Z Archiwum X

The X Files
1993 - 2002
7,9 103 tys. ocen
7,9 10 1 102861
8,4 20 krytyków
Z Archiwum X
powrót do forum serialu Z Archiwum X

Oglądałem jakiś czas temu trzy pierwsze sezony Z Archiwum X. Teraz ściągnąłem sobie
wszystkie odcinki mitologiczny ze wszystkich sezonów. Moje pytanie: Czy połapię się w
fabule serialu oglądając tylko te odcinki czy może w pozostałych są również jakieś istotne
zwroty akcji które pomogą w zrozumieniu głównej linii fabularnej?

ocenił(a) serial na 10
igrek5

Po pierwsze, odradzam oglądanie odcinków mitologicznych, bo ja właśnie jestem po takim maratonie i mogę powiedzieć tylko tyle ze większego gówna i większej ściemy dawno juz nie widziałem.

Po drugie, połapiesz sie bez problemu, zakładając ze odcinki mitologiczne maja jakiś sens ( a nie maja). Ewentualnie dokooptuj do zestawu Sleeples z pierwszego sezonu oraz Sein Und Zeit i Closure z siódmego.

Ale mimo wszystko odradzam oglądanie "mitologicznych" bo dzieli je przepaść jakościowa od tzw. "śledczych".

ocenił(a) serial na 9
Motorcycle_Boy

Popieram. Co by nie mówić, to wątek mitologiczny był najgorszym elementem całego serialu.

ocenił(a) serial na 9
gerardtn1

oo, to chyba jestem jakaś inna, bo mitologiczne odcinki są moimi ulubionymi ;p oglądam serial od początku i właśnie kończę 4 sezon i póki co odcinki mitologiczne najbardziej trzymają mnie w napięciu, podoba mi się to, że są ze sobą powiązane (przynajmniej te które lecą jeden po drugim) i Mulder i Scully zawsze wymykają się rządowym typkom w ostatnim momencie :] co nie zmienia faktu, że te normalne odcinki też są dobre, jak i cały serial, i dobrze że te fabularne są tylko takim przerywnikiem ;]

ocenił(a) serial na 9
ewa1292

No to mamy dokładnie na odwrót. Ten wątek zawsze wydawał mi się doklejony na chama.

ocenił(a) serial na 10
igrek5

Jeszcze S.R. 819 z szóstego możesz zassać, bo również jest jakos powiązany.

ocenił(a) serial na 8
Motorcycle_Boy

No fakt faktem wymiękam już przy drugim sezonie hehe... także chyba zassałem niewłaściwą partię odcinków :D

ocenił(a) serial na 9
igrek5

najlepiej obejrzeć wszytko od początku,ja tak zrobiłam