PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=133834}

Zagubieni

Lost
2004 - 2010
7,6 181 tys. ocen
7,6 10 1 180968
7,1 37 krytyków
Zagubieni
powrót do forum serialu Zagubieni

ogromnie niebezpiecznego. jest to tak niebezpieczne, że musi być ukrywane przed światem zewnętrznym. dlatego na ogół, dzięki działaniu Dharmy, wyspa jest niewidoczna dla satelity i oddzielona od świata zewnętrznego. Kolejnym powodem dla którego Wyspa jest ukrywana, są badania ludzi z Dharmy prowadzone nad różnymi zjawiskami przez minimalną grupę naukowców, którzy mogą za pomocą jednego, pilnie strzeżonego komputera kontaktować się ze światem zewnętrznym i przekazywać swoje wnioski do głównej 'centrali' Dharmy.

tramwajaj

ciekawa teoria ale po co nim Walt puźniej wymieniony na Sawyera ,Jacka i Kate???

ocenił(a) serial na 9
tramwajaj

Najdziwniejsze jest to, dlaczego im kazali w "Perle" robić te notatki, skoro one sobie leżą na środku wyspy hehe... Widać tu gdzieś podstęp...

ocenił(a) serial na 10
MegaTM

Kazali im robić te notatki bo to oni byli w psychologicznym eksperymencie a nie ludzie z łabędzia.

tramwajaj

teoria byłaby ciekawa, ale jedno pytanie się nasuwa: dlaczego Desmond nie mógł odpłynąć na swoim statku i po powrocie twierdził że kręcił się w kółko?
Co do Walta to jestem prawie pewien że to była lipa z tą podarowaną im motorówką, bo i tak ich później złapią, a umiejętności Walta wykorzystają do opanowania "Dymu" (jeśli sami już nad nim nie panują).
A z tym pilnie strzeżonym komputerem to też nie jest chyba do końca prawda, bo po co doktorek z taśmy mówiłby o tym żeby nie używać komputera do innych celów, tylko do wpisywania liczb?
Wydaje mi się że wszyscy o tym zapomnieli. Chodzi mi o to że Lock odzyskał władzę w nogach, co to mogło spowodować? może na wyspie jest jakaś istota (myślę że to 'dym') która ma właściwości lecznicze i inne takie tam, ale sama nie może się całkowicie kontrolować i do tego potrzebny jest właśnie ten mega magnez w bunkrze.

ocenił(a) serial na 10
Cobra_Commander

wlasnie na tym polega fenomen tej wyspy ze nie da sie z niej uciec. mozna to zrobic tylko jednym sposobem - udajac sie w kierunku, w ktorym zostal wyslany michael. ja wierze w to, ze nie zostal on oszukany i uda mu sie powrocic do cywilizacji. czytalem, ze w przyszlym sezonie ma byc pokazane duzo wydarzen ze swiata zewnetrznego, dziejacych sie rownolegle do wydarzen na wyspie (to wiadomosc potwierdzona). a co do leczniczych mozliwosci wyspy, to to rowniez na 100% bedzie wyjasnione w nadchodacym sezonie. pozostaje czekac... :)