Mam takie pytanie. Pamiętam, że był kiedyś odcinek, w którym ścigali psychopatę / obcego, który żywił się komórkami nowotworowymi i dzięki temu osoba, którą pogryzł, szczęśliwie zdrowiała. Pod koniec odcinka zaatakował Scully, jednak został przez nią (bądź Muldera, już nie pamiętam) zabity. I na samym końcu odcinka, Scully budzi się w środku nocy plując krwią, co daje widzom i jej samej do zrozumienia, że została zaatakowana dlatego, że sama ma raka.
I tu moje pytanie. Jak dalej potoczyły się jej losy? Ponad to, bardzo pragnąłbym się dowiedzieć jak ostatecznie skończył się ten serial. Dziękuję :)
odcinek, który był skrócony to Leonard Betts 4x14
wątek nowotworu Scully się ciągnął jeszcze przez kilka odcinków 4 sezonu i 2 pierwsze piątego sezonu (Redux i Redux II)
Mulder znalazł dzięki palaczowi lekarstwo dla Scully i wyzdrowiała :D (w rezultacie musieli jej to coś wszczepić z powrotem)
A serial się skończył na tym, że Mulder i Scully razem uciekli :) widać to nawet w drugiej pełnometrażówce.
No ale jak mogę sobie wydedukowac, że slawmm skończył/skończyła oglądać na sezonie 4 w okolicach odc 14 :) no to tak ...
do końca 4 sezonu jak już pisałam stan Scully stopniowo się pogarsza, Mulder szuka dla niej lekarstwa, a żeby je zdobyć musi być "posłuszny" (nie znalazłam innego słowa) palaczowi, który twierdzi, że ma lekarstwo. W międzyczasie Mulder prowadzi sam śledztwa, gdy Scully jest w szpitalu. Po wyzdrowieniu Dana wraca do Archiwum, pod koniec 5 sezonu pojawia się wątek Gibsona Praisea Mulder i Scully go chronią. Archiwum zostaje spalone. Początek natępnego sez to wydarzenia bezpośrednio po 1 kinowym filmie!! Wiele odcinków śledczych, z mitologicznych to Mulder zamienia się ciałami z niejakim Morrisem Fletcherem i może podejrzeć różne takie związane z UFO. W kolejnej odsłonie agenci wracają do oregonu gdzie miało pierwsze śledztwo, Scully odkrywa, że jest w ciąży, Muldera porywają kosmici, Krycek zabija palacza.
Do Scully zostaje przydzielony nowy partner John Dogget, trwają poszukiwania Muldera. Fox się znajduje(a raczej jego ciało)po pogrzebie, jakiś rybak czy ktoś znajduje zwłoki Billiego Milesa, który został porwany razem z Mulderem, chłopak żyje.
no i następuje wskrzeszenie Muldera :D:D Termin porodu Scully sie zbliża i super-żołnierze "polują" na Scully gdyż chcą dziecka. Agentka Reyes wywozi Scully w bezpieczne miejsce w Georgii. Zaczyna rodzić. Jej prześladowca i inni odnaleźli ją. Gdy Scully rodzi chłopca, super-żołnierze odchodzą, nie zabierając dziecka (obserwują całe zajście). Mulder znika by nie zagrażać Danie i Williamowi. Poznaję date ostatecznej kolonizacji. Scully oddeje dziecko do adopcji. Mulder zostajeskazany na smierc, ale udaje sie mu uciec z pomocą Skinnera i Scully, Palacz ginie, a para agentów ucieka w nieznanym kierunku.
Trochę chaotycznie ale mata :D ...
Pozdrawiam Kam