkrywania tego serialu, ale nawet gdy wracam do niego po latach, odcinki są nadal żywe (no może niektóre już nie przetrwały próby czasu), ale nadal ogląda się je z przyjemnością.
Dziekuje
Ja jak ogladam to od poczatku do konca.. jak skoncze to napisze czy mi sie podobal. Ogólnei szybko ogladam bo mam sporo czasu a nie lubie zimy.
2x07 to moze dzisiaj zobacze jak zdaze.. teraz obejrze 20.. czyli 11 odcinkwó.. a nie, nie zdaze. Ale jutro obejrze.
1 sezon byl w sumie nudny, 2 sezon juz lepszy.. ogólnie drugi sezon to pól na pół.. bylo pare swietnych odcinków.. od 3 zaczelo sie robic naprawde ciekawie.
Przykro to mówic, ale prz y niektórych odcinkach ogladalem tak nieuwaznie, że ich w ogóle nie pamietam... Jeden swietny odcinek z 2 ogladalem na poczatku niezbyt uwaznie ale okazal sie swietny.. Ogólnei to byla dopiero 1/3 serialu.. teraz moze byc juz tylko lepiej.
Ogólnie to serial zaczyna ciekawic, wyglada na bardzo dobry.
Myślę, że szybkie tempo oglądania przyczynia się do tego, iż nie poświęcałeś zbyt dużej uwagi każdemu odcinkowi. Kiedy czekałem cały tydzień, żeby zobaczyć kolejny epizod, to wówczas czerpało się z niego ile się dało.
Ogólnie z sezonu na sezon seial jest coraz lepszy, także jeszcze wiele dobrego przed Tobą.
Ciekawi mnie, które odcinki z pierwszych dwóch sezonów podobały Ci się najbardziej?
Ten o wilkolaku, o zboczencu który chcial myc leb prostytutce, o dwóch dziewczynach które chcialby chlopak je rozdziewiczyl bo baly sie sekty a tak naprawde byly jakimis wiedzmami.. te byly dosc dobre
Świeżak, co do x files, mówisz:)... Mam swoje lata na karku;) i piszę Ci, rozkręci się jak cholera, warto przebrnąć. Będzie coraz więcej wątków fabularnych, ciekawsze teorie spiskowe, lepsze efekty, i ten niesamowity klimat tajemnicy, niepojętości świata, to coś, co nakręca na następny odcinek.