Z Archiwum X

The X Files
1993 - 2002
7,9 103 tys. ocen
7,9 10 1 102868
8,4 20 krytyków
Z Archiwum X
powrót do forum serialu Z Archiwum X

Czy ten trzyczęściowy odcinek będzie jeszcze kontynuowany? Ten, w którym znaleźli płytkę z zapisem genetycznym człowieka, potem statek a na Moulderze robiono badania. Odcinek skończył się tak, że nic, zupełnie nic się nie wyjaśniło, jakby ucięto zakończenie.

ostatni odcinek 6 sezonu Biogenesis
bo jest kontynuacja w dwóch pierwszych odcinkach sez 7 tj. The Sixth Extinction i The Sixth Extinction II: Amor Fati :)
Pozdrawiam

użytkownik usunięty
kam001

Właśnie te odcinki widziałem i nic się w nich nie rozwiązało - Scully po prostu zabrała Mouldera jakby nigdy nic, nikt go nie szukał, nikt ich nie ścigał, o sprawie ze statkiem wszyscy zapomnieli albo nic ich to nie obchodzi. Wygląda jakby nie było zakończenia, dlatego pytam czy ten wątek będzie jeszcze podjęty w następnych odcinkach?

wygląda na to, ze na The Sixth Extinction II: Amor Fati się to wszystko zakończyło i nie było w dalszych odc powiązania do wątku :/
a przynajmniej nie świta mi nic.

użytkownik usunięty
kam001

Szkoda, bo to najciekawszy odcinek, jaki dotąd widziałem.

ee wiele było ciekawych :)

użytkownik usunięty
kam001

Ze wszystkich, które widziałem ten był najciekawszy. Odcinki z potworami niezbyt mi się podobają, wolę właśnie takie jak ten, bardziej "prawdopodobne", bardziej pasują do tytułowego Archiwum X.

Odcinki tzw Mitologiczne z reguły sa ciekawe :)

ocenił(a) serial na 10
kam001

Będzie kontynuacja - ale dopiero w dziewiątym sezonie :)

kelner84

no tak :)

użytkownik usunięty
kelner84

A który teraz jest na tele5?

ocenił(a) serial na 10

Sezon 7

użytkownik usunięty
kelner84

Dzięki.

kam001

Też sobie nie przypominam. Jest później wspomniane (chyba w Sein und Zeit albo Closure) o tym, że Palacz przebył jakąś operację. Krótka wzmianka w rozmowie ze Scully. Więcej też sobie nie przypominam.

I dlatego nie lubię Biogenesis/6th Extinction - namotali niesamowicie (chyba żaden z wcześniejszych sezonów nie miał tak udziwnionego zakończenia) w fabule po czym jak gdyby nigdy nic więcej do tego już nie wrócili :/

latelamb

Dokladnie ...

kam001

Już nie wspominając o tym, jak Mulder będąc praktycznie w na skraju śmierci przez 3 odcinki (!) nagle w scenie końcowej ostatniego z nich tryska zdrowiem. Jakoś mnie zawsze to zadziwia jak oglądam scenę na korytarzu ;)

latelamb

hah ...za to uwielbiam Archiwum :):) nie wiesz czego się spodziewać (chociaż teraz już wiem)

kam001

"chociaż teraz już wiem" - wszystkiego się można spodziewać ;) No, ja też łykam te wszystkie niedociągnięcia, te wszystkie wymyślne historyjki, niedopracowane komputerowo demony, dziwne zbieg okoliczności, bo wszystko to mnie raczej rozczula niż denerwuje po tylu latach. Poza tym z tą para głównych bohaterów nawet przygody Bolka i Lolka mogłabym oglądać ;)

latelamb

no wiem czego się spodziewać po serialu :):) znam go na pamięć ...