Oglądałem jakiś czas temu trzy pierwsze sezony Z Archiwum X. Teraz ściągnąłem sobie
wszystkie odcinki mitologiczny ze wszystkich sezonów. Moje pytanie: Czy połapię się w
fabule serialu oglądając tylko te odcinki czy może w pozostałych są również jakieś istotne
zwroty akcji które pomogą w zrozumieniu głównej linii fabularnej?
Po pierwsze, odradzam oglądanie odcinków mitologicznych, bo ja właśnie jestem po takim maratonie i mogę powiedzieć tylko tyle ze większego gówna i większej ściemy dawno juz nie widziałem.
Po drugie, połapiesz sie bez problemu, zakładając ze odcinki mitologiczne maja jakiś sens ( a nie maja). Ewentualnie dokooptuj do zestawu Sleeples z pierwszego sezonu oraz Sein Und Zeit i Closure z siódmego.
Ale mimo wszystko odradzam oglądanie "mitologicznych" bo dzieli je przepaść jakościowa od tzw. "śledczych".
Popieram. Co by nie mówić, to wątek mitologiczny był najgorszym elementem całego serialu.
oo, to chyba jestem jakaś inna, bo mitologiczne odcinki są moimi ulubionymi ;p oglądam serial od początku i właśnie kończę 4 sezon i póki co odcinki mitologiczne najbardziej trzymają mnie w napięciu, podoba mi się to, że są ze sobą powiązane (przynajmniej te które lecą jeden po drugim) i Mulder i Scully zawsze wymykają się rządowym typkom w ostatnim momencie :] co nie zmienia faktu, że te normalne odcinki też są dobre, jak i cały serial, i dobrze że te fabularne są tylko takim przerywnikiem ;]
No to mamy dokładnie na odwrót. Ten wątek zawsze wydawał mi się doklejony na chama.
No fakt faktem wymiękam już przy drugim sezonie hehe... także chyba zassałem niewłaściwą partię odcinków :D